Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-06-01&l=N
Uptown
Elsene gekleurd
Cozycar houdt halte in Elsene
Paradijs in Elsene
Biomarkt op het Luxemburgplein
28 on your plate
Gevel in de bloemen? Win tot €200!

Uptown

De gemeenten Elsene, Sint-Gillis en Brussel-Stad slaan de handen in elkaar met de handelaars om de bovenstad nieuw leven in te blazen. Die gaat van de Naamsepoort langs de Guldenvlieslaan tot de Louizalaan. Vanaf nu noemen we die 'Uptown' en niet meer 'bovenstad'! Onder dit label komen binnenkort een aantal acties tot stand. We beginnen met een dag vol cultuuractiviteiten, nu zondag 5 juni. Dat lees je inderdaad goed, een zondag. Voortaan is deze wijk dus een toeristische zone, waardoor winkels op bepaalde zondagen openen!

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene gekleurd

Nog op zondag 5 juni slaat het Blyckaertsplein tussen 14 en 21 uur aan het feesten tijdens Elsene gekleurd. Buurtbewoners komen er samen om gratis optredens bij te wonen (hip-hop, balkan, zingen, ...), spelletjes te spelen, straatartiesten te bewonderen en huisbereide gerechten te proeven. In samenwerking met het Wijkhuis Malibran en het Latijns-Amerikaans Huis.

Facebook Twitter LinkedIn

Cozycar houdt halte in Elsene

Wat dacht je ervan om een auto te delen met je buren? Wil je alles te weten komen over een nieuwe manier om een voertuig te delen en je toekomstige medegebruikers ontmoeten? Afspraak tijdens Cozycar on tour! Je kunt dan naar getuigenissen luisteren, vragen stellen, ervaringen delen en misschien zelfs je eigen groep vormen. Afspraak op 9 juni om 18 uur in Bar Parallèle, F. Cocqplein 27.

Facebook Twitter LinkedIn

Paradijs in Elsene

Sinds vorige maand heeft Elsene er een paradijslijk plekje bij. Restaurant ReFresh in de Scepterstraat 39 heeft als missie socioprofessionele integratie en de promotie van duurzame voeding. Het werd volledig gerenoveerd en de zonnige tuin biedt plaats aan enkele kippen en een tuintje voor stadslandbouw.

Facebook Twitter LinkedIn

Biomarkt op het Luxemburgplein

Vanaf nu is er op het Luxemburgplein elke dinsdag tussen 12 en 20.30 uur een biomarkt, voor buurtbewoners en Europese ambtenaren die hun boodschappen willen doen of iets lekkers eten 's avonds. Woon je niet in de buurt? Er zijn nog vier andere markten in onze gemeente!

Facebook Twitter LinkedIn

28 on your plate

Op woensdag 22 juni nemen we je mee op een culinaire reis doorheen Europa, langs smaken en tradities van de 28 EU-landen. Bij een hapje en een drankje wordt Europa dichter bij haar inwoners gebracht. Want hoe beter bruggen bouwen dan dankzij de lokale gastronomie?

Facebook Twitter LinkedIn

Gevel in de bloemen? Win tot €200!

Met de zomer in het verschiet, zetten we binnenkort Elsene in de bloemetjes tijdens een wedstrijd die zorgt voor mooiere straten en gelukkigere mensen! Deelnemen kan alleen of samen met je wijk. Zin om mee te doen? Stuur ons dan een mailtje of fax (02 515 67 70) vóór 24 juni. Een jury komt tijdens de eerste twee weken van juli kijken naar de straten vol bloemen. De prijzen gaan van 25 tot 200 euro en tot 300 voor de fleurigste wijk.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.