Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-10-01&l=N
Dieren in de schijnwerpers!
Veertiendaagse van de allerkleinsten
Solidarschool
1 dag niet
Nieuw bouwproject in de Sans Soucistraat
Architectuurprijs
Valet in the city in de bovenstad

Dieren in de schijnwerpers!

Zondag 2 oktober zetten we de huisdieren speciaal in de kijker tijdens het evenement Dieren in de stad, dat plaatsvindt op het Heilig-Kruisplein, bij Flagey. We organiseren ook een fotowedstrijd. Neem een selfie met je hond of fotografeer je kat op zijn lievelingsplekje en deel de foto tussen 4 en 30 oktober op Facebook. Vermeld de naam van je huisdier gevolgd door #elsene. De origineelste foto wint een prijs!

Facebook Twitter LinkedIn

Veertiendaagse van de allerkleinsten

De zevende editie van de Veertiendaagse van de allerkleinsten vindt plaats van 8 tot 22 oktober. Deze veertiendaagse richt zich in de eerste plaats tot kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders. Er staan heel wat activiteiten op het programma: gesprekken, voorstellingen, workshops... Mis het openingsspektakel niet op zaterdag 8 oktober om 11u15 in het Klein Mercelistheater (Mercelisstraat 13).

Facebook Twitter LinkedIn

Solidarschool

De afgevaardigde leerlingen, leerkrachten en ouders van de klassen van het 5de leerjaar (2015-2016) van de Tenboschschool (n°9) houden een grote solidariteitsactie ten voordele van de scholen die geen schoolreis organiseren op het einde van het 6de leerjaar. Solidarschool vindt plaats op zaterdag 8 oktober van 's middags tot middernacht ten voordele van de scholen Sans-Souci (n°2), Matonge (n°4) en Flagey (n°5). Het wordt een solidaire, leuke en feestelijke dag met muziek, karaoké, barbecue, tombola, chocoladeworkshops en een fuif. In de school Tenbosch (Amerikaansestraat 136).

Facebook Twitter LinkedIn

1 dag niet

Wist je dat er in België meer dan 200 inbraken per dag worden gepleegd? Dit brengt aanzienlijke sociale kosten met zich mee, die jaarlijks oplopen tot 350 miljoen euro. Op 28 oktober vindt de actiedag 1 dag niet plaats. Deze campagnedag heeft als doel woninginbraken te bestrijden. Onderneem samen met je gezin, vrienden of buren actie om je woning, straat en wijk veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen en zorg mee voor een dag zonder inbraken!

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuw bouwproject in de Sans Soucistraat

Op de site van een oude loods in de Sans Soucistraat 120-122 staat een nieuw huizenblok met 28 passiefwoningen, een sporthal, leslokalen, een ondergrondse parking van 60 plaatsen en veel gezamenlijke buitenruimte. Het project is ontworpen door architectenbureau R2D2 en maakt deel uit van het Wijkcontract Scepter. Het is een samenwerking van het Woningfonds en de gemeente Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Architectuurprijs

De Tweejaarlijkse architectuurprijs van de gemeente Elsene zag acht jaar geleden het licht en onderscheidt recente architectuurprojecten die een opmerkelijke bijdrage leveren aan het stadslandschap en het bestaande erfgoed. Dit jaar werd de eerste prijs uitgereikt aan D-Linze voor het ontwerp van een eengezinswoning in de Edelknaapstraat. De tweede prijs ging naar Twyce Architects voor de verbouwing en uitbreiding van een eengezinswoning in de Zomerstraat.

Facebook Twitter LinkedIn

Valet in the city in de bovenstad

Gaan shoppen zonder te moeten zoeken naar een parkeerplaats? En je auto die tot bij jou gebracht wordt na het winkelen? Dat doet Valet in the city voor jou, in samenwerking met de gemeente Elsene en de handelaars van de bovenstad. Na het succes van de testfase in de maand juli, gaat Valet in the city nu van start in Elsene, met een desk voor de Apple Store. Vanaf 1 oktober kan je er op vrijdagnamiddag en zaterdag je auto toevertrouwen aan een van de medewerkers, terwijl jij rustig kan winkelen of uit eten gaan. Geniet van een moment in de stad terwijl Valet in the city voor je auto zorgt! Contactgegevens: Valet in the city 02 230 78 13 - Schepen van Handel 02 515 64 69

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.