Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-12-01&l=N
Kerstmarkt
Kerstfeestje
Feest in de etalages
De bibliotheken in het nieuw
Dagopvang voor daklozen...
... en de dienstverlening op kaart gezet.

Kerstmarkt

De kerstmarkt vindt plaats in een tent van 1.600 m² op het Flageyplein van 2 tot en met 4 december. Verwacht je aan de traditionele glühwein en typische kerstgerechten en een heleboel andere kwaliteitsproducten (oliën, pralines, lederwaren, luxe papierwaren...). Er zijn ook originele activiteiten voor kinderen zoals grime en voorleesmomenten.

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstfeestje

Op 18 december van 14 tot 18 uur organiseert het Wijkhuis Malibran een kerstfeestje. Deelnemers brengen een zelfgemaakt zoet tussendoortje mee. Er is muziek, toneel en een weggeefbeurs. Inschrijven kan tot 12/12/2016 via 02 646 19 06. Wie zich moeilijk kan verplaatsen, kan door ons opgehaald worden.

Facebook Twitter LinkedIn

Feest in de etalages

Zoals elk jaar in de aanloop naar de eindejaarsfeesten organiseert de gemeente haar traditionele wedstrijd Feest in de etalages. De mooiste etalages worden bekroond. Om de straten van Elsene te laten schitteren hebben we de hulp nodig van de handelaars, individueel of in vereniging. Voor de eerste categorie liggen de prijzen tussen 25 en 200 euro. Voor de categorie "vereniging" bedraagt de prijs 300 euro. Inschrijvingen en inlichtingen: 02 515 67 19.

Facebook Twitter LinkedIn

De bibliotheken in het nieuw

De Bibliotheek Sans Souci Elsene sluit tot januari haar deuren voor herinrichting. Ook de Franstalige bibliotheek BiblioXL zal op 1 en 2 december gesloten zijn om de computerruimte en het leessalon nog comfortabeler te maken voor de bezoekers. Op 14 januari vieren beide bibliotheken de herinrichting met een spetterend openingsfeest!

Facebook Twitter LinkedIn

Dagopvang voor daklozen...

Sinds 15 november 2016 en nog tot 30 maart 2017 kunnen daklozen op dinsdag- en donderdagnamiddag van 13 tot 17 uur terecht in het Wijkhuis Malibran (Damstraat 10). Het initiatief komt het CISA, het Elsense overleg voor de strijd tegen dakloosheid. Ze kunnen er soep en boterhammen eten, koffie of thee drinken en ook zijn er zoete tussendoortjes (wafels en koekjes) te verkrijgen. De gemeenschapswacht, straathoekwerkers en maatschappelijk assistenten van het OCMW zullen instaan voor het onthaal.

Facebook Twitter LinkedIn

... en de dienstverlening op kaart gezet.

De diensten die hulpverlening bieden aan daklozen werden gegroepeerd op een kaart in het kader van het Elsense overleg voor de strijd tegen dakloosheid, met speciale aandacht voor de dienstverlening tijdens de wintermaanden. De gebruiksvriendelijke kaart is beschikbaar in verschillende talen: Frans, Nederlands, Engels, Pools en Roemeens. De straathoekwerkers zullen de kaart bezorgen aan de betrokken personen. Ook de gemeentediensten (Bevolking, Sociale Zaken,...) en verschillende verenigingen en handelaars die in aanraking kunnen komen met het probleem van dakloosheid zullen de kaart verspreiden. Info : Elsene-Preventie 02 643 65 56 guillaume.counson@elsene.be

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.