Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: http://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-03-01&l=N
Meerderheidsakkoord 2018-2024
Anima Festival
Fietsherstelatelier
João Freitas in de Kapel van Boondaal
Kidzik: muziekfestival voor kinderen en jongeren
Fintro Jogging Elsene
Gratis computercoaching
Telen in de stad 2019

Meerderheidsakkoord 2018-2024

De nieuwe meerderheid stelt haar bestuursakkoord voor de komende zes jaar voor. Je kan het online lezen of een exemplaar aanvragen via info@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Anima Festival

Anima, het internationale festival van de animatiefilm vindt nog tot 10 maart plaats bij Flagey. Anima 2019 staat voor 16 langspeelfilms en 123 kortfilms in competitie, een focus op Frankrijk, een hommage aan de grote Japanse filmmaker Isao Takahata, randactiviteiten voor kinderen en jongeren, de traditionele Animeernacht en nog veel meer!

Facebook Twitter LinkedIn

Fietsherstelatelier

Platte band? Ketting eraf? Remmen bijstellen? Kom naar het fietsatelier Maalbeek en leer met de hulp van een fietstechnieker van Les ateliers de la rue Voot zelf je fiets herstellen. Welkom op woensdagen van 16 tot 19 uur in La Serre, Graystraat 171. Meer weten? Dienst Stadsvernieuwing - 02 643 59 89

Facebook Twitter LinkedIn

João Freitas in de Kapel van Boondaal

Van 22 maart tot 7 april stelt João Freitas zijn werken voor in de Kapel van Boondaal. Freitas gaat aan de slag op basis van krantenpapier en andere achtergelaten materialen die hij vindt in doe-het-zelfwinkels of op werven. In de vorm van een installatie-laboratorium met recent en eerder werk, is het geheel specifiek uitgedacht voor de ruimte, met een video-installatie, sculpturen, tekeningen en werk met textiel. Vrije toegang van donderdag tot zondag tussen 14 en 18 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Kidzik: muziekfestival voor kinderen en jongeren

Het muziekfestival Kidzik vindt voor de achtste keer plaats in Brussel. Tijdens de maand maart kan je heel wat originele muziek en ongeziene animaties ontdekken op gezellige locaties zoals het Klein Mercelistheater of 'La Maison qui chante' voor wat onze gemeente betreft. Hoor je de gitaren, piano, drums, klarinet en sousafoon al? Kidzik zet de kinderen aan het zingen en dansen en laat hen kennis maken met klassieke muziek, rock, jazz en veel meer.

Facebook Twitter LinkedIn

Fintro Jogging Elsene

Het startschot voor de derde editie van de Elsense stadsloop wordt gegeven op zondag 17 maart om 9 uur op het Flageyplein. De Fintro Jogging Elsene is voor iedereen toegankelijk en heeft voor elk wat wils: een parcours van 5 km, 10 km en een Kids Run van 1 km voor de kleinsten. De joggers kunnen kiezen voor een lus van 5 km of een andere lus van 10 km. Het parcours stijgt en daalt lichtjes met maximum 100 m en is geschikt voor iedereen, liefhebber of doorgewinterde loper. Tijdens het lopen (her)ontdekken de deelnemers de mooiste plaatsen en het erfgoed van de gemeente Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Gratis computercoaching

De openbare computerruimte van Elsene organiseert gratis opleiding en individuele informaticacoaching. Het programma is voornamelijk bedoeld voor werkzoekenden. De openbare computerruimte is gelegen in de Maria Malibranstraat 84 en is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Telen in de stad 2019

Telen in de stad? Ja, hoor! Onze gemeente slaat de handen in elkaar met het OCMW en Leefmilieu Brussel voor een nieuwe reeks van zeven workshops van maart tot november 2019. Verschillende thema's zullen aan bod komen: aromatische planten, permacultuur, paddenstoelen, keuken- en balkonmoestuintjes... De workshops worden gegeven door professionelen en zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. De ideale gelegenheid om te starten, bij te scholen en je moestuinervaringen te delen met anderen. Meer informatie kan je krijgen bij de dienst Ecoraad - 02 515 67 87

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.