Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-06-01&l=N
Studeren in de bibliotheek
Cocq'Arts Festival
Vooruit met de wijk: projectoproep
Argentinië in Elzenhof
Museum aan huis
Weggeefbeurs
Brussels International Film Festival

Studeren in de bibliotheek

Heel wat studenten komen in de maand juni in de Elsense bibliotheken studeren. Je vindt er nodige kalmte om geconcentreerd te kunnen blokken. Bibliotheek Sans Souci voorziet koffie, thee en water en bij BiblioXL zijn er tot en met 20 juni mentoren (volwassenen of studenten hoger onderwijs) aanwezig die een handje kunnen helpen, dankzij een samenwerking met de Lokale Cel Schoolbegeleiding .

Facebook Twitter LinkedIn

Cocq'Arts Festival

Het multidisciplinaire en supergezellige Cocq'Arts Festival geeft opkomende kunstenaars de ruimte om hun werk voor te stellen. Voorstellingen, lezingen, performances maar ook work in progress. Dans, toneel, muziek noem maar op! Overdag zijn er ook leuke voorstellingen voor het hele gezin en een permanente tentoonstelling. Van 3 tot 8 juni in het Klein Mercelistheater.

Facebook Twitter LinkedIn

Vooruit met de wijk: projectoproep

Zin om mee te werken aan een meer duurzaam leefklimaat in je wijk? De straten groener maken, een gezamenlijke compost starten, een uitwisselingsproject voor gereedschap op poten zetten... je hoofd zit vol ideeën maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen? De projectoproep Vooruit met de wijk van Leefmilieu Brussel werd in het leven geroepen om je te helpen met de uitvoering van je collectieve wijkprojecten, met misschien wel financiële steun tot 15.000 euro. Er zijn vier infosessies in verschillende Brusselse gemeentes: op 20 juni in Schaarbeek, op 2 juli in Elsene, op 9 september in Jette en op 12 september in Anderlecht, telkens van 18 tot 20.30 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Argentinië in Elzenhof

Op 6 juni is er weer een zomerse Music-O-Jardin/Summer Bar van 16 tot 23 uur bij GC Elzenhof. Programma: kinderanimatie, tentoonstelling van Argentijnse artiesten en uiteraard ook eten, drinken en dansbare muziek!

Facebook Twitter LinkedIn

Museum aan huis

Twee weekends per jaar gaan tien werken uit de collectie van het Museum van Elsene op bezoek bij de buren voor Museum aan huis. Op zaterdag ontvangt de gastheer of -vrouw familie en vrienden om het uitgekozen kunstwerk te bewonderen en op zondag gaan de deuren open voor het publiek, dat zo van huis tot huis kan trekken om de tien werken te ontdekken in een bijzondere setting. Volgende afspraak: zondag 23 juni 2019, Londenplein en omgeving, in Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Weggeefbeurs

Het Wijkhuis Malibran organiseert op zondag 23 juni een weggeefbeurs van 14 tot 18 uur, in het kader van Elsene Gekleurd, een evenement dat plaatsvindt op het Blyckaertsplein en in de Maria Malibranstraat. Ben je aan het ontspullen? Breng dan al wat je niet meer nodig hebt (in goede staat!) naar het wijkhuis van dinsdag 11 tot en met woensdag 19 juni, tussen 9 en 16 uur, of op zaterdag 15 juni van 10 tot 16 uur: speelgoed, kinderspullen, klein huishoudelektro, boeken, accessoires, kinderkleding. Alles wordt weggegeven op 23 juni.

Facebook Twitter LinkedIn

Brussels International Film Festival

Het Brussel International Film Festival (BRIFF) vindt plaats van 20 tot 29 juni in de bioscopen van Brussel en Elsene: Bozar, Palace, Galerijen, Flagey en UGC, maar er zijn ook openluchtvoorstellingen op de Anspachlaan. Er zijn verschillende competities, een Belgisch panorama, masterclasses, retrospectieven, avant-premières, een gala-avond, concerten...

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.