Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2020-10-01&l=N
Strijd tegen Covid: nieuwe maatregelen in Elsene
Info Elsene in je brievenbus!
Veertiendaagse van de Allerkleinsten
Grote Trashwalk
Weekend van de Klant
Gratis klassieke concerten
W83: projectoproep
Tentoonstelling "Champs Sacrés"
Voorleesuurtjes

Strijd tegen Covid: nieuwe maatregelen in Elsene

Na de laatste vergadering van de Nationale Veiligheidsraad zijn de verschillende maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, geëvolueerd. De epidemiologische situatie vereist inderdaad dat we onze inspanningen handhaven en de barrièremaatregelen blijven toepassen. Daartoe zijn verschillende maatregelen genomen door de minister van Binnenlandse Zaken en de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze zijn opgenomen in twee besluiten (hier en hier). Deze bepalingen maken dat het niet langer verplicht is om overal een masker te dragen, maar enkel op drukbezochte plaatsen en/of wanneer de fysieke afstand van 1,5m niet mogelijk is. Daarnaast moeten de bars en cafés tussen 23.00 uur en 6.00 uur sluiten, evenals nachtwinkels, die om 22.00 uur moeten sluiten. Naar het voorbeeld van andere gemeenten heeft de burgemeester van Elsene deze bepalingen aangevuld met een verordening waarin de zogenaamde "drukke verkeersgebieden" op het grondgebied van de gemeente nauwkeurig worden vastgesteld. Er wordt ook bepaald dat het dragen van maskers verplicht is in de buurt van scholen. Deze epidemie duwt ons al enkele maanden in het nauw en dwingt ons om onszelf opnieuw uit te vinden. De gemeente Elsene doet haar uiterste best om je in deze ongekende context zo goed mogelijk te blijven steunen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het callcenter op 0800 35 058. Laten we voor onszelf en voor anderen blijven zorgen.

Facebook Twitter LinkedIn

Info Elsene in je brievenbus!

Ongetwijfeld kreeg je de voorbije weken het magazine van de gemeente in je brievenbus ! Hier is de link naar onze Info Elsene (Sept>Oct). Je leest er alles over de acties die de gemeente onderneemt ten dienste van iedereen, zoals... - Burgerparticipatie houdt stand tegen het COVID-19-virus - De rekeningen van 2019 in boni en 4 miljoen voor economisch herstel in 2020 - Juli en augustus waren leuk, tijd voor een nieuwe start - Elsene zorgt voor het welzijn van de dieren - Gratis onderwijs - Open je deur voor cultuur - Een grote trashwalk voor een proper Elsene - Elsene wijdt twee weken aan 0-3 jarigen - Sociale woningbouw: een productieve periode - Een helpende hand van het OCMW om zelfstandig thuis te wonen Veel leesplezier!

Facebook Twitter LinkedIn

Veertiendaagse van de Allerkleinsten

De 11e editie van de "Veertiendaagse van de Allerkleinsten" vindt plaats van 3 tot 17 oktober 2020. Het programma omvat leuke en educatieve activiteiten voor kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders, met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Grote Trashwalk

Op 3 oktober om 14.00 uur organiseert de dienst openbare netheid een gigantische Trashwalk! Vertrekpunten zijn het Blyckaertsplein, het Fernand Cocqplein en de Abdij Ter Kameren (halte Bernier/Bus 71). Je kan aan de slag met beschikbaar materiaal, handschoenen en hydro-alcoholische gel. Het dragen van een masker is verplicht. Afsluiten doen we om 16.00 uur aan het Flageyplein met een groepsfoto! Schrijf je telefonisch in op 02/515.68.03 of via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Weekend van de Klant

Op 3 en 4 oktober is het Weekend van de Klant! De Brusselse handelaars zorgen ervoor dat je in alle veiligheid je aankopen kan doen, met een geschenk aan het einde van de dag! Steun de economie en de werkgelegenheid in België! Om te weten te komen welke winkels deelnemen aan het Weekend van de Klant in Elsene, klik hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Gratis klassieke concerten

Tot 30 oktober worden in de kiosk van de nieuwe Tuin van de Burgers, achter het Wiertz-museum, klassieke muziekconcerten gegeven. Kom elke dag, om 13 uur, deze charmante plek ontdekken en je batterijen opladen met de melodieën van Bach, Mozart, Paganini, Eugène Ysaye,... 

Facebook Twitter LinkedIn

W83: projectoproep

De gemeente Elsene lanceert met haar vzw Entreprendre XXL de tweede projectoproep voor de bezetting van de W83 - Local Test Shop, een incubator voor duurzame en circulaire economie, gevestigd aan de Waversesteenweg 83. Dit project wil de economische ontwikkeling in Elsene bevorderen, ondersteunen en begeleiden. De aanvragers krijgen gepersonaliseerde steun voor de ontwikkeling van hun project om hun kansen op succes te maximaliseren. Je kan een aanvraag indienen van 28 september tot 31 oktober 2020.

Facebook Twitter LinkedIn

Tentoonstelling "Champs Sacrés"

In deze tentoonstelling presenteert Muriel de Crayencour schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en borduurwerken als een ode aan het vrouwenlichaam, aan haar heiligheid en broosheid. Als onderwerp van talrijke projecties blijft het vrouwenlichaam ook vandaag nog aanleiding geven tot machtsstrijd. Tot 11 oktober in de kapel van Boondaal.

Facebook Twitter LinkedIn

Voorleesuurtjes

Elke zaterdag lezen vrijwilligers in Bibliotheek Sans Souci verhalen voor aan baby's en kinderen in het Nederlands, Engels, Spaans, Portugees of Duits. Voorlezen, verhaaltjes vertellen, rijmen en liedjes zingen? Gedeeld plezier voor jong en oud!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.