Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Veertiendaagse van de Allerkleinsten - Van 3 t.e.m. 17 oktober

De gemeente Elsene organiseert elk jaar de Veertiendaagse van de Allerkleinsten. Het evenement vindt begin oktober plaats en is voornamelijk gericht op kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders, maar ook op mensen die werken met kleine kinderen en verenigingen... De gemeente en tal van verenigingen organiseren tijdens deze twee weken leuke en educatieve activiteiten die je samen met je baby of peuter kan beleven maar ook voorstellingen, workshops en lezingen-debatten. Alle informatie is te vinden in onze folder met het volledige programma.

De 11e editie van de Veertiendaagse van de Allerkleinsten wordt gekenmerkt door twee belangrijke evenementen waarop iedereen welkom is:

  • Een grote picknick met andere activiteiten in het Viaductpark op zaterdag 4 oktober van 15 tot 18: uur.
  • De tweede editie van de buggywandeling (met het loopfietsje, de step, te voet... ook allemaal welkom!) op straat rond de vijvers van Elsene op zondag 11 oktober (vertrek om 10.30 uur op het Flageyplein - hoek met de De Gaullelaan).

Contact/Info : 02.515.61.12

Prijs van de Allerkleinsten - Iets voor jou?

De prijs van de Allerkleinsten is een beloning voor professionelen uit de sector van de Allerkleinsten die in de gemeente Elsene een specifiek project dragen i.v.m. de bestrijding van genderstereotypering, ecologisch verantwoorde praktijken, kwaliteitsvoeding en/of pedagogische innovatie. Voor de tweede opeenvolgende keer wordt de prijs uitgereikt aan 3 laureaten uit de professionele kinderopvangsector, waaronder één gemeentelijk opvanginitiatief. Niet-gemeentelijke professionelen die worden geselecteerd, krijgen een prijs ter waarde van 1000 €. De geselecteerde gemeentelijke kinderopvang krijgt een symbolische prijs.

Voor deelname moet een kandidaatsdossier worden ingediend via e-mail tegen 14 augustus 2020 op het volgende adres: allerkleinsten at elsene point brussels. Het dossier moet ook aangetekend verzonden worden of afgegeven bij de gemeente: College van burgemeester en schepenen - Elsensesteenweg 168 - 1050 BRUSSEL

Het kandidaatsdossier telt maximaal 3 bladzijden en moet een beschrijving van het project, de voorbereiding, de uitvoering en het doelpubliek bevatten. Elke kandidatuur moet voldoen aan de bepalingen van het wedstrijdreglement dat samen met het inschrijvingsformulier beschikbaar is op de site van de gemeente of per aanvraag via e-mail te verkrijgen is. De laureaten worden aangekondigd op 29 september 2020 door de schepen van de Allerkleinsten.

Download hier het reglement en het inschrijvingsformulier

Elsene, een kindvriendelijke gemeente

Er zijn in Elsene veel organisaties die instaan voor de opvang van onze allerkleinsten vooraleer ze naar school gaan: vier gemeentelijke crèches, een twintigtal privécrèches, acht afdelingen van peutertuinen, twee spelotheken, speelpleinen, de jeugdbibliotheek, allerhande verenigingen...

De gemeente Elsene kan ook rekenen op heel wat instellingen die sociale, medische of psychologische hulp verlenen aan jonge kinderen en hun ouders.

Een netwerk voor de allerkleinsten in Elsene

Sinds 2010 werken al deze organisaties samen om een programma samen te stellen voor de Veertiendaagse van de Allerkleinsten. Crèches, verenigingen, een spelotheek, een kraamkliniek: allemaal openen ze hun deuren voor workshops, lezingen en andere evenementen in verband met de ontwikkeling van de allerkleinsten.

Met deze Veertiendaagse willen we banden smeden tussen alle belanghebbenden in deze sector. Dit moet een goede basis vormen voor de groei van een (h)echt netwerk voor de allerkleinsten in Elsene.

Samen met de brochure "Elsene, een kindvriendelijke gemeente", geeft deze website een overzicht van alle betrokken instanties, hun gegevens en wat ze allemaal doen. Een handig werkinstrument, zowel voor experts als voor ouders!

Zie ook: Dienst Allerkleinsten

Laatste verandering: 2020-07-16 10:19:43