Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-02-01&l=N
Vaccinaties van start in Elsene!
Participatiebudget: 31 projecten om voor te stemmen!
Elzenhof biedt projectruimtes aan
Fotowedstrijd & tentoonstelling bij See U
Word lid van de Adviesraad voor Europese Zaken
Michelin-gids: Elsense sterren!

Vaccinaties van start in Elsene!

Terwijl in de zorgcentra de vaccinaties van start zijn gegaan met vaccins ontwikkeld door Pfizer - de eerste die in België beschikbaar waren - is het nu de beurt aan de ziekenhuizen om hun personeel te vaccineren. De Iris Ziekenhuizen Zuid zijn aangewezen als pilootziekenhuizen voor het Brusselse gewest: 1000 dosissen van het Moderna-vaccin werden halverwege januari aan het ziekenhuispersoneel toegediend.

Facebook Twitter LinkedIn

Participatiebudget: 31 projecten om voor te stemmen!

Na de onlangs gelanceerde oproep voor het indienen van projecten in het kader van de participatieve begroting werden 40 aanvragen ingediend. Na een haalbaarheidsstudie door de diensten van de gemeente, bleven 31 projecten in de running: 22 "Handen uit de mouwen"-projecten, die door de projectdragers zullen worden uitgevoerd (max. budget 2.500 euro) en 9 "Hand in hand"-projecten die door de diensten van de gemeente worden uitgevoerd (max. budget 25.000 euro). De projecten hebben als thema cultuur, sociale cohesie, klimaat, milieu, mobiliteit, handel, gelijkheid en mensenrechten... Van 14 januari tot 3 februari 2021 kunnen de burgers stemmen voor hun favoriete projecten. De projecten die de meeste stemmen krijgen, worden onderzocht door een jury bestaande uit willekeurig gekozen burgers en deskundigen, die de winnaars uitkiezen. De resultaten zullen worden bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van 18 maart 2021. De houders van de "Handen uit de mouwen"-projecten, of ze nu winnaars zijn of niet, kunnen vanaf april genieten van een mobilisatiecampagne voor de burgers (projectdeelname via crowdfunding of vrijwilligerswerk). Vragen kan je stellen per mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Elzenhof biedt projectruimtes aan

Ben je op zoek naar een plek om een project te realiseren? Het gemeenschapscentrum Elzenhof (Troonstraat 12) heeft twee permanente residentieruimtes waar zowel individuele kunstenaars als plaatselijke verenigingen kunnen verblijven. Het centrum heropent in het voorjaar van 2021 na renovatiewerken. Nog meer dan voorheen wil Elzenhof een plek zijn waar initiatieven worden geboren, een warme ruimte waar iedereen zijn of haar ideeën kan ontwikkelen. Interesse? Stuur ons vóór 19 maart 2021 een mail met daarin korte beschrijving van je project: Wat? Waarom? Met welke middelen? Wanneer?

Facebook Twitter LinkedIn

Fotowedstrijd & tentoonstelling bij See U

Hou je van fotografie en inspireert Elsene je? Dan is de fototentoonstelling "Au coin de la rue" zeker iets voor jou, of je nu een professionele fotograaf of amateur bent, maakt niet uit. Stuur je foto's tot 7 februari op via deze link. See U zal samen met een jury bestaande uit leden van de vzw Espirito Mundo, inwoners van Elsene en vertegenwoordigers van de dienst Wijkleven tegen 15 februari de winnende foto's uitkiezen. De foto's zullen tussen 5 maart en 7 mei 2021 tentoongesteld worden in de buitenruimte van See U. Vanaf 7 mei wordt ook een virtuele versie van de tentoonstelling gemaakt op de verschillende sociale netwerken van See U. Waar wacht je nog op?

Facebook Twitter LinkedIn

Word lid van de Adviesraad voor Europese Zaken

Ben je geboeid door alles wat met Europa te maken heeft? Word dan lid van de Adviesraad voor Europese Zaken van de gemeente Elsene. Dit participatieorgaan brengt gemotiveerde burgers samen die het Europese burgerschap op lokaal niveau willen promoten. Je kan je aanmelden tot en met 1 februari. Nog vragen? Mail naar de cel Europese relaties.

Facebook Twitter LinkedIn

Michelin-gids: Elsense sterren!

De Michelin-gids heeft zojuist de sterren bekendgemaakt voor de editie 2021 van het beroemde rode boek. Sinds vorig jaar biedt de gids een "groene ster" aan restaurants die een duurzame keuken promoten, waarbij gastronomie en ecologie worden gecombineerd. Tien restaurants zijn dit jaar bekroond, waaronder één in Brussel - en zelfs in Elsene: Humus x Hortense! Ze bieden sinds 2017 veganistische en lokale gerechten en menu's aan. Twee Elsense restaurants kregen ook een ster: La Canne en Ville en Villa in the sky. Proficiat aan de culinaire talenten die bijdragen aan de reputatie van onze lokale gastronomie!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.