Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-09-01&l=N
Info Elsene: terug naar school
Participatieve begroting: daar gaan we weer!
Schoolbegeleiding
De terugkeer van de Grote Rommelmarkt van Elsene
Sociale bijstand: gratis en anoniem nummer
De fietsbibliotheek: kinderfietsen te leen
Het culturele seizoen komt eraan

Info Elsene: terug naar school

De september-oktober 2021 editie van Info Elsene is uit! In dit nummer: een dossier over het gemeentelijk onderwijs, van kleuterschool tot middelbare school, met inbegrip van kunst en sociale promotie; het Festival Expressions Urbaines; het feest van de Netheid; de start van het culturele seizoen; de vogels in de vijvers; en de solidariteitskantine Al&Greta. En natuurlijk de culturele agenda voor de komende twee maanden!

Facebook Twitter LinkedIn

Participatieve begroting: daar gaan we weer!

De tweede editie van de Participatieve Begroting van Elsene start op 15 september 2021! Het doel van de participatieve begroting is de burgers te betrekken bij de toewijzing van een bepaald budget, door het voorstellen van projecten, en de selectie en eventuele hulp bij de uitvoering ervan. Het is een concrete oefening in directe democratie, en een gelegenheid om deel te nemen aan het leven van de gemeenschap. Wil je een project uitvoeren op het grondgebied van Elsene? Aarzel dan niet om je ideeën voor te stellen. De gemeente heeft in totaal 100.000 euro uitgetrokken voor het Participatiebudget.

Alle info hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Schoolbegeleiding

Na twee verstoorde schooljaren en de vele gezondheidsmaatregelen, belooft het begin van het nieuwe schooljaar een uitdaging te worden. Heeft je kind moeite om zijn of haar ritme te vinden? Om de school terug gewoon te worden? Om een werkmethode te (her)vinden? Voel je je overweldigd?

Je bent niet alleen! Voor al deze vragen kan je steeds contact opnemen met de dienst schoolbegeleiding LCS

Facebook Twitter LinkedIn

De terugkeer van de Grote Rommelmarkt van Elsene

In het weekend van 3, 4 en 5 september is het weer tijd voor de rommelmarkt Klein Zwitserland/Kerkhof Elsene/Universiteit. Gedurende drie dagen komt de hele buurt tot leven met concerten van rock-, pop- en variétébands, maar ook van traditionele fanfares, jazzbands en folkloristische optochten. Voor de kleintjes zijn er talrijke kermisattracties, opblaasbare kastelen, trampolines en reuze bungeekoorden. 

Op 11 september zijn de koopjesjagers te vinden in de Scarronstraat, de Vergniesstraat en de Gangstraat. Het evenement zou op de 12e plaatsvinden, maar werd vervroegd vanwege de 20 km van Brussel.

Facebook Twitter LinkedIn

Sociale bijstand: gratis en anoniem nummer

Door de COVID-19 crisis werd de situatie van veel mensen kwetsbaarder en zelfs slechter. Woon je in het Brussels Gewest en heb je hulp nodig of zit je met vragen in verband met je situatie? Voedsel, huisvesting, schulden, werkloosheid, administratieve procedures, beroeps- of gezinssituatie, isolement...

Je kan contact opnemen met het gratis en anonieme nummer "Hallo? Welzijnswerk" op 0800 35 243. Maatschappelijk werkers staan van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur klaar om je te helpen een oplossing te vinden en je vragen te beantwoorden. 

Meer info hier

Facebook Twitter LinkedIn

De fietsbibliotheek: kinderfietsen te leen

Op 15 september 2021 geeft Elsene het startschot voor de Week van de Mobiliteit met de officiële opening van een fietsbibliotheek in See U. Een kwaliteitsfiets is een belangrijke investering voor de leeftijd van 12 jaar. Een kind groeit snel en de maat van de fiets houdt geen gelijke tred, zodat je hem heel vaak moet vervangen.

In plaats van fietsen te kopen, leen ze! Dit is het principe van de fietsbibliotheek, die door vrijwilligers wordt gerund. Ze zorgen ervoor dat elke geleende fiets in perfecte staat is. 

Wil je deel uitmaken van het project? Stuur ons een mail !

Facebook Twitter LinkedIn

Het culturele seizoen komt eraan

Nu het Staycation XL festival in onze gemeente ten einde loopt, staat het nieuwe culturele seizoen voor de deur! Op vrijdag 17 september kan je naar optredens en concerten rond de Kapel van Boondaal. En op zaterdag 18 september stellen we aan de vijvers van Elsene de activiteiten voor die dit seizoen door de culturele actoren zijn gepland.

Meer info hier.  

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.