Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Suggesties

Le Tout Petit Monsieur

Le Tout Petit Monsieur is een "zoomishibaï", een live voorstelling dat je van thuis kan volgen. Een " heel kleine meneer " vertelt verhalen voor de kinderen in zijn buurt. Na een gerucht over een buitenaardse invasie wordt hij bang en sluit hij zichzelf op in zijn huis. De kinderen missen de verhalen en proberen alles om contact met hem te houden.

Feed U - See U biomarkt

See U verwelkomt u elke donderdag van 16u tot 19u in de voormalige Manège om te genieten van onze gedekte biomarkt in het hart van uw buurt! Meer dan een markt om uw voorraden te doen, " Feed U " is de gelegenheid om wekelijks van een vriendelijke bijeenkomst te genieten en een warm moment te delen met uw buren. Ontmoet ook de residenten!

ANIMA Festival 2021

ANIMA, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, viert in 2021 zijn 40ste editie! Het enige animatiefilmfestival in België vindt plaats op 3 locaties in Brussel, met Flagey als epicentrum, en zal ook toegangeljik zijn op het nieuwe platform ANIMA Online. Met meer dan 300 films is ANIMA een festival voor klein en groot!

Qui vive!

Het is niet leuk alleen! Die nacht heeft Nouche zin om te dansen. Alleen dansen is
niet leuk!

Ik zit hier

Een wakkere woordarme woorstelling woor de wallerkleinsten.

Hans en Grietje

Een slapstickvoorstelling die stretcht langs alle kanten! Zelfs de deuren stretchen...

Geluk(t)

Twee mensen alleen op zoek naar een thuis, een plekje voor zichzelf. Eén huis. Een lamp, een kast en een stoel. Het lukt. Het is van mij.

Ni oui ni non bien au contraire

Professor Pompon krijgt bijna alle dagen post. Hij krijgt allerlei soorten vragen. Hij is de specialist van de vragen. Niet altijd die van de antwoorden, maar hij doet erg zijn best. Soms zijn vragen gewoon mooi. Hebben ze echt een antwoord nodig?

'Sexe: F' Karin Clercq & Grazyna Bienkowski

In het project "Sexe: F" zetten pianiste Grażyna Bienkowski en zangeres Karin Clercq de woorden van dichteressen uit verschillende tijdperken en culturen op muziek en vermengen daarbij muzikale composities en op maat gemaakte teksten.
Reservatie verplicht.
In het kader van "Vrouwenstemmen" en ism met La Vénerie.

Drie sterke vrouwen

Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Beg. Hij komt tegen Malala, Razanna en de oude Anna, die tot zijn grote verbazing véél sterker zijn dan hijzelf...

Les arbres dansent - Eve Calingaert

Mensen zijn de enige wezens die geloven dat bomen blijven stilstaan. Maar eigenlijk dansen de bomen. Een reeks (inkt-)tekeningen van verschillende grootte, beelden de silhouetten af van bestaande bomen uit Brussel.

Zinzin

Léopold praat zonder ophouden over zijn hond Zinzin. De twee vrienden zijn onafscheidelijk ook bal haalt Zinzin heel wat stommiteiten uit en wordt Léopold door eigen toedoen berispt. De voorstelling Zinzin is geïnspireerd op het gelijknamige boek en zingt, vertelt en tekent het verhaal dat voor iedereen toegankelijk is.

Cloé du Trèfle

Tussen kleurige electro-pop en symfonische motieven, romantisch proza en stedelijke poëzie wekken de liederen van Cloé du Trèfle, die hier begeleid worden door twee cellisten, golven op in de ziel en metaforen aan het oppervlak.
Reservatie verplicht
Tickets: €12 / €10 / €8

In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Des hauts et des bas

Hortense's huisje is een allegaartje dat wordt bewoond door vreemde figuren... In huis komen de spullen tot leven en geven ze vorm aan een wonderlijke wereld waarin Hortense een toevlucht zoekt om te ontsnappen aan de eenzaamheid.

Met Clémentine Michel

Leeftijd: +3 jaar

Buitenspeldag

Aan alle kinderen uit Elsene: welkom op de Buitenspeldag 2021! Kon je een namiddag uitleven in de buitenlucht tijdens de gratis ateliers die georganiseerd worden door tal van lokale partners.

Des pieds et des pattes

Voeten en poten ontmoeten elkaar, ontdekken elkaar en dialogeren op een pad dat niet altijd even rustig is. Bloot worden ze gezien, gekleed, versierd, aangeboden aan de ander, gestreeld. Ze betekenen beweging, vertrekken, reizen, behendigheid en
kwetsbaarheid.

Pauline Leblond Double Quartet

Het Pauline Leblond Double Quartet is een subtiele mix van jazzkwartet en strijkkwartet, dat een brug slaat tussen jazz en barokmuziek. De acht musici presenteren hun nieuwe repertoire van dansen: originele composities van trompettist Pauline Leblond.
Reservatie verplicht.
In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Gabrielle Verleyen

Gabrielle Verleyen stelt een universum voor dat zich bevindt op het kruispunt van nostalgie en hoop, waarbij ze eenvoudige ritornelli en esthetisch onderzoek combineert, en daarmee past in een folktraditie met accenten uit de wereldmuziek en indie-pop.

Reservatie verplicht
Tickets: €12 / €10 / €8

In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Anne Wolf Quatuor & Magda Mendes

Anne Wolf Quartet bevindt zich op het kruispunt tussen jazz en klassieke muziek: aan het basistrio piano, bas en drums, wordt een klassieke cellist toegevoegd. Door de Portugese fadozangeres Magda Mendes uit te nodigen voor dit unieke concert komen verschillende muzikale culturen samen. Mits reservatie. In het kader van "Vrouwenstemmen".