Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Suggesties

Les zorties

Zoë is niet dom, neen, maar vragen begrijpt ze soms anders dan ze zijn bedoeld. Anderen vinden haar vreemd en laten haar links liggen. Tot op de dag dat ze mijnheer Sylvester ontmoet, de conciërge van de school, een bijzondere man, die dol is op tuinieren. Een nieuwe wereld gaat voor haar open, ontdekt ze zo wie ze echt is?

Vanaf 5 jaar oud

Pars pro toto

De Beierse kunstenares Silvia Hatzl presenteert haar nieuwe tentoonstelling "Pars pro toto" in het uitzonderlijke kader van de Chapelle de Boondael: een stoet van zestig kleine of reusachtige textielsculpturen gemaakt van organische elementen - zijde, papier, katoen, vlees, ingewanden, as, natuurlijke pigmenten.

'Lisières' & 'Ici un paysage'

Schrijfster Aliénor Debrocq verwoordt de gevoelens en inspiratie achter de landschapsfoto's die Philippe Mailleux heeft vastgelegd tijdens zijn ronddwalingen in de stad en de natuur.

Steun voor de bevolking van Nagorno-Karabach

In 2020 brak er in Nagorno-Karabach een gewelddadig conflict uit. Naar aanleiding van een burgerinterpellatie heeft de Gemeente Elsene de handen in elkaar geslagen met het CAB en AGBU voor een reeks evenementen plaats om hier bewustwording te creëren en de bevolking van Nagorno-Karabach ginder te steunen.

Recypark mobiele

Mis de volgende dagen van het Recypark / mobiele containerparken van het jaar niet!

Tijdstip 9:00 - 18:00

25.10 - Georges Brugmannplein
26.10 - César Franckstraat
27.10 - Alphonse Hottatstraat
28.10 - Italiëlaan
29.10 - Maesstraat

NIEUW: het weggeefhoekje! Ziet u iets moois? Neem het mee en geef het een tweede leven! (9u-17u)

Feed U - See U biomarkt

See U verwelkomt je elke donderdag van 16 tot 19 uur in de voormalige Manège voor jouw lokale overdekte biomarkt!  Op de "Feed U"-markt kan je niet enkel je boodschappen doen, het is ook een gezellige plek waar je mensen uit jouw buurt kan ontmoeten en kennis kan maken met de residenten van See U.

Le Miroir - Maria Baoli

Le Miroir is een fotografisch werk dat tussen 2020 en 2021 werd ontwikkeld in een sociale woonvoorziening voor migranten en jongeren die te maken hebben met gezinsbreuk. De thema's identiteit, reizen en ballingschap, over geografische grenzen heen, komen aan bod.

Somnia - Vrouwenstemmen

Sluit je ogen en laat je bedwelmen door Hypnos, de mythologische god van de slaap. Een stem vergezeld van atmosferische klanken op theorbe, luit, cello en electronics neemt ons mee naar de nacht, de duisternis, de droom.
In het kader van Vrouwenstemmen, in samenwerking met La Vénerie.

Ik zit hier

Een wakkere woordarme woorstelling woor de wallerkleinsten.

Vanaf 2 jaar oud - Cie Gorilla

Hans en Grietje

Een slapstickvoorstelling die stretcht langs alle kanten! Zelfs de deuren stretchen...

Vanaf 4 jaar oud - Cie Gorilla

Welkom bij Ernest en Célestine

Duik in de wereld van Gabrielle Vincent en (her)ontdek haar twee innemende personnages, beer Brammert (Ernest) en muis Tissie (Celestine), straatmuzikanten en levenslage vrienden.

Geluk(t)

Twee mensen alleen op zoek naar een thuis, een plekje voor zichzelf. Eén huis. Een lamp, een kast en een stoel. Het lukt. Het is van mij.

Ik en den Theo

Piet praat Nederlands maar zingt in beide talen. Theo, zijn handlanger, speelt drum en
spreekt Frans en cimbaals! Deze twee grote mensen nemen je mee naar een kleurrijke wereld vol duizelende verhalen, nu eens in het Frans, dan weer in het Nederlands.

Vanaf 3 jaar oud

Met Piet Maris en Théophane Raballand

Gemeentelijke mobiele-containerparkdagen!

Naast de mobiele-containerparkdagen stelt de gemeente u een nieuwe dienst voor om uw grofvuil te verwijderen !

De gemeentelijke mobiele-containerparkdagen worden tijdens 5 dagen georganiseerd, telkens van 10 u tot 15u.

Mis de volgende edities op 25 septembe in de Roffiaenstraat, en op de 20 november in de Maesstraat niet!

RecupDAY, de dag gewijd aan nulafval

Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de Europese Week van de Afvalvermindering en maakt deel uit van de strijd tegen de klimaatverandering. Je kan meedoen aan workshops, conferenties, ontmoetingen met eco-ondernemers en plaatsen bezoeken die aan nulafval doen. Een dag om informatie op te doen, globaal te denken en lokaal te handelen! 

Mais...c'est un vieux paysage ?

Deze tentoonstelling is een ontmoeting tussen Sybille Deligne en Aline Forçain, die beiden inspiratie vinden in de natuur. Hun kunstpraktijk bevindt zich tussen beeldhouwwerk, installaties, schilderkunst en tekenkunst. Samen verkennen ze gevoelens en emoties door een tastbare en vibrerende relatie te creëren met wat ons omringt.

Mais...c'est un vieux paysage ?

Deze tentoonstelling is een ontmoeting tussen Sybille Deligne en Aline Forçain, die beiden inspiratie vinden in de natuur. Hun kunstpraktijk bevindt zich tussen beeldhouwwerk, installaties, schilderkunst en tekenkunst.
Eindtentoonstelling van Aline Forçain's residentie bij KULT XL Ateliers.
Gratis.

Petit grand

Klein of groot, wat maakt het uit? Wij zien onszelf graag zoals we zijn!

Een concert met de mooiste liedjes van Mamemo die een glimlach op toveren op het gezicht van groot en klein, die je aan het dromen brengen en je laten groeien. Zacht en zoet als chocolade!

Met Olivier Battesti (gitaar, zang), Lorcan Fahy (viool, mandoline, zang)

Alberta Tonnerre

Op de scène: een bos, poppen, een varken. Een broer en een zus vertellen over hun groottante Alberta. In een mix van echte herinneringen en verbeelding, vertelt deze ode aan de liefde ons over wat wordt doorgegeven en over weggaan en over het ogenblik waarop de leegte plaats maakt voor herinneringen, en voor het leven.

Vanaf 6 jaar oud

Des anches passent

Raquel en Marc halen traditionele muziek uit Wallonië van onder het stof en laten er ons op ludieke en liefdevolle wijze kennis mee maken. Het zijn zeldzame liedjes, pareltjes, de vrucht van een verzameling die veel geduld vergde. Een eerbetoon aan Waalse liederen, gebracht op verschillende rietblazers: bombarde, accordeon, doedelzak, mondharp...

Bleu sans pluie

Twee dansers en een muzikant kneden tijd en ruimte. Ze maken kieren waar het licht door kan en leegtes waar ze hun innerlijke wereld laten zien. De dans onthult het plezier van jezelf te kunnen zijn, alleen of met de ander, en weerspiegelt het genot van het hier en nu.

Vanaf 6 jaar oud - Cie L'Inconnue

Souvenirs d'enfance

Duo Etna schetst de belangrijkste gebeurtenissen uit het muzikale leven van beide muzikanten. Tijdens een repetitie vergeten ze wat er op hun programma stond en laten ze zich gaan op het ritme van de melodieën van Chopin, Schumann, Tchaikovsky, Sarasate, Brahms... Laat je meevoeren op deze mooie muziek.

Vanaf 6 jaar oud

Drie Sterke vrouwen

Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Berg. Als hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een wedstrijd, is hij er zeker van dat hij zal winnen. Tot hij onderweg Malala, Razanna en de oude Anna tegenkomt, die tot zijn grote verbazing véél sterker zijn dan hijzelf...

Chève/Seguin/Loup

In haar omheinde weide kan het geitje van mijnheer Seguin de geuren van de bergen ruiken. Bij elke ademhaling doet de geur van de vrijheid haar hartje sneller slaan en groeit haar verlangen om de wereld te zien. Maar iedereen weet dat daarboven de wolf woont. Vrij naar het verhaal van Alphonse Daudet.

Vanaf 7 jaar oud

Muzand

Muzand vertelt verhalen aan de hand van tekeningen in het zand, die veranderen in de loop van het verhaal en waarbij beelden elkaar opvolgen door het voorzichtig uitwissen van wat er was. Dankzij de zang en muziek van Raphaël en de magische vingers van Collette komen bekende en minder bekende fabels tot leven.

Met : Colette Dedyn, Raphaël Decock

Petite ronde

Vier dansers genieten van het samenbrengen van emoties en ritmes en tekenen figuren af in de ruimte. In het gras, op een plein, op een open podium of op straat, de rOnde wordt steeds groter...

Vanaf 8 jaar oud

Met: Gilles Noël, Julie Querre, Giulia Piana, Milton Paulo
CChoreografie: Félicette Chazerand

Omnibus

Weg zijn wij! Omnibus gaat over reizen, al zingend, over de duizend-en-één verrassingen die je tegenkomt wanneer je leeft op het ritme van een trein.

Vanaf 5 jaar oud - In het kader van het Kidzik festival.

Met : Geneviève Laloy, Marie-Sophie Talbot, Vincent Hargot, Jacques Verhaegen

Gato

ROSA Quartet brengt een voorstelling gebaseerd op het werk van de Braziliaanse sprookjesschrijver Jorge Amado, met behoud van de oorspronkelijke dromerige dimensie van zijn werk. De muziek is geïnspireerd op verschillende traditionele muziekstijlen (capoeira, maracatu, maxixe, baião, samba, frevo...).

Rêves de papier

Een dansvoorstelling voor de allerkleinsten die ontstaan is uit een onvoorwaardelijke liefde voor de magie van boeken. Ze tracht door middel van beweging een antwoord te bieden op diepe vragen over onze vrienden van papier.

Vanaf 0,5 jaard oud - In het kader van het Mini D Festival.

Met: Amel Felloussia, Frederico Araujo
Regie: Chloé Sadoine

Ballon bandit

Tom is alleen, maar dan verschijnt Ballon ineens. Dans, muziek, spel en verbeelding brengen Tom op vele plaatsen. Ballon verschijnt en verdwijnt en danst met hem mee.

Vanaf 2,5 jaar oud - Inti Théâtre