elsene.be

Suggesties

Geniet van een live concert in een salon!

Het Living Room Music Festival mag 15 kaarsjes uitblazen! Dit jaar is de XL-Noordwijk (rond voormalig Solvay) aan de beurt. 10 wijkbewoners laten je genieten van akoestische wereldmuziekconcerten.
Als publiek stel je je eigen parcours van drie concerten samen. Een ideale gelegenheid om nieuwe muzikale ontdekkingen te doen.
Reserveren verplicht.

Telen in de Stad

"Bloemen in mijn bord"
Oost-Indische kers, bernagie, berga-motmunt, ... Breng heel het jaar lang kleur aan in uw tuin en op uw bord, met eetbare bloemen. Welke planten waar-van u de bloemen kunt proeven plant u, hoe kweekt u ze en hoe kookt u ze?
Workshop in het Frans

Les salons de la mélodie

Na verschillende eerdere samenwerkingen, willen Jean-Pierre Moemaers (pianist) en Sébastien Romignon Ercolini (tenor) ditmaal de schoonheid van de melodie en het Lied doen herleven. Tijdens hun "Les salons de la mélodie" kan je genieten van deze mooie tijdloze kamermuziek. Na afloop van het concert is het mogelijk de muzikanten te ontmoeten.

Telen in de Stad

"Mijn aromatische planten"
Om uw gerechten te kruiden, een kruidenthee te zetten of louter voor uw genot, aromatische planten in uw tuin of op uw balkon zijn een onuitputtelijke bron van weldadig plezier.
Workshop in het Nederlands

Telen in de Stad

"Mijn moestuin op 1 m²"
De lapjesmoestuin, om in de stad met het gezin de geneugten van de moestuin te ontdekken of om het hele jaar lang dagelijks van verse groenten te genieten!
Let op, dit workshop is in twee sessies gesplitst (23/05 et 20/06).
Workshops in het Frans

Sans Souci Living Stories

Het literaire festival Sans Souci Boekenbaz'art krijgt dit jaar een nieuwe naam: Sans Souci Living Stories. Op zaterdag 26 mei kan je van 14 tot 18 uur genieten van verteltheater, lezingen, voorleesuurtjes en literaire animaties in de "living rooms" van de bewoners van de Sans Souci-wijk.

Dieren in de stad

Op 26 mei vindt van 11.00 uur tot 19.00 uur "Dieren in de stad" plaats op Heilg Kruisplein: animaties, tentoonstellingen, wedstrijden en demonstraties van hondentraining zullen gedurende de dag plaatsvinden.
Kom veel!

Festival Solidar XL

Solidar XL, een festival dat aanzet tot actie !
ten voordele van het " Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen " dat concrete solidariteit beoogt met alle migranten.
Start Festival om 14:00: kinderdorp, infostands, fijnproeversdorp.
Vanaf 15u30n concerten voor iedereen!
www.bxlrefugees.be

Telen in de Stad

"Regenwormcompost"
Zin om een eigen compost thuis aan te maken om de vruchtbaarheid van uw bodem te verbeteren ? Kies dan voor de realisatie van een home made regenwormcompost !
Workshop in het Frans

Dansen in het park

SAVE THE DATE! Op donderdag 5 juli vieren we opnieuw feest in het Viaductpark. Muziek, snacks, drank en animatie voor jong en oud.
Neem familie en vrienden mee en kom met ons dansen of vlij je neer in het gras!

Samenwerking van gemeente Elsene - Elzenhof - Re-space - Bib Sans Souci - Brede School.

Telen in de Stad

"Mijn stadskippen"
Kweken van kippen in de stad. Ze leveren u lekkere verse eieren, doen zich tegoed aan uw fruiten groentenschillen en brengen leven in uw tuin of wijk.
Deze workshop brengt u het nodige bij om van start te gaan met een kleine kippenkweek, binnen het gezin of met uw buren.
Workshop in het Frans.

Telen in de Stad

"Mijn fruittuin"
Ongeacht de grootte van uw tuin is het mogelijk om er fruitbomen (appel, peren,...) of struiken (frambozen, kiwi's, aarbeien,...) te planten. Vanaf de lente helpen ze u aan heerlijk fruit.
Let op , dit workshop is in twee sessies gesplitst ( 16/10 en 20/11).
Workshops in het Frans.