Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Suggesties

Abstracte kunst in vogelvlucht

'Abstracte kunst in vogelvlucht' tentoonstelling in het FeliXart Museum in samenwerking met het Museum van Elsene. Het FeliXart Museum in Drogenbos opent op 13 juni 2020 opnieuw zijn deuren. Het Museum van Elsene speelt een rol bij deze heropening die ook het begin is van 'Abstracte kunst in vogelvlucht' waarvoor beide musea hebben samengewerkt.

Champs Sacrés - Muriel de Crayencour

In deze tentoonstelling van Muriel de Crayencour vormen schilderijen, standbeelden, tekeningen en borduurwerken een ode aan vrouwenlichaam, aan haar sacraliteit, aan haar kwetsbaarheid.

Drie hoofden en een hoed

"Drie hoofden en een hoed" is een visueel spektakel zonder woorden, een mengeling van acrobatieën, voorstellingen op het slappe koord en jongleren overgoten met humor en lichtheid. Voor het hele gezin!

Met : Charlotte Cornet, Sara Martinez Lazaro, Valentin Stalins
Productie : Compagnie Balancetoi

workshop met Lucie/tentoonstelling M de Crayencour

Tijdens deze gezellige workshop voor kinderen van 4 tot 99 jaar ontdek je samen met Lucie Burton de tentoonstelling op een creatieve manier. Tekenen, etsen, drukken of aan de slag met textiel, de techniek zal worden aangepast in functie van de tentoonstelling.

Deelnemen aan de activiteit kan naar keuze per blok van ongeveer 15 minuten.

Canto

In de voorstelling Canto wordt de fragiele intimiteit tussen moeder en kind genomen. De kleine dagelijkse momenten van gescheiden worden en de grote momenten van afscheid nemen.

Twee vrouwen, gewiegd door oosterse lyrische tonen, keren traag terug naar de oorsprong van de schepping, de eerste stapjes, de eerste gebaren, de eerste emoties

ARTONOV Festival " Come on Feet "

Ter gelegenheid van de zesde editie van het ARTONOV Festival verwelkomt See U op dinsdag 6 oktober 2020 het collectief granvat en de voorstelling Come on feet. Op de site van de voormalige gendarmeriekazerne brengen ze performances die de kracht en improvisatie van de underground danscultuur combineren met de technieken van de hedendaagse dans.

A rebours

Anne-Marie d'Adesky laat zich door de kapel van Boondael en zijn lindeboom inspireren en stelt de geschiedenis, de mensheid en zijn relatie tot het heilige en de natuur in vraag. Door middel van inkt- en houtskooltekeningen alsook beeldhouwwerken gaan we in deze tentoonstelling terug in de geschiedenis.

Eerste hulp

In deze vinnige road movie leiden Karine en Stéphane het publiek langs allerlei gevarenzones naar de binnenstad. Begeleid door hun hulphond (in opleiding), voorzien van een noodracewagen en aangespoord door hun dapperheid willen ze de beste redders aller tijden worden!

Gratis, in het kader van de Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Suzette project

Suzanne, fan van Al Pacino en de tijgers in de savanne heeft een mama en een moeke. Suzanne heeft ook een best friend forever, Alice, wiens ouders zijn gescheiden.

Een voorstelling waarin de visie op het gezin en zijn verschillende modellen in vraag wordt gesteld en waarin wordt stilgestaan bij diversiteit en het ontstaan van het verzet.

Vuilnisophaaldagen!

Mis de laatste mobiele vuilnisophaaldagen van het jaar niet!

Schema ; 9:00 - 18:00

1. 26/10 César Franckstraat 52-110
2. 27/10 Snoekstraat 31-81
3. 28/10 Georges Brugmannplein
4. 29/10 Van Elewijckstraat
5. 30/10 Dossin de St. Georgeslaan 2-20

Contact: 0800 150 85 - netheid@elsene.brussels

Magic Wood

Magic Wood neemt ons mee naar Australië, geboorteland van de Aboriginals en hun ancestrale cultuur 'lang voor de tijd van de droom, lang voor de tijd kon worden geteld'...

Met Olivier Richard en Hugues Libert

Des hauts et des bas

Hortense's huisje is een allegaartje dat wordt bewoond door vreemde figuren... In huis komen de spullen tot leven en geven ze vorm aan een wonderlijke wereld waarin Hortense een toevlucht zoekt om te ontsnappen aan de eenzaamheid.

Met Clémentine Michel

Leeftijd: +3 jaar

De l'autre côté

Prunelle, een vrolijk meisje vol leven, krijgt te horen dat haar mama is gestorven. Op de vloedgolf van emoties volgen de vragen: Hoe doe je dat, leven zonder mama? Stilletjes aan maakt het verdriet terug plaats voor een lach, voor het leven.

Een ontroerende theatrale en muzikale reis vol leven die kinderen noch ouders onberoerd laat.

Fanny en Félix

De voorstelling begint met muziek en een vrouwenstem, die van Fanny. Ze wacht op het bezoek van haar broer. Hij is, zoals wel vaker, op reis en heeft het heel druk. Ze missen elkaar.

Quatuor Alfama & Ariane Rousseau
Leeftijd: 9+ jaar

Dans les pas de Paco

Hij is slechts 25 jaar maar de flamenco zit hem in de genen. Zijn grootvader Paco gaf hem de Andalusische cultuur en geschiedenis mee...

Begeleid door twee muzikanten en een fantastische danser brengt Esteban Murillo een eerbetoon aan zijn grootvader.

Les yeux ouverts

De nieuwe voorstelling van het duo Ici Baba! Catherine, Samir en hun vele instrumenten roepen emoties en sensaties op. Ze leren opnieuw 'ademen' en bovenal verwonderen ze zich over de wereld door middel van een steekspel met woorden, participatieve muzikale spelletjes en intermezzo's vol humor en poëzie.

Met: Samir Barris et Catherine De Biasio.

'Sexe: F' - Karin Clercq & Grażyna Bienkowski

In het project "Sexe: F" zetten pianiste Grażyna Bienkowski en zangeres Karin Clercq de woorden van dichteressen uit verschillende tijdperken en culturen op muziek en vermengen daarbij muzikale composities en op maat gemaakte teksten.
Reservatie verplicht.
In het kader van "Vrouwenstemmen" en ism met La Vénerie.

Museum aan huis V

Tien buren van het Museum van Elsene - het Van Aa wijk - heten u thuis welkom en laten u op hun manier kennismaken met een werk uit onze collectie. Wandel van woning naar woning en maak in een heel aparte omgeving kennis met deze werken.

Petit grand

Klein of groot, wat maakt het uit? Wij zien onszelf graag zoals we zijn!

Een concert met de mooiste liedjes van Mamemo die een glimlach op toveren op het gezicht van groot en klein, die je aan het dromen brengen en je laten groeien. Zacht en zoet als chocolade!

Met Olivier Battesti (gitaar, zang), Lorcan Fahy (viool, mandoline, zang)

Balkan Express

Perrons in het station zijn gemaakt om je onder te dompelen in een verhaal bij het instappen in de trein. De machinisten schenken hun plaats aan de artiesten: geen zwarte rook meer langs de ramen van de wagon, de kleurrijke illustraties van Teresa Arroyo zijn duidelijk te zien en de omzwervingen van onze muzikanten duidelijk te horen!

Pauline Leblond Double Quartet

Het Pauline Leblond Double Quartet is een subtiele mix van jazzkwartet en strijkkwartet, dat een brug slaat tussen jazz en barokmuziek. De acht musici presenteren hun nieuwe repertoire van dansen: originele composities van trompettist Pauline Leblond.
Reservatie verplicht.
In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Le Petit chaperon rouge

In deze voorstelling zijn Wolf en Roodkapje niet echt geknipt voor hun rol. Wolf blijft liever in zijn huisje dan dat hij het bos intrekt om kinderen te gaan verslinden. Roodkapje heeft meer weg van een superheld dan van het jonge naïeve meisje en is beslist niet van plan zich te laten opeten.

Leeftijd: 3+ jaar

Compagnie Dérivation

Wave

Een vuistslag op de speelplaats van een school. Twee tieners zonderen zich af in stilte: de één in zijn kamer, de andere... in coma. Waarom raakte de vrienden slaags? Niemand die het weet. Maar iedereen voelt de schokgolf die hun omgeving heeft geraakt.

Leeftijd: 9+ jaar

Anne Wolf Quatuor & Magda Mendes

Anne Wolf Quartet bevindt zich op het kruispunt tussen jazz en klassieke muziek: aan het basistrio piano, bas en drums, wordt een klassieke cellist toegevoegd. Door de Portugese fadozangeres Magda Mendes uit te nodigen voor dit unieke concert komen verschillende muzikale culturen samen.
Mits reservatie. In het kader van "Vrouwenstemmen".

Qui vive!

Het is niet leuk alleen! Die nacht heeft Nouche zin om te dansen. Alleen dansen is
niet leuk!

Ik zit hier

Een wakkere woordarme woorstelling woor de wallerkleinsten.

Geluk(t)

Een slapstickvoorstelling die stretcht langs alle kanten! Zelfs de deuren stretchen...

Geluk(t)

Twee mensen alleen op zoek naar een thuis, een plekje voor zichzelf. Eén huis. Een lamp, een kast en een stoel. Het lukt. Het is van mij.

Ni oui ni non bien au contraire

Professor Pompon krijgt bijna alle dagen post. Hij krijgt allerlei soorten vragen. Hij is de specialist van de vragen.

Zinzin

Léopold praat zonder ophouden over zijn hond Zinzin. De twee vrienden zijn onafscheidelijk ook bal haalt Zinzin heel wat stommiteiten uit en wordt Léopold door eigen toedoen berispt. De voorstelling Zinzin is geïnspireerd op het gelijknamige boek en zingt, vertelt en tekent het verhaal dat voor iedereen toegankelijk is.

Chloé du Trèfle

Tussen kleurige electro-pop en symfonische motieven, romantisch proza en stedelijke poëzie wekken de liederen van Cloé du Trèfle, die hier begeleid worden door twee cellisten, golven op in de ziel en metaforen aan het oppervlak.
Reservatie verplicht
Tickets: €12 / €10 / €8

In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Des pieds et des pattes

Voeten en poten ontmoeten elkaar, ontdekken elkaar en dialogeren op een pad dat niet altijd even rustig is. Bloot worden ze gezien, gekleed, versierd, aangeboden aan de ander, gestreeld. Ze betekenen beweging, vertrekken, reizen, behendigheid en
kwetsbaarheid.

Gabrielle Verleyen

Gabrielle Verleyen stelt een universum voor dat zich bevindt op het kruispunt van nostalgie en hoop, waarbij ze eenvoudige ritornelli en esthetisch onderzoek combineert, en daarmee past in een folktraditie met accenten uit de wereldmuziek en indie-pop.

Reservatie verplicht
Tickets: €12 / €10 / €8

In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.