elsene.be

Suggesties

Halloween

Kom mee griezelen in de Franstalige bibliotheek op 25 oktober!

EcoSafari # 2 Kazerne F. Toussaint

Gegidste wandeling - De voormalige rijkswachtkazerne in Elsene (Fritz Toussaintkazerne) wordt in de toekomst omgevormd tot een nieuwe stadswijk. In afwachting zorgt See U voor een tijdelijke invulling. We bezoeken ter plekke enkele (duurzame) initiatieven en komen meer te weten over het verleden en de toekomst van deze bijzondere plek.

Burgerontmoetingen

Burgerontmoetingen: samen bouwen aan een stad voor iedereen!
De gemeente heeft besloten om burgerontmoetingen op te starten in wijken op basis van een gloednieuw model. De participatie van de wijken is essentieel bij het opstellen van een overheidsbeleid dat hen rechtstreeks aanspreekt.

Telen in de Stad: Mijn paddenstoelenkweek

Amateurs van paddenstoelen ? Dit atelier is voor jullie ! Kom de technieken ontdekken om thuis zelf je eigen paddenstoelen te kweken... de paddenstoelen zullen geen geheim meer voor je zijn. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands
Gratis Workshop, verplichte inschrijving

Telen in de stad: Mijn moestuin in mijn keuken

Zin om te kweken, zonder tuin of terras ? Deze workshop nodigt je uit om de technieken te ontdekken die het mogelijk maken een deel van je voeding in je keuken te produceren. Deze workshop bestaat uit twee sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Ecosafari # 3: DIY-Tour

Gegidste wandeling - Waarom gereedschap kopen als je het kan lenen? Waarom je kapotte muziekinstallatie afdanken als je ze kan herstellen? En waar kan je laser- of 3D-printen? We bezoeken enkele boeiende DIY-initiatieven die zich in de Graystraat en omgeving situeren. Een ontdekkingstocht door het bricoleursparadijs van Elsene! Prijs: €7/€4.

Bibnocturne

Bibliotheek Sans Souci en BiblioXL nodigen je uit om originele arcadegames te ontdekken in beide bibs. Laat je verder meevoeren door de verhaaltjes van de digitale vertelkiosk. De bibnocturne is volledig gratis.