elsene.be

Suggesties

Het Kindermuseum : Vleugels om te groeien

De 17de tentoonstelling van het Kindermuseum,"Vleugels om te groeien", wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen.

Deelname aan de workshops is in de prijs inbegrepen :
* Keuken workshop.
* Bouwen workshop
* Sprookjes
* Knutsel atelier van Emile
* Theater workshop

Club Sans Souci

Iedere woensdagmiddag komt de exclusieve Club Sans Souci samen in de bib om creatief te werken rond boeken, verhalen of film. Elk clublid krijgt enkele fijne bibvoordelen: een speciale bibkaart, als eerste de nieuwe boeken van de bib lezen en een eigen vakje in de bib. Club Sans Souci wordt begeleid door de fijne animators van Mooss vzw.

Telen in de stad: Mijn moestuin op 1 m²

Begin op een klein oppervlak met gemakkelijke en productieve groenterassen en deskundig advies, zult u snel genieten van gezonde producten. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Telen in de Stad: Mijn moestuin op het balkon

Deze workshop zal u toelaten groenteplanten en aangepaste houders te kiezen (potten, geotextielzakken, verticale structuur...) inspelen op de behoeften van de planten boven de grond... De workshop bestaat uit twee sessies.

Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands
Gratis Workshop, verplichte inschrijving

Jeunesses Musicales

De concerten en filmconcerten van Jeunesses Musicales de Bruxelles in Flagey : dat zijn telkens weer onvergetelijke momenten voor de allerjongsten.

Telen in de Stad: Mijn moestuin vezorgen

Op natuurlijke wijze zorg dragen voor je tuin, je kan het leren !Van de inrichting van de tuin tot de oogst, ontdek hoe nuttige insecten te bevorderen, de verschijning van ongedierte te voorkomen en de planten op natuurlijke wijze te verzorgen. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving

Telen in de Stad: Mijn permacultuurtuin

Een permacultuurtuin aanleggen,om u te voeden terwijl u bijdraagt aan de kwaliteit van uw omgeving, iets voor u ? Deze workshop bestaat uit drie sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Telen in de Stad: Mijn paddenstoelenkweek

Amateurs van paddenstoelen ? Dit atelier is voor jullie ! Kom de technieken ontdekken om thuis zelf je eigen paddenstoelen te kweken... de paddenstoelen zullen geen geheim meer voor je zijn. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands
Gratis Workshop, verplichte inschrijving

Telen in de stad: Mijn moestuin in mijn keuken

Zin om te kweken, zonder tuin of terras ? Deze workshop nodigt je uit om de technieken te ontdekken die het mogelijk maken een deel van je voeding in je keuken te produceren. Deze workshop bestaat uit twee sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.