elsene.be

Suggesties

Een helpende hand bij je belastingaangifte

Een helpende hand bij je belastingaangifte

From China to Taiwan

De tentoonstelling schetst de oorsprong en evolutie van de Chinese abstracte schilderkunst. In 1949 verlieten tal van Chinezen het vasteland om onderdak te zoeken in Taiwan. In die verstoorde wereld slaagden de kunstenaars erin zich te bevrijden van de traditie en voortaan inspiratie te putten uit de westerse kunst.

EXPO BIS - Eerbetoon aan Jean Coquelet

EXPO BIS
"Jean Coquelet was van 1957 tot 1987 conservator van het Museum van Elsene. Als denker en doener, dromer en gevoelsmens zorgde hij ervoor dat het Museum echt op de kaart werd gezet. Minder bekend is het feit dat hij, met zijn foto's van naakten in de ruimte, zelf actief was in het artistieke veld." - Roger Pierre Turine

Elie Borgrave. Het evenwicht van tegenpolen

EXPO BIS De schilderkunst van Elie Borgrave 1905-1992 staat helemaal in het teken van de abstractie. De kunstenaar putte inspiratie uit de dynamiek van de tegenstelling : het abstract expressionisme tegenover het gemurmel van kleurvlakken, een gevarieerd palet tegenover het verlangen naar monochromie, ritmische effecten tegenover een gestolde tijd.

Olivia Hernaïz. Laureaat ArtContest 2016

EXPO BIS
Olivia Hernaïz is een verzamelaarster. Ze werkt met materiaal dat ze in de publieke ruimte heeft gezocht of toevallig gevonden. Met Make yourself comfortable werpt de kunstenaar zich op als interieurdesigner. De aldus tot stand gekomen ruimte is doorspekt met politieke symbolen en logo's.

Telen in de Stad : Mijn moestuin op het balkon

Wil je graag je eigen groenten telen maar heb je geen tuin? Geen nood, een terras, een binnenplaatsje, een dak of een balkon... al deze plekken volstaan voor te starten met je eigen moestuin! Deze workshop doet je alle mogelijke oplossingen uit de doeken om je eigen groenten te telen.

Openlucht cinema

Openluchtcinema, op twee wielen.

Geniet in juli en augustus na zonsondergang in de Maalbeekwijk van filmklassiekers op onverwachte plekken.

Test zelf de eerste fietscinema van België uit, de Cycle-in cinema!
Zorg mee voor energie voor de vertoning en breng gerust je fiets mee!

Een project van het Duurzaam Wijkcontract Maalbeek.
Als het regent,

Dansen in het park!

De zomervakantie neemt een swingende start met "Dansen in het park" n.a.v. de Vlaamse feestdag. Naast muziek, snacks, drank en animatie is er ook het live optreden van Hound Dog Jr. met een fantastische Elvis tribute. Topmuzikanten en podiumbeesten Frank Vander linden, Paul De Weerdt, Jan Van Eyken en Dirk Jans zetten het podium in vuur en vlam!

Prijs voor schilderkunst Marie-Louise Rousseau

De Marie-Louise Rousseau prijs zag het licht in 1986 dankzij een legaat aan de gemeente Elsene en beloont de winnaar van deze schilderkunstwedstrijd.
Dit jaar wordt een nieuwe editie georganiseerd. Kandidaten kunnen zich inschrijven van 4 tot 22 september.

Robert Doisneau

Deze overzichtstentoonstelling van de beroemde Franse fotograaf Robert Doisneau is voor het eerst in België te zien. De geëngageerde, diep humanistische kunstenaar Robert Doisneau loodst u binnen in een aparte, poëtische wereld die nog niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Niet te missen!

Expo Bis - Hop !

Een kunstenaar heeft meer dan één trucje in de mouw om beweging weer te
geven, of die nu verstild, heftig, golvend is of met geluid gepaard
gaat. Op basis van een twintigtal werken uit de vaste collectie van het
Museum van Elsene wil de tentoonstelling HOP! de zintuigen prikkelen van
kinderen van 6 tot 12 jaar oud!