elsene.be

Suggesties

Epidermis

Tentoonstelling van kunstenaar Maurice Frydman in de Kapel van Boondaal. Hij stelt er zijn meest recente werken voor over het thema lichaam, plooi en opperhuid.

xl upcycling tour 2018

In het kader van het begeleidingsplan voor de werf van de Elsensesteenweg lanceert hub.brussels, het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, in samenwerking met de gemeente Elsene, Brussel Mobiliteit en de handelaarsvereniging van de Naamsepoort.Elke zaterdag voorleesuurtje!

Elke 2de en 4de zaterdag van de maand leest Erik voor 4-8-jarigen de tofste verhalen voor in het Nederlands.
Ook op de andere zaterdagen zijn er voorleesuurtjes, in het Nederlands, Engels of Spaans. Elke 1ste zaterdag van de maand lezen we voor aan baby's en peuters (0-3 jaar).

Club Sans Souci

Iedere woensdagmiddag komt de exclusieve Club Sans Souci samen in de bib om creatief te werken rond boeken, verhalen of film. Elk clublid krijgt enkele fijne bibvoordelen: een speciale bibkaart, als eerste de nieuwe boeken van de bib lezen en een eigen vakje in de bib. Club Sans Souci wordt begeleid door de fijne animators van Mooss vzw.

Telen In De Stad: "Mijn paddenstoelenkweek "

Liefhebbers van paddenstoelen? Dit is een workshop voor u! Kom de technieken ontdekken om thuis zelf paddenstoelen te kweken. Het materiaal en de nodige hulpbronnen, de hygiënische omstandigheden, de aan de teelt aangepaste handelingen, ... Paddenstoelen zullen voor u geen geheimen meer hebben.

"Mijn fruittuin"

Telen in de Stad
Ongeacht de grootte van uw tuin is het mogelijk om er fruitbomen (appel, peren,...) of struiken (frambozen, kiwi's, aarbeien,...) te planten. Vanaf de lente helpen ze u aan heerlijk fruit.
Let op , dit workshop is in twee sessies gesplitst ( 16/10 en 20/11).
Workshops in het Frans.

Bibnocturne

De Brusselse bibliotheken zijn deze avond extra lang open. In Bibliotheek Sans Souci kunnen kinderen Labland ontdekken en kunnen volwassenen een kijkje nemen in de expo rond meertaligheid bij baby's en peuters. Ook is er een sessie samenlezen rond het thema 'reizen'. Met een hapje en een drankje maken we er een feestelijke bibliotheekavond van!

Samenlezen

Het concept van 'samenlezen' is heel eenvoudig: met een groepje volwassenen lezen we zorgvuldig uitgekozen uittreksels uit romans en gedichten. Een soort 'instant book club' dus, waarbij je op voorhand geen boek hoeft gelezen te hebben. Proef van een samenleessessie rond het thema 'reizen' op vrijdag 23.11 tijdens de Bibnocturne in onze bib.

Recupday

Europese week van de afvalvermindering: Brunch zero waste, workshops, Uitleendienst voor gereedschap, Fietsenherstelling, Weggeefbeurs, ...

Reis naar sprookjesland

Een boon voor bonen!
De boon in de driekoningentaart, de prinses op de erwt... Peulvruchten spelen een hoofdrol in sprookjes en legendes. Ook ver hiervandaan, in China bijvoorbeeld, waar "mama maki" demonen verjaagt en granen en zaad opnieuw tot leven brengt. Van mythe en bijgeloof tot tradities, bonen doen dromen!
Deze workshop is in het Frans.

Museum aan huis

Tien werken van het Museum van Elsene op bezoek bij tien bewoners van de Fernand Cocq-wijk.
Het Museum van Elsene maakt gebruik van de uitbreidingswerkzaamheden en het Duurzaam Wijkcontract Atheneum om op bezoek te gaan bij zijn buren!
Een project in samenwerking met vzw Patrimoine à roulettes in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Atheneum.