elsene.be

Suggesties

Viano String Quartet

Als een ensemble de Banff International String Quartet Competition wint, dan kun je er zeker van zijn dat hen een gouden toekomst wacht. Tijdens de laatste editie kwamen twee winnaars uit de bus: het Amerikaans-Canadese Viano String Quartet en het Engelse Marmen Quartet.

Les Deutschlands

Flagey en Goethe-Institut Belgien presenteren in seizoen 19-20 samen het initiatief 'Les Deutschlands'. Doorheen de diverse concerten, lezingen, debatten en ontmoetingen die verspreid worden over het seizoen, wordt het Duitsland van vandaag voorgesteld in al haar diversiteit.

Vlaams Radiokoor, Hermes Ensemble

Revelations vertrekt vanuit de indrukwekkende visioenen van de dertiende-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch d'Anvers. Haar getuigenissen horen tot de meest verrassende teksten uit onze literatuurgeschiedenis.

Singing Molenbeek & Equinox

Flagey biedt al drie jaar een podium aan Singing Molenbeek. Onder leiding van pianist Julien Libeer en zanger Zeno Popescu krijgen de kinderen een regelmatige opvolging en onderricht in koorzang, tijdens de schooluren.

Brussels Philharmonic & Vlaams Radiokoor

Beethoven was ervan overtuigd dat de kracht van muziek verandering en revolutie kon ontketenen. Hij gaf zelf het voorbeeld en brak met de heersende conventies en traditionele normen. De Negende Symfonie is een meesterwerk dat het genie en de levensvisie van Beethoven verenigt.

Natashia Kelly Group + Pentadox

De Belgisch-Ierse zangeres Natashia Kelly zoekt over stijl- en landsgrenzen heen naar vormen van expressie. Geworteld in eeuwenoude tradities, maar met de blik op morgen gericht zoekt ze gretig naar onontgonnen terrein.

Nelson Goerner

Herinner je je nog het magistrale slotconcert van het Argentijnse pianofenomeen Nelson Goerner tijdens de Flagey Piano Days in 2018? Intussen mag deze winnaar van de Franz Liszt Competition en de Geneva Competition zich dit seizoen artist-in-residence van Flagey noemen.

Walter Hus

Walter Hus aan de piano is een belevenis. Als briljant arrangeur en improvisator herinterpreteert hij muziek van vroeger en herwerkt beroemde muziekwerken tot splinternieuwe en uitgepuurde composities voor solo piano.

Brussels Philharmonic Soloists

Dag in dag uit repeteren de musici van het Brussels Philharmonic om te schitteren in tal van meesterwerken voor groot orkest. Maar de muzikanten treden ook regelmatig op in kleinere ensembles om zich in het rijke kamermuziekrepertoire te kunnen verdiepen.

Herbert Schuch & Gülru Ensari

Gülru Ensari en Herbert Schuch zijn een 'match made in heaven'. Sinds hun huwelijk in 2014 trekken deze twee internationaal gelauwerde pianisten de wereld rond als duo. In 2018 verscheen hun tweede, felgesmaakte album Dialogues.

Eliane Reyes & Patrick Poivre d'Arvor

Patrick Poivre d'Arvor en Eliane Reyes verkennen met dit muzikale en amoureuze programma het hart van Beethoven, deze uitzonderlijke componist die zo vaak ongelukkig was. Hij schreef niet 'für Elise', maar stuurde een ontroerende brief naar de 'Onsterfelijke Geliefde'. Wie was zij ?

The Complete Beethoven Cello Sonatas

Twee grootheden van de Franse muziekwereld slaan de handen in elkaar voor een huzarenstukje: Gautier Capuçon en Frank Braley brengen op één avond de vijf cellosonates van Ludwig van Beethoven.

Tamara Stefanovich

De Servische pianiste Tamara Stefanovich is een reguliere gast in de grote concertzalen overal ter wereld, zoals de Carnegie Hall New York, Berliner Philharmonie en de Wigmore Hall in Londen.

Matan Porat plays LUX

Tijdens de vorige Flagey Piano Days was Matan Porat te gast als kamermuziekpartner bij het Quatuor Modigliani. Dit seizoen staat deze Israëlische pianist alleen op het podium met een van zijn unieke, narratieve recitals waarin oude en nieuwe muziek elkaar afwisselen.

Poltrock

Pianist David Poltrock is de vierde man van De Mens en stond de voorbije jaren op de podia van Hooverphonic en Triggerfinger. Sinds 2018 laat hij zich ook als solist kennen en bracht niet minder dan drie albums uit. Tussen elke plaat zaten 88 dagen, een verwijzing naar het aantal pianotoetsen.

TrioFenix & Lucas Blondeel

Als TrioFenix en pianist Lucas Blondeel samen op het podium staan, dan mogen we ons verwachten aan een bijzonder kamermuziekconcert.

Masterclass Lars Vogt

Volgend op zijn recital tijdens de Flagey Piano Days geeft de Duitse pianist Lars Vogt een masterclass aan studenten van de Belgische Conservatoria. Je kunt deze unieke lessen bijwonen - een uitgelezen kans om Vogt en zijn visie op muziek te leren kennen.

Vanessa Wagner

'De meest unieke pianiste van haar generatie', zo omschrijft Le Monde de Franse Vanessa Wagner. Deze bijzondere pianiste houdt ervan klassieke muziek uit alle tijden te combineren en maakt geregeld uitstapjes naar de wereld van de authentieke uitvoeringspraktijk, de elektronische muziek, de dans...

Noah Vanden Abeele

Vraag Noah Vanden Abeele om zijn muziek te beschrijven en hij zal zich aan de piano zetten en de klanken voor zich laten spreken. Met één enkele noot vertelt hij een heel verhaal. Steunend op zijn ervaringen als klassiek en jazzpianist bracht hij in 2019 zijn debuutalbum Universe uit, waarin hij zijn talent en liefde voor improvisatie toont.

Grecomania

Grecomania : Nikos Christidis & Ria Ellinidou | Priguipessa Ensemble

Anima Zaterdagen

Elke maand organiseren Anima en Flagey een filmnamiddag die buiten de lijntjes kleurt en waar de jonge cinefieltjes (en hun ouders) van zullen smullen. Na de voorstelling kunnen ongeveer twintig aspirant-filmmakers (ze moeten wel ouder zijn dan 5 jaar) deelnemen aan een mini-stage animatie.