Agenda

elsene.be

Suggesties

Tweejaarlijkse architectuurprijs

De gemeente Elsene organiseert een tweejaarlijkse architectuurprijs. De prijs onderscheidt een recent architectuurproject dat rekening houdt met de Elsense context en geschiedenis en op een interessante manier bijdraagt aan de opwaardering van de architectuur en/of het erfgoed in de gemeente.

Gezinsfeest

Tijdens het Gezinsfeest met tal van leuke workshops, spelletjes en veel meer, stelt de Jeugddienst het uitgebreide aanbod buitenschoolse activiteiten in Elsene voor.
Een gezellige dag voor het hele gezin!

Elke zaterdag voorleesuurtje!

Elke 2de en 4de zaterdag van de maand leest Erik voor 4-8-jarigen de tofste verhalen voor in het Nederlands.
Ook op de andere zaterdagen zijn er voorleesuurtjes, in het Nederlands, Engels of Spaans. Elke 1ste zaterdag van de maand lezen we voor aan baby's en peuters (0-3 jaar).

10 Miles Elsene

Of je nu een beginnende of een gevorderde jogger bent, loop één of twee ronden op de 5 mijl (8 km) langs prestigieuze plaatsen en betekenisvolle wijken die de gemeente Elsene typeren.

"Mijn stadskippen"

Telen in de Stad
Kweken van kippen in de stad. Ze leveren u lekkere verse eieren, doen zich tegoed aan uw fruiten groentenschillen en brengen leven in uw tuin of wijk.
Deze workshop brengt u het nodige bij om van start te gaan met een kleine kippenkweek, binnen het gezin of met uw buren.
Workshop in het Frans.

Club Sans Souci

Iedere woensdagmiddag komt de exclusieve Club Sans Souci samen in de bib om creatief te werken rond boeken, verhalen of film. Elk clublid krijgt enkele fijne bibvoordelen: een speciale bibkaart, als eerste de nieuwe boeken van de bib lezen en een eigen vakje in de bib. Club Sans Souci wordt begeleid door de fijne animators van Mooss vzw.

Brussels Philharmonic, Renaud Capuçon

Op 29 mei 1913 werd Stravinsky's meesterwerk Le Sacre du Printemps voor het eerst uitgevoerd - het schandaal tijdens de première, de schokgolf die door het Parijse publiek ging bij de onvoorspelbare, ritmische muziek en de afschuw om de woeste en barbaarse balletscènes hebben intussen plaats gemaakt voor de status van iconisch werk.

Tentoonstelling over het NHVC in Elsene (14-18)

Tentoonstelling 'Oorlogshonger in Elsene' : het lokaal hulp- en vodingscomité en haar acties tijdens de Eerste Wereldoorlog

Deze tentoonstelling voert je mee naar honderd jaar geleden in Elsene waar de plaatselijke afdeling van het NHVC brood en kleren uitdeelde en vluchtingen uit oorlogsgebied opving.

Mario Rom's INTERZONE + Compro Oro

Pure jazz, daar staan de drie jonge Oostenrijkers van Mario Rom's Interzone voor. Hun motto is "anything goes". De jazz band Compro Oro uit Gent laat zich dan weer inspireren door de Afro-Cubaanse muziek, waarbij ze hun virtuoze jazzmuziek onderdompelen in een opzwepend en feestelijk zuiders klimaat.

"Mijn fruittuin"

Telen in de Stad
Ongeacht de grootte van uw tuin is het mogelijk om er fruitbomen (appel, peren,...) of struiken (frambozen, kiwi's, aarbeien,...) te planten. Vanaf de lente helpen ze u aan heerlijk fruit.
Let op , dit workshop is in twee sessies gesplitst ( 16/10 en 20/11).
Workshops in het Frans.