Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-12-01&l=N
Vierde golf
Schrijfmarathon voor de mensenrechten
Feest in de etalages
Creatieve kerstmarkt
Tentoonstelling in KULT XL Ateliers
Concert voor groot en klein

Vierde golf

Het Overlegcomité besliste op 26 november onder andere dat de horeca om 23 uur moet sluiten, dat telewerk verplicht is, nachtclubs dicht blijven en er nieuwe beperkingen gelden voor openbare evenementen. Net als sinds het begin van de pandemie biedt de gemeente steun aan handelaren die ernstig verlies lijden door de maatregelen.

Weet je niet of je recht hebt op hulp? Lees hier de steunmaatregelen. 

Het is vanaf nu ook mogelijk om je in te schrijven om een derde dosis van het coronavaccin te krijgen. 

Facebook Twitter LinkedIn

Schrijfmarathon voor de mensenrechten

10 december, de Internationale dag van de Mensenrechten, staat in Elsene in het teken van de Schrijfmarathon van Amnesty International. Met die actie wil de mensenrechtenorganisatie een zo groot mogelijk aantal brieven en handtekeningen verzamelen ten voordele van mensen wiens fundamentele rechten worden geschonden. Ook dit jaar is het doel de brievenbussen van de autoriteiten van landen die de mensenrechten niet respecteren te overspoelen.

De burgemeester en de leden van het college van burgemeester en schepenen van Elsene steunen de actie en openen hiervoor speciaal de deuren van de raadzaal. Wil je graag je pen lenen aan deze solidaire actie? Kom dan op 10 december tussen 12 en 17 uur naar de raadzaal in het gemeentehuis. De zaal is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Facebook Twitter LinkedIn

Feest in de etalages

Nu de eindejaarsfeesten naderen, organiseert de gemeente een nieuwe editie van de wedstrijd 'Feestelijke etalages', waarbij de mooist versierde etalages, wijken en galerijen beloond worden! 

Deelnemen kan individueel, maar ook met je handelaarsvereniging. 

Stuur ons het ingevulde deelnameformulier op vóór 10 december, per mail of per post naar Elsensesteenweg 170, 1050 Brussel.

Een jury komt vóór de feesten de etalages, wijken en galerijen bewonderen en de prijzen worden begin 2022 uitgereikt. Zoals elk jaar ontvangen de deelnemers een prijs gaande van 25 tot 200 euro voor de categorie 'individueel' en van 300 euro voor de categorie 'vereniging'.

Alle details over de wedstrijd en de prijzen vind je in het reglement

Facebook Twitter LinkedIn

Creatieve kerstmarkt

It's almost the most wonderful time of the year...
De kerstmarkt van Elsene ziet er naar aanleiding van de gezondheidsmaatregelen een beetje anders uit. De eerste twee weekends van de maand (2-5/12 en 9-12/12) kan je kerstcadeautjes kopen en daarmee lokale makers steunen in het prachtige kader van de voormalige porseleinfabriek 'Maison Demeuldre' in de Waversesteenweg 141.
Het historisch geklasseerde pand heeft een oppervlakte van 3200m2, genoeg plaats voor tal van kraampjes met creatieve en duurzame cadeautjes, maar ook een winters hapje en drankje. Open van 11 tot 19 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Tentoonstelling in KULT XL Ateliers

Kunstenares Aline Forçain verbleef zes maanden in de kunstenaarsateliers KULT XL Ateliers. Nu laat ze het resultaat van die residentie zien aan het publiek. Samen met Sybille Deligne stelt ze schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en installatiekunst tentoon.

Tentoonstelling Mais, c'est vieux un paysage? van 3 tot 24 december in de Wiertzstraat 23.
Vernissage op 2 december.

Facebook Twitter LinkedIn

Concert voor groot en klein

Klein of groot, wat maakt het uit? Wij zien onszelf graag zoals we zijn! Een intimistisch concert met de mooiste liedjes van Mamemo die een glimlach op toveren op het gezicht van groot en klein, die je aan het dromen brengen en je laten groeien. Zacht en zoet als chocolade!

Met Olivier Battesti (gitaar en zang) en Lorcan Fahy (viool, mandoline en zang). Concert op 12 december om 15 uur in het Klein Mercelistheater (Mercelisstraat 13).

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.