Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-05-01&l=N
Info Elsene mei-juni
Lentekermis
Literair aperitief in bibliotheek Sans Souci
Het Museum van Elsene is jarig!
Wedstrijd 'Elsene in de bloemetjes en plantjes'
Bevraging Ter Kamerenbos
Zaalverhuur
Huiskamerconcerten

Info Elsene mei-juni

De Info Elsene van mei-juni staat online en valt binnenkort ook in jullie brievenbussen! We stellen er het nieuwe gemeentegebouw voor, vertellen meer over de opvang van Oekraïense vluchtelingen, over een openbare schrijfster, de 130ste verjaardag van het Museum van Elsene, over het vernieuwde zwembad, een nieuw Nederlandstalig kinderdagverblijf en ook over 'Uggy', een pup die regelmatig een bezoekje brengt aan de bewoners van Residentie Van Aa... Veel leesplezier!

Facebook Twitter LinkedIn

Lentekermis

Het is lente en die brengt naar jaarlijkse gewoonte de kermis naar onze gemeente! Van 13 tot 29 mei strijken een twintigtal attracties neer op het Flageyplein voor de traditionele Lentekermis. Ook volgens de traditie verwelkomen we de buurtbewoners voor de officiële opening op vrijdag 13 maart om 18 uur. De burgemeester, de schepen van Foren en Markten en de andere leden van het college en de gemeenteraad zijn ook van de partij. Twee weken lang kunnen jullie met jullie gezin komen genieten van deze leuke en gezellige kermis.

Facebook Twitter LinkedIn

Literair aperitief in bibliotheek Sans Souci

Bibliotheek Sans Souci nodigt jullie uit voor de after work-editie van Living Stories met twee opvallende Nederlandse dichteressen uit verschillende generaties maar met eenzelfde liefde voor taal en performance. Tjitske Jansen en Maxime Garcia Diaz brengen eigen werk en gaan daarna met elkaar in gesprek. Kom proeven van deze sprankelende literaire cocktail op vrijdag 20 mei om 18 uur. Geniet van een drankje en hapje en een babbel achteraf. De leden van Den Teirling zorgen voor een zonnige muziekset. 

Facebook Twitter LinkedIn

Het Museum van Elsene is jarig!

Het Museum van Elsene wordt 130 en om dat te vieren, krijgen 25 gelukkigen de kans om ondanks de sluiting door de nog lopende werken, op 31 mei een exclusieve avond bij te wonen.  
Het wordt een unieke gelegenheid om het team van het museum te ontmoeten, een kijkje te nemen in de coulissen, de nieuwe ruimtes te ontdekken... maar ook om een favoriet kunstwerk (terug) te zien dat speciaal voor de uitverkorenen tijdens deze avond zal worden tentoongesteld! De gelukkige deelnemers mogen zich laten vergezellen door een persoon naar keuze.
Heb je interesse in deze bijzondere ervaring?  
Waag je kans tot 15 mei door dit formulier in te vullen. 

Facebook Twitter LinkedIn

Wedstrijd 'Elsene in de bloemetjes en plantjes'

Elk jaar bij het naderen van de zomer, organiseert de gemeente de wedstrijd 'Elsene in de bloemetjes en plantjes', waarbij de mooiste fleurige en groene balkons, gevels en straten in de prijzen vallen. Deelnemen kan individueel of met de hele wijk. Inschrijven kan tot 17 juni.  Meer info: 02 515 67 23 of klimaat@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Bevraging Ter Kamerenbos

De gemeente Elsene neemt deel aan de mobiliteitsstudie voor het Ter Kamerenbos, opgestart door de stad Brussel. Woon je er in de buurt of heb je er activiteiten binnen de perimeter van het onderzoek en wil je graag deelnemen aan het consultatieproces voor het toekomstige circulatieplan van het bos? Stel je vóór 15 mei kandidaat om panellid te worden!

Facebook Twitter LinkedIn

Zaalverhuur

Op zoek naar een zaal om te vergaderen, les te geven, te repeteren, in het kader van het werk of privé? In verschillende gemeentegebouwen kan je een zaal huren aan bescheiden prijzen. In het Solidariteitshuis zijn er 6 zalen ter beschikking, in het Wijkhuis Malibran zijn er 4, van verschillende grootte. Ook de dienst Cultuur verhuurt ruimtes: de Kapel van Boondaal, het Klein Mercelistheater en de bijhorende polyvalente zaal en het Molièretheater. In Basse-Wavre beschikt de gemeente over het openluchtcenrum Madeleine Clément, waar zowel opleidingen als bosklassen kunnen plaatsvinden.

Facebook Twitter LinkedIn

Huiskamerconcerten

De gemeente Elsene, KultXL en Glaïeul Paradise organiseren twee huiskamerconcerten in Elsene. Het eerste vindt plaats op 21 mei met Douglas Firs, het tweede op 4 juni, met Charlotte. Het precieze adres wordt enkele dagen vooraf gecommuniceerd. De huiskamers bevinden zich in Brussel en zijn makkelijk toegankelijk. 

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.