Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-07-01&l=N
De Info Elsene is daar!
Feest in de straat!
Terug naar school: inzamelingsactie
Nieuw gebouw, nieuwe website
Joepie, we blijven thuis!
Bakken in de buurtoven
Iets te vieren?

De Info Elsene is daar!

De zomer is in het land en de Info Elsene binnenkort in jouw brievenbus. In dit nummer vertellen we over de nachtraad die opnieuw in het leven werd geroepen, over circuslessen op school, over de modernistische architectuur in Elsene... We laten de medewerkers van het OCMW aan het woord over hun beroep en het beheer van de crisis, we gaan op reis naar de zustersteden, doen een tocht langs de Elsense theaters en stellen de nieuwe projecten van de participatieve begroting voor. Dat en nog veel meer lees je in ons magazine... met uiteraard ook de agenda vol zomerse activiteiten.

Nieuwsgierig? Lees 'm nu al online!

Facebook Twitter LinkedIn

Feest in de straat!

Op donderdag 7 juli vieren Bibliotheek Sans Souci en partners Den Teirling, KAOS, GC Elzenhof en Kuumba Feest in de straat ter gelegenheid van het feest van de Vlaamse gemeenschap.  Van 17 tot 22 uur zijn er in de Sans Soucistraat concerten, animaties, een boekenverkoop... en een lekker drankje en frietje voor iedereen! 

Facebook Twitter LinkedIn

Terug naar school: inzamelingsactie

De zomervakantie is het ideale moment om de schoolspullen van de kinderen te sorteren: het Wijkhuis Malibran zamelt alles wat nog in goede staat is in voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Boekentassen, sporttassen, schoolgerief, rekenmachines, scharen, potloodslijpers... Je kan het nog tot 19 augustus naar de Damstraat 10 brengen op woensdag en vrijdag van 9 tot 17 uur of op afspraak. Meer info via 02 515 74 01/02 of per mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuw gebouw, nieuwe website

Nieuw! In het echt én online! 

Om haar burgers beter te ontvangen en te dienen, heeft de gemeente Elsene voortaan een nieuw administratief centrum aan het Fernand Cocqplein. Een hedendaags gebouw dat harmonieus samengaat met het omringende architecturale erfgoed en een kwaliteitsvol kader biedt aan zowel de burger als het personeel.

Efficiëntie, helderheid, sfeer, ergonomie, esthetiek... Die woorden zijn ook van toepassing om de nieuwe website van de gemeente te beschrijven. De website werd vernieuwd voor meer gebruiksvriendelijkheid voor de burgers. Er is nu ook een chatbot, genaamd Fernand Cocq aan wie je vragen over de gemeentediensten kan stellen. Dankzij het online loket Irisbox kan je heel wat administratieve documenten opvragen zonder je naar het gemeentehuis te moeten verplaatsen, zoals een attest gezinssamenstelling, een attest van wettelijk samenwonen, een uittreksel uit het strafregister, geboorteakte...

Facebook Twitter LinkedIn

Joepie, we blijven thuis!

Voor een deugddoende vakantie hoef je niet naar het ander einde van de wereld te reizen. Zeker nu corona, stakende vliegtuigmaatschappijen en stijgende energie- en brandstofprijzen op de loer liggen om aan de vakantie een andere invulling te geven. Tijdens Staycation XL geniet je gewoon hier in Elsene van de zomerdagen, dankzij de brede waaier aan voorstellingen en workshops voor groot en klein! De activiteiten lopen van 4 juli tot 28 augustus en je ontdekt ze allemaal op de website van de dienst Cultuur

Facebook Twitter LinkedIn

Bakken in de buurtoven

Maak je graag je eigen brood, pizza's of andere specialiteiten, maar heb je zelf geen oven? Maak gebruik van de buurtoven van gemeenschapscentrum Elzenhof en geniet van een gezellig moment rond de Italiaanse houtoven. Eten in de tuin van Elzenhof kan ook! De oven wordt aangestoken op 16 juli en op 13 augustus.

Facebook Twitter LinkedIn

Iets te vieren?

We hebben allemaal duizend-en-één redenen om samen te komen. Een team building met de collega's, een familiefeestje, een lezing, een pensioenviering, een opleiding, samen repeteren voor een concert of toneel... Maar we hebben niet allemaal evenveel ruimte om in bijeen te komen. In ons aanbod aan zalen die je kan huren, vind je vast net wat je zoekt voor jou en je gezelschap! 

Ontdek al onze zalen en mogelijkheden hier

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.