Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-08-01&l=N
Elektrische steps: nieuwe regels
Terug naar school: inzamelingsactie
Joepie, we blijven thuis deze zomer!
Eerste hulp bij juridische problemen
Drijf je digitale skills op!
Een weekend lang winkelplezier

Elektrische steps: nieuwe regels

Steeds meer mensen maken gebruik van de elektrische step om zich te verplaatsen. Het is een vlot vervoermiddel maar bij verkeerd gebruik kan het gevaarlijk zijn.  Wie ermee op de stoep rijdt, kan voetgangers en in het bijzonder mensen met beperkte mobiliteit hinderen of zelfs in gevaar brengen. 
Vanaf 1 juli 2022 gelden dan ook nieuwe regels: de minimumleeftijd van 16 jaar, verboden ermee op het trottoir te rijden en verboden passagiers mee te nemen. Alle info vind je hier

Facebook Twitter LinkedIn

Terug naar school: inzamelingsactie

De zomervakantie is het ideale moment om de schoolspullen van de kinderen te sorteren: het Wijkhuis Malibran zamelt alles wat nog in goede staat is in voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Boekentassen, sporttassen, schoolgerief, rekenmachines, scharen, potloodslijpers... Je kan het nog tot 19 augustus naar de Damstraat 10 brengen op woensdag en vrijdag van 9 tot 17 uur of op afspraak. Meer info via 02 515 74 01/02 of per mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Joepie, we blijven thuis deze zomer!

Voor een deugddoende vakantie hoef je niet naar het ander einde van de wereld te reizen. Zeker nu corona, stakende vliegtuigmaatschappijen en stijgende energie- en brandstofprijzen op de loer liggen om aan de vakantie een andere invulling te geven. Tijdens Staycation XL geniet je gewoon hier in Elsene van de zomerdagen, dankzij de brede waaier aan voorstellingen en workshops voor groot en klein! De activiteiten lopen nog tot 28 augustus en je ontdekt ze allemaal op de website van de dienst Cultuur

Facebook Twitter LinkedIn

Eerste hulp bij juridische problemen

Word je geconcfonteerd met juridische problemen

 • met je huisbaas, je huurders, je buren, de conciërge?
 • met je echtgenoot over een echtscheiding, de voogdij van je kinderen?
 • met een schuldeiser of deurwaarder over de betaling van je rekeningen?
 • met een telecommunicatiebedrijf, een energieleverancier of een verzekeringsmaatschappij?

  De juridische dienst van Elsene beantwoordt al je vragen:

 • wat zijn mijn rechten en plichten?
 • moet ik antwoorden op de brief die mij is toegezonden?
 • welke stappen moet ik ondernemen om mijn rechten te beschermen?
 • hoe kan ik tot een akkoord komen met de andere partij?
 • heb ik een advocaat of een gespecialiseerde dienst nodig?

Deze dienst is gratis, vertrouwelijk en bereikbaar na afspraak. De dienst komt enkel tussenbeide buiten de gerechtelijke instanties (rechtbanken en gerechtshoven). De betrokkene moet noodzakelijkerwijs een band hebben met de gemeente Elsene (woning, werkplaats, enz.).

Alphonse Dewittestraat 28 - 1050 Elsene
02 515 77 97 - aidejuridique@elsene.brussels 

Facebook Twitter LinkedIn

Drijf je digitale skills op!

Nooit te laat om aan je digitale vaardigheden te werken, zeker niet in het kader van je zoektocht naar een job of als je je wil heroriënteren. Niks zo makkelijk als er dan ook nog een Digibus naar je toekomt! De verschillende Missions Locales pour l'Emploi (de Franstalige werkwinkels) komen op 25 augustus met hun bus naar het Flageyplein, vlakbij de plek waar ook de activiteiten van Flagey Holiday plaatsvinden. Meer info hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Een weekend lang winkelplezier

Sinds 2017 organiseren UNIZO, Comeos en UCM samen het Weekend van de Klant: twee dagen vol shoppingplezier in heel België. Voor handelaars is dit feestelijke winkelweekend het ideale moment om hun klanten te bedanken voor hun trouw met kleine attenties. Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober zullen opnieuw 14.000 Belgische winkeliers deelnemen aan dit onmisbare evenement en hun klanten in de watten leggen met cadeautjes, speciale acties en feestelijke animaties voor groot en klein.

 • Ben je winkelier en wil je graag deelnemen? Schrijf je hier in vóór 11 september.
 • Ben je klant en wil je weten welke winkels deelnemen? Ontdek het hier.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.