Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-03-01&l=N
De nieuwe Info Elsene is er! 
Een klein zaadje wordt een prachtige plant
Het is (nog steeds) carnaval!
Made in Japan
Klein-Zwitserlandplein in een nieuw jasje
Lachen of nadenken?
Gratis screeningsonderzoek voor 60-plussers!

De nieuwe Info Elsene is er! 

In het naar lente geurende maart-aprilnummer van Info Elsene worden we uitgenodigd om het onderzoek van Myriam Leroy op de begraafplaats van Elsene te volgen, worden onze oren gestreeld door de zwoele stem van Alchème, genieten we van de kortfilms op het Brussels Short Film Festival, en doen we onverwachte erfgoedontdekkingen. We komen ook meer te weten over het noodplan, over de manieren om de openbare ruimte groener te maken en over de educatieve projecten van de gemeente. Kers op de taart: de culturele agenda die een feestelijke lente aankondigd!

Facebook Twitter LinkedIn

Een klein zaadje wordt een prachtige plant

De zadenbeurs op het Fernand Cocqplein is terug op woensdag 15 maart van 12 tot 18 uur.  Kom je zaadjes ruilen of ontvang er een paar, en draag zo bij aan de vergroening van onze mooie gemeente. Voor meer informatie over dit groene initiatief en het door de gemeente ontwikkelde klimaatplan, volg deze link

 

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Het is (nog steeds) carnaval!

Verkleed of niet, alleen of onder begeleiding, kinderen, tieners, gezinnen, vrienden, senioren, voorbijgangers... Iedereen is welkom op het carnaval van Elsene! Afspraak in de Flageywijk voor groepsactiviteiten en een hapje op het plein.

Tot ziens op 8 maart van 14u tot 17u! Meer info op 02.515.74.02 of via wijkhuis@elsene.brussels.

Facebook Twitter LinkedIn

Made in Japan

De Kapel van Boondael ontvangt op 26 maart van 11 tot 12 uur het Duo Kanadé. Dit duo van Japanse artiesten, gevestigd in België, herontdekt de Japanse klassiek-traditionele stijl met westerse composities. De melodieën op de koto (Japanse citer) en saxofoon worden begeleid door de klassieke en hedendaagse choreografie van danseres Miko Shimura. 

Een voorstelling in het kader van "Vrouwenstemmen" in samenwerking met La Vénerie. Contact en reserveringen via cultuur@elsene.brussels of door te bellen naar 02.515.64.63.

Facebook Twitter LinkedIn

Klein-Zwitserlandplein in een nieuw jasje

In een uitgebreid gebied rond het Klein-Zwitserlandplein komt een nieuw Duurzaam Wijkcontract. Sinds december wordt alles in het werk gesteld om het definitieve programma met medewerking van bewoners en gebruikers af te werken. 

Wil je meer te weten komen over het project? Kom dan naar de Algemene Vergadering van de DWC "Klein-Zwitserland" op maandag 20 maart 2023 om 19 uur, in het Le Boson-theater, Boondaalsesteenweg 361. 

Heb je een mening? We luisteren naar de buurt, een week lang, van maandag 20 maart tot zaterdag 25 maart, elke dag van 12 tot 19 uur, aan de rotonde van het Klein-Zwitserlandplein (tussen n°13 en n°11 van het Klein-Zwitserlandplein).

Facebook Twitter LinkedIn

Lachen of nadenken?

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Racisme kan je in het Mercelistheater naar COLON(IAL)OSCOPIE, een veelgeprezen show-debat waarin veel gelachen wordt, maar vaak groen. Twee personages, een moeder en haar dochter, verfomfaaid en verward, praten vrolijk over ons koloniale verleden... Een GRATIS voorstelling voor iedereen in het Klein Mercelistheater (Mercelisstraat 13) op 9 maart van 20.00 tot 21.30 uur.

Informatie en reserveringen via gelijkheid@elsene.brussels.

Facebook Twitter LinkedIn

Gratis screeningsonderzoek voor 60-plussers!

Vanaf een bepaalde leeftijd lijden velen onder ons aan hart- en vaatziekten. Veel van deze ziekten kunnen echter worden voorkomen door vroegtijdige screening! Abdominale aorta-aneurysma's en stenose van de halsslagader behoren tot de veel voorkomende ziekten die kunnen worden opgespoord en behandeld. Daarom nodigt het UZ Brussel 60-plussers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uit om zich gratis te laten screenen op deze aandoeningen. 

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via dit webformulier (bij voorkeur) of per telefoon (02 477 60 10). Na inschrijving worden de deelnemers gecontacteerd om een afspraak te maken voor een echoscopie. Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.