Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-05-02&l=N
8 mei-herdenkingen 
Wedstrijd "Elsene in de bloemetjes"
Mini-voetbal XL
Het Flageyplein wordt groener
Houd je brievenbus in de gaten! 
Oproep voor kandidaten

8 mei-herdenkingen 

Zoals elk jaar zal op maandag 8 mei 2023 in Elsene een herdenkingsplechtigheid worden gehouden om het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa te herdenken, in aanwezigheid van de patriottische verenigingen van Elsene, leden van de gemeenteraad, vooraanstaande ambtenaren en vertegenwoordigers van het OCMW. De plechtigheid begint om 11.45 uur in het stadhuis en om 12.20 uur voor het Oorlogsmonument op het Gedachtenissquare.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Wedstrijd "Elsene in de bloemetjes"

Ben je burger, winkelier of collectief en wil je deelnemen aan de vergroening van onze mooie gemeente? Deze wedstrijd is een gelegenheid om onze wijken te verfraaien, welke ruimte je ook ter beschikking hebt (een bloembak, een kuip, een gevel, een boompje...). Plant bij voorkeur inheemse soorten, die beter bestand en duurzamer zijn, en kies voor honingdragende soorten: die voeden bestuivende insecten, die van doorslaggevend belang voor onze ecosystemen zijn. Let op: om deel te nemen aan de wedstrijd moet je beplanting vanuit de openbare ruimte zichtbaar zijn! 

Inschrijven tot 16 juni 2023! Meer info op 02 515 67 66 of clim@ixelles.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Mini-voetbal XL

De beste voetballers worden verwacht voor de WORLD CUP XL op 20 en 21 mei van 9.30 tot 18.00 uur!

Dit minivoetbaltoernooi staat open voor iedereen vanaf 12 jaar en is gratis, maar je moet je wel inschrijven! De 12-15-jarigen komen op 20 mei uit op het Adolphe Saxplein; de 16-plussers komen de volgende dag bijeen in het Stadium van Elsene (Voltastraat 18).

Informatie en inschrijving vóór 15 mei bij Mehdi op 0498 58 82 10 of bij Jimmy op 0498 58 82 58.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Het Flageyplein wordt groener

Er is een vergunningsaanvraag ingediend voor het vergroeningsplan voor het Flageyplein en het Heilig-Kruisplein. Het is de bedoeling zoveel mogelijk bomen ter plaatse te behouden. Het project heeft dus tot doel de levenskwaliteit van deze gemeentelijke en gewestelijke ruimten te verbeteren, met name door bosjes, struiken en bomen aan te planten die aan de omgeving zijn aangepast. 

Wil je je mening geven? Neem deel aan het openbaar onderzoek over dit project, nog tot donderdag 11 mei 2023

Meer informatie vind je hier en hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Houd je brievenbus in de gaten! 

Het mei-juni-nummer van Info Elsene is uit! Op het programma van dit lentenummer staan onder meer: een nieuwe culturele speler in de gemeente (Fondation blan), de ontmoeting van twee gepassioneerde kunstenaars die het imago van "onkruid" in ere herstellen, aandacht voor verbonden scholen en de mobilisatie van de jongsten tegen pesten op school, het nieuwe platform ter bestrijding van onbewoonbare huisvesting, een duik in het hart van het buurthuis Malibran... en vele andere interessante artikels die je inlichten over het reilen en zeilen in onze mooie gemeente.

Facebook Twitter LinkedIn

Oproep voor kandidaten

De Adviesraad voor gehandicaptenaangelegeheden (ARHA) is op zoek naar nieuwe leden! De raad komt 5 keer per jaar bijeen in Elsene en bestaat uit mensen met een handicap, mensen die in de gehandicaptensector werken of een familielid met een handicap hebben en verenigingen. De ARHA houdt zich bezig met onderwerpen als school, mobiliteit, toegang tot huisvesting en vrijetijdsbesteding, enz. 

De ARHA staat open voor iedereen vanaf 18 jaar die in Elsene woont of werkt. Voor meer informatie: 02 515 74 04 of gelijkheid@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.