Menu overslaan

Adviesraad voor Handicapaangelegenheden

Of het nu gaat om toegankelijkheid, informatie, inclusie op school, huisvesting, mobiliteit, vrijetijdsbesteding, werkgelegenheid... de Adviesraad voor Handicapaangelegenheden (ARHA):

  • formuleert voorstellen en geeft adviezen aan het gemeentebestuur voor een betere inclusie van mensen met een beperking in onze gemeente
  • is een plaats voor uitwisseling en informatie, reflectie en debat over kwesties van gemeentelijk belang die direct of indirect verband houden met mensen met een beperking

Lid worden kan als:

  • betrokken persoon (je hebt zelf een beperking, of bent een ouder of mantelzorger van een persoon met een handicap)
  • vereniging met betrekking tot handicap- en inclusieproblemen

Ben je bekommerd om de inclusie en het welzijn van mensen met een beperking?
Word lid van de Adviesraad voor Handicapaangelegenheden!

Om lid te kunnen worden van de Adviesraad voor Handicapaangelegenheden (ARHA) moet je:

  • minstens 18 jaar oud zijn
  • van alle burger- en politieke rechten genieten
  • banden hebben met de gemeente door middel van woonplaats, beroep of andere criteria of activiteiten die een nuttige bijdrage leveren aan de verwezenlijking van de doelstellingen van de Adviesraad voor Handicapaangelegenheden.

Het aanvraagformulier voor verenigingen (rechtspersonen) wordt opgesteld op naam van de vereniging, met vermelding van de naam van de persoon die deze kan vertegenwoordigen en de naam van zijn of haar plaatsvervanger.

Om je kandidaat te stellen, hoef je enkel dit formulier te downloaden, in te vullen en het op te sturen naar gelijkheid at elsene punt brussels of per post naar de dienst Gelijkheid en Mensenrechten, Wijkhuis Malibran, Damstraat 10 - 1050 Elsene. Nieuwe kandidaturen worden elke 6 maanden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Voor meer informatie kan je bellen naar 02.515.74.04.

Zie ook:

Laatste verandering: 2022-09-20 14:14:49