Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-07-01&l=N
De krant in zomerkledij
Zomer in Elsene!
Fietsfeest Flagey-Vijvers!
Vermijd parkeerbijdragen!
Participatiebanket Elzenhof
Museum aan huis IX
Hulp bij de start van het schooljaar
De gemeente zoekt een recruiter
2024: verkiezingsjaar!

De krant in zomerkledij

Onze gemeentelijke zomerkrant valt binnenkort in jullie brievenbussen! Ontdek artikels over vrouwelijke straatnamen, een netwerk van buren die buren helpen, het Klimaatplan, het nieuwe stadion van Elsene, lokale artisanale bakkerijen, sociale makelaars en een wandeling om de plaatsen te ontdekken waar beroemdheden zoals de beeldhouwer Auguste Rodin, de actrice Audrey Hepburn, de cineaste Agnès Varda en de zangeres Maria Malibran hebben gewoond!

Facebook Twitter LinkedIn

Zomer in Elsene!

Summer XL, de opvolger van Staycation XL, is terug van 1 juli tot 31 augustus 2023. Shows, tentoonstellingen, concerten, clowns, creatieve workshops... en nog veel meer verrassingen! 

Het volledige programma vind je hier!

Facebook Twitter LinkedIn

Fietsfeest Flagey-Vijvers!

Pro Velo en de gemeente Elsene nodigen je deze zaterdag 1 juli uit op het grote fietsfeest in de wijk Flagey-Vijvers. In een feestelijke sfeer bieden we je tal van gratis activiteiten aan:

 • Fiets Brocante
 • Gratis fietsherstellingen
 • Leuke en creatieve activiteiten : smoothiefiets, eendjesspel, creatieve workshops, fototrailer, behendigheidsparcours voor kinderen
 • Muzikale animatie door La Jacqueline
 • Food & drinks in Café Belga
 • Infostands Pro Velo, Les Chercheurs d'air
 • Meer info & activiteiten
 • Facebook event
Facebook Twitter LinkedIn

Vermijd parkeerbijdragen!

Om het betalen van een bijdrage aan Parking Brussels te vermijden, dienen houders van een kaart voor personen met een handicap of hun begeleider vanaf 8 juli 2023 de kentekenplaat van het voertuig verplicht in te schrijven via één van de vier verschillende keuzeopties:

 • Een eenmalige inschrijving via de klantendienst van parking.brussels (per e-mail of aan een van de loketten). De kentekenplaat van het voertuig is dan gelinkt aan het statuut van persoon met beperkte mobiliteit van de houder ervan
 • Inschrijving van de parkeeractie via de applicatie 4411, voor mensen die af en toe van voertuig wisselen.
 • Inschrijving via de nieuwe knop op de parkeerautomaat.
 • Verzending van een sms naar het nummer 4411
Facebook Twitter LinkedIn

Participatiebanket Elzenhof

Kom naar het Participatiebanket in Elsene, op zaterdag 8 juli, van 9 tot 15 uur, in het Cultureel Centrum Elzenhof Elsene (Kroonlaan 12). Een gezellige, feestelijke maaltijd met buurtbewoners! Hier koken geen professionals, maar buren voor elkaar. Iedereen is welkom! Je kan alleen komen, maar je kan ook je familie, vrienden of buren meenemen!

Heb je zin om te koken en te helpen met de voorbereidingen? Kom om 9 uur langs! We zitten om 12.30 uur aan tafel! Heb je daarna wat meer tijd?Help ons opruimen vanaf 14.00 uur! In de geest van het project is de financiële bijdrage vrij naar ieders vermogen.

Inschrijven is aangeraden via lespetitescantines.

Facebook Twitter LinkedIn

Museum aan huis IX

Op zondag 2 juli, van 13u tot 18u, presenteren 10 buren van het Museum van Elsene een kunstwerk uit de collecties bij hen thuis, voor de vierde editie van Museum aan huis. Informatiepunt met routekaart: Flageyplein (tegenover Café Belga), museum@elsene.brussels of via 0498 58 82 77. Een gratis project van het Museum van Elsene en Patrimoine à roulettes.

Facebook Twitter LinkedIn

Hulp bij de start van het schooljaar

Wanneer het schooljaar eindigt, is het tijd voor de operatie "Hulp bij de start van het schooljaar". De zomer is het ideale moment om schoolspullen van je kinderen te sorteren en aan anderen door te geven... Deze inzameling van schoolmateriaal loopt nog tot en met 16 augustus.

 • Je giften kunnen worden afgegeven bij het Wijkhuis Malibran, Damstraat 10, op maandagen en woensdagen van 9.00 tot 17.00 uur (afspraak mogelijk op andere momenten) vanaf 19 juni tot en met 16 augustus 2023
 • Wat? Schooltassen, gym-/zwembadtassen; schoolspullen, nieuw of in goede staat (mappen, notitieblokken, etuis, schriften, gummen, lijm, potloden, stiften, puntenslijpers, linialen, kompassen, rekenmachines, enz.) ; drinkflessen, lunchdozen; sport- en zwemkleding, gymschoenen...
 • Informatie en contact: Dienst Solidariteit - 02 515 74 01-02 - wijkhuis@elsene.brussels
Facebook Twitter LinkedIn

De gemeente zoekt een recruiter

Heb je een passie voor mensen? Ben je nieuwsgierig en wil je de verscheidenheid aan banen in een gemeente ontdekken? Ben je klaar om ons toekomstig talent te identificeren en onze burgers te laten genieten van een kwaliteitsvolle dienstverlening? Wacht niet langer en kom bij ons werken!  
  

Facebook Twitter LinkedIn

2024: verkiezingsjaar!

De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 13 oktober 2024. Dit is jouw kans om de leden van de gemeenteraad te kiezen.   
Wie mag stemmen? Alle Belgen die 18 jaar zijn en op de dag van de verkiezingen burgerlijke en politieke rechten hebben, hebben het recht en de VERPLICHTING om te stemmen; niet-Belgen mogen ook stemmen, maar moeten zich eerst inschrijven op de kiezerslijst om een uitnodiging te ontvangen.

Als je onderdaan bent van een EU- of niet-EU-land en je stem wil laten horen voor onze gemeente, vergeet dan niet om je vóór 31 juli 2024 in te schrijven. Informatie en inschrijving hier!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.