Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2024-02-01&l=N
Samen voor Netheid
Elsene danst!
Pas op voor dieven
Vraag je Plantenpaspoort aan!
Wedstrijd Dierenfotografie
Look @ Matongé
Projectoproep Begraafplaats van Elsene
Wereldcarnaval in Elsene!
Projectoproep Vijver'Up

Samen voor Netheid

In het kader van de regionale netheidstrategie "clean brussels" lanceert de gemeente Elsene, in samenwerking met de gemeenten Vorst en Sint-Gillis, een projectoproep "Samen voor netheid" om de aandacht te vestigen op deze problematiek. 

Maak je deel uit van een vereniging, buurtcomité of kunstenaarscollectief? Dien je project vóór 15 maart in en kom in aanmerking voor een subsidie van maximaal €4.000!  

De algemene regels en bijlagen zijn beschikbaar op de website van de gemeente. De dienst is ook beschikbaar om je vragen te beantwoorden per telefoon (02/515 68 03) of per e-mail op sensibilisationPP@ixelles.brussels.

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene danst!

XL DANSE lanceert haar nieuwe projectoproep gericht op dans in de openbare ruimte. Het project wil mensen met elkaar in contact brengen, cultuur naar verschillende wijken brengen en participatie en brede toegankelijkheid aanmoedigen. Wil jij het publiek in Elsene opwarmen met je danstalenten? Beantwoord dan nu deze oproep met je dansschool/groep/gezelschap of solo!

Er wordt een online informatiesessie gehouden op maandag 05 februari 2024 van 12u30 tot 13u30. Om je in te schrijven en de link naar de bijeenkomst te ontvangen, stuur je een e-mail naar cultuur@elsene.brussels.

Projecten moeten uiterlijk voor 19 februari worden ingediend! Het evenement vindt plaats op 25 mei 2024, op het Fernand Cocqplein & het Oude-Lindesquare. 

Facebook Twitter LinkedIn

Pas op voor dieven

De gemeente Elsene biedt haar inwoners premies aan om hun woning te beschermen tegen inbraak. Deze toelage vergoedt een percentage van de gemaakte kosten voor de aankoop en/of installatie van veiligheidsmaatregelen (versterkte sloten, gepantserde deuren, enz.), met uitzondering van elektronische beveiliging (alarm, camera). De vergoeding bedraagt 50% van de gemaakte kosten, met een maximum van 250 euro.

Om in aanmerking te komen voor de premie moet je in Elsene wonen of eigenaar zijn van een woning in Elsene. Je kan de aanvraag online indienen via het e-loket van de gemeente.

Meer informatie nodig? Neem contact op met technoprevention@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Vraag je Plantenpaspoort aan!

Wil je meer natuur in je straat? Elsene moedigt de vergroening van haar grondgebied aan door burgers te steunen die daartoe bijdragen! Als je je gevel en je straat wil verfraaien met een klimplant, een geveltuin, een plantenbak of zelfs door de voet van een boom te verzorgen, vraag dan je Plantenpaspoort aan! De enige voorwaarde is dat je inwoner bent van Elsene. 

De gemeente helpt mee door het ter beschikking stellen van plantputten voor klimplanten en voortuinen. Voor meer informatie kan je hier een aanvraag indienen. Vragen? Neem contact op met de dienst Klimaat: clim@ixelles.brussels.

Facebook Twitter LinkedIn

Wedstrijd Dierenfotografie

Elsene lanceert de tweede editie van de wedstrijd voor dierenfotografie. De wedstrijd staat open voor alle professionele en amateurfotografen van binnen en buiten Elsene. Dit jaar moeten de foto's genomen zijn in Elsene. De door een jury geselecteerde foto's worden tentoongesteld van 8 tot 14 april 2024 in de Kapel van Boondaal van 14u tot 18u (Oude-Lindesquare 10). Alle werken zullen ook te zien zijn op de website van de gemeente Elsene. Inschrijven voor 25 februari 2024!

  • 1e prijs: 250 euro
  • 2e prijs: 150 euro
  • 3e prijs: 50 euro
  • Kunstwerk Brusselse wilde dieren in Elsene: 150 euro

Inschrijvingsvoorwaarden en reglement.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Look @ Matongé

Look @ Matongé wil het sociale, economische en culturele leven van de wijk Matongé bevorderen. Het festival wil de rijkdom van de wijk benadrukken en op een inclusieve manier toegankelijk maken, zodat iedereen ervan kan genieten. De gemeente kent een totaal subsidiebudget van 50.000 euro toe om projecten tot 10.000 euro financieel te ondersteunen. 

Wil je een aanvraag indienen? Reageer dan vóór 26 februari 12.00 uur op deze projectoproep

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep Begraafplaats van Elsene

Het doel van deze projectoproep is de banden en het samenleven tussen studenten en bewoners rond de begraafplaats van Elsene te verbeteren! Je hebt tot donderdag 29 februari 2024 de tijd om je kandidatuur in te dienen voor het programma 'Klein Zwitserland Duurzaam Wijkcontract'. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer info, door een e-mail te sturen om de inschrijvingsdocumenten te ontvangen!

Facebook Twitter LinkedIn

Wereldcarnaval in Elsene!

Loop mee in de optocht, geleid door Krewe du Belge, op woensdag 21 februari om 14.00 uur op het Flageyplein! Het carnaval wordt afgesloten met entertainment en een snack van 15.30 tot 17.00 uur. Voor iedereen, jong en oud, met familie of vrienden, met of zonder kostuum!

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep Vijver'Up

Zou je de Gedachtenissquare en de vijvers van Elsene graag een nieuwe impuls geven ? Vzw's, kunstenaars, bewonerscollectieven... deze projectoproep is voor jou, dien een project in voor 1 maart 2024!

De geselecteerde projecten ontvangen een subsidie van maximaal 10.000 euro. Deze projectoproep maakt deel van het lokaal mobiliteitscontract Flagey-Vijvers en heeft tot doel nieuwe gebruiksmogelijkheden van de openbare ruimte te ondersteunen en van de vijverpromenade een echte plek voor recreatie, ontspanning en ontmoetingen te maken.

Je kan alle nodige documenten terugvinden op onze website. Meer info bij de dienst Strategische Mobiliteit - 02 515 68 43.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.