Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Toerisme

Elsene heeft haar ambitie om zich op toeristisch vlak te ontwikkelen en de gemeente nog aantrekkelijker te maken nooit onder stoelen of banken gestoken.

Sinds juli 2016 is er een schepenambt voor Toerisme. Elsene wordt erkend omwille van de opmerkelijke aantrekkelijkheid en diversiteit van haar wijken, die mee haar rijkdom bepalen en ervoor zorgen dat Elsene één van de populairste gemeentes van het gewest is: de Gulden-Vlieswijk en haar kwalitatieve winkels, de wijk van Flagey als een van de belangrijkste culturele kernen, de dynamische wijk van de universiteiten, de Matongewijk en haar vernieuwde aantrekkingskracht, de Europese wijk of 'Luxemburg' waar de aanwezigheid van het Europees Parlement veel bedrijvigheid met zich meebrengt en ambassades, advocatenkantoren, lobbyisten en internationale pers aantrekt, de hippe Kasteleinswijk met tal van kwalitatieve merken...

Elsene geniet ook zichtbaarheid in twee infopunten van Visit.Brussels: in het BIP, het infocenter van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de Koningsstraat en in het infocenter in het voormalige stationsgebouw Luxemburg 'Station Europe'. Je vindt er tal van onze brochures, informatie over de activiteiten en verschillende instellingen in Elsene (het Europees Parlement, het Museum van Elsene, het Wiertzmuseum, Flagey, het Kindermuseum...).

De "Ronde van Elsene" - Elsene by bike

In het kader van de autoloze zondag is er een stadsplan "Elsene by bike" te verkrijgen dat elk jaar focust op een bepaalde wijk.

Dienst Toerisme
Elsensesteenweg 168 - 1050 Brussel
Tel. 02.515.67.36 - E-mail : toerisme et elsene point brussels

Laatste verandering: 2019-03-05 08:22:47