Fietsenstallingen

Aanleunbeugels of U-vormige fietsenstallingen

Je vindt in Elsene bijna 500 stelplaatsen voor fietsen. Ze helpen om de fiets als vervoermiddel in de stad te promoten, maar helpen natuurlijk ook in de strijd tegen diefstal én ze zorgen er ook voor dat voetgangers op een veilige en aangename manier het voetpad kunnen blijven gebruiken.

De gemeente heeft gekozen voor fietsbeugels in U-vorm, zoals aanbevolen door fietsersverenigingen.

Grotere overdekte fietsgarages vind je aan de ingangen van treinstations (Luxemburg, Etterbeek) en metrostations (Troon, Naamsepoort).

Fietsbox

Om het gebruik van de fiets aan te moedigen, heeft de gemeente Elsene besloten om binnen haar fietsbeleid fietsboxen beschikbaar te stellen voor haar inwoners. Daarin kunnen tot 5 fietsen veilig gestald worden dankzij een sluitinrichting met sleutel.

Geinteresseerd in een beveiligde parkeerplaats voor uw fiets?

De VZW CyCLO staat in voor het beheer van de aanvragen en de abonnementen voor de fietsboxen. Dit gebeurt in samenwerking met het parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (parking.brussels) in het kader van het CycloParking project.

Cyclo VZW
Tel. 02.414.03.00
E-mail : cycloparking at cyclo punt org - Website : cycloparking.brussels

Openbare parkings

Daarnaast zijn er ook fietslokalen aanwezig in de parking Tulipe (in de buurt van het F. Cocqplein) en in de parking Flagey. U kunt een fietsabonnement kopen voor 5,00 EUR per maand voor een plaats in een beveiligd fietslokaal.

Goede raad tegen fietsdiefstal

  • koop een fietsslot van hoge kwaliteit,
  • maak het fietskader stevig vast, zelfs als je fiets maar even onbewaakt achterblijft,
  • gebruik een slot om het achterwiel te blokkeren,
  • jouw fiets registreren op mybike.brussels.

Laatste verandering: 2019-07-19 11:55:14