Gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018Fermer-Gesloten

elsene.be

Zone 30

Vanaf oktober 2017 geldt in het zuidelijke deel van Elsene een snelheidsbeperking tot 30km per uur voor een veiligere buurt.

Met de nieuwe zone 30 willen we voorrang geven aan de levenskwaliteit van de buurt en de openbare ruimte aangenamer maken voor alle weggebruikers. Van de Generaal Jacqueslaan tot aan de grens met Watermaal-Bosvoorde zullen de automobilisten vanaf de maand oktober deze snelheidsbeperking moeten naleven.

In sommige sectoren was de snelheidsbeperking dringend aan de orde omwille van vele incidenten. Een zone 30 is echter meer dan trager rijden alleen. Het gaat samen met een coherente indeling van de openbare ruimte die gericht is op alle gebruikers en die bijzondere aandacht heeft voor bewoners, voetgangers en fietsers.

Voor het zuiden van Elsene betekent dit een nieuwe visie op de openbare weg. De straat dient niet enkel om je te verplaatsen, maar is ook een plek waar geleefd wordt.

32 verkeersborden zullen het begin van de zone 30 aanduiden en er komen ook preventieve radars. De bewoners krijgen een flyer in de brievenbus met uitleg en een affiche om voor het raam te hangen om de voorbijgaande automobilisten te wijzen op de voorrang aan rust en veiligheid in de buurt.

Op middellange termijn zullen ook andere aanpassingen uitgevoerd worden. Bij oversteekplaatsen voor voetgangers zullen de trottoirs overal verbreed worden - dit maakt het oversteken aanzienlijk veiliger - en ook zullen nieuwe fietspaden aangelegd worden.

De informatie flyer downloaden

Laatste verandering: 2017-09-29 15:35:31