Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Zone 30

In het zuidelijke deel van Elsene geldt sinds oktober 2017 een snelheidsbeperking tot 30 km per uur voor een veiligere en aangenamere buurt.

Met de zones 30 willen we voorrang geven aan de levenskwaliteit van de buurt en de openbare ruimte aangenamer maken voor alle weggebruikers. In het zuiden van Elsene moet de snelheidsbeperking nageleefd worden vanaf de Generaal Jacqueslaan tot aan de grens met Watermaal-Bosvoorde. In de Elsense bovenstad geldt de snelheidsbeperking in alle straten tussen de Gulden-Vlieslaan, de Louizalaan, de Lesbroussartstraat, de Maria Maria Malibranstraat en de Troonstraat.

In sommige sectoren was de snelheidsbeperking dringend aan de orde omwille van vele incidenten. Een zone 30 is echter meer dan trager rijden alleen. Het gaat samen met een coherente indeling van de openbare ruimte die gericht is op alle gebruikers en die bijzondere aandacht heeft voor bewoners, voetgangers en fietsers.

Voor deze wijken betekent dit een nieuwe visie op de openbare weg. De straat dient niet enkel meer om je te verplaatsen, maar is ook een plek waar geleefd wordt.

Het begin van de zone 30 wordt aangeduid met verkeersborden en wegmarkeringen. Ook zijn preventieve radars geplaatst. De bewoners kregen een flyer in de brievenbus met uitleg en een affiche om voor het raam te hangen om de voorbijgaande automobilisten te wijzen op de voorrang aan rust en veiligheid in de buurt.

Op middellange termijn zullen ook andere aanpassingen uitgevoerd worden. Bij oversteekplaatsen voor voetgangers zullen de trottoirs overal verbreed worden - dit maakt het oversteken aanzienlijk veiliger - en ook zullen nieuwe fietspaden aangelegd worden.

Download de flyer voor Elsene-Zuid of voor Hoog-Elsene

Laatste verandering: 2018-06-29 10:54:27