Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Kunstenaarsateliers

Elsene is altijd een kweekvijver van de hedendaagse kunst geweest. Om opkomende kunstenaars structureel te ondersteunen heeft de gemeente Elsene besloten om een netwerk van nieuwe kunstenaarsateliers te ontwikkelen.

In 2021 zullen acht ateliers en een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse beeldende kunst hun deuren openen. Opkomende beeldende kunstenaars zullen er de kans krijgen om hun praktijk vrij te ontwikkelen in het hartje van Brussel. Op termijn zal een netwerk van een twintigtal werkplaatsen ter beschikking worden gesteld aan talrijke kunstenaars.

Naar aanleiding van de kandidatenoproep die van 8 februari tot 10 maart 2020 liep heeft de jury de volgende kandidaten geselecteerd uit de 165 inzendingen.

Residentie van het lange type (één jaar, eenmaal verlengbaar)

Europese residentie van het korte type (zes maanden)

De nieuwe ateliers van de Herfstraat en de Wiertzstraat zullen officieel van start gaan in 2021. Een feestelijke opening met een tentoonstelling en talrijke activiteiten zal worden aangeboden in de nieuwe tentoonstellingszaal gelegen in de Wiertzstraat. Het publiek zal de kans krijgen om de kunstenaars te ontmoeten, de ateliers te ontdekken en meer te weten te komen over de programmatie voor 2021.

Voor bijkomende informatie over de kunstenaarsateliers, gelieve de dienst Cultuur aan te schrijven : culture at ixelles point brussels

Laatste verandering: 2021-07-30 14:53:25