Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Een masker bekomen

Call Center

Ondersteunende acties voor handel

Actualiteit

Heropening van de buitenspeelpleinen

De buitenspeeltuinen zijn heropend en zullen vanaf aanstaande woensdag 27 mei onder bepaalde voorwaarden weer toegankelijk zijn:

- maximaal 20 kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van maximaal 2 volwassenen per kind.

- naleving van de afstandsregels (minimaal 1,5 m)

- tijdspanne van max. 1 uur per kind (9u-10 / 10u-11u / 11u-12u enz.)

Virtuele tentoonstelling van La Minute Sauvage

De gemeente Elsene en fotograaf Thomas Jean bundelen hun krachten voor een virtuele tentoonstelling van La Minute Sauvage.

De meeste Brusselaars zijn zich er niet van bewust dat ze samen leven met de snelste vogel ter wereld, een vossenpopulatie van ongeveer 3.500, één van de kleinste uilen in Europa, én één van de kleurrijkste vogels in België !

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat " La Minute Sauvage " ons laat ontdekken tijdens de tentoonstelling.

" De gebieden die bevorderlijk zijn voor de biodiversiteit zijn in het Brussels Gewest aan het krimpen. Als er niets wordt gedaan om ze te behouden, zal de verarming van de biodiversiteit in de stedelijke omgeving onherstelbaar zijn. La Minute Sauvage belicht de verschillende diersoorten in onze stad. Door het publiek te informeren over hun aanwezigheid kunnen ze beter worden beschermd ", aldus Thomas Jean.

Een selectie van Thomas Jean's mooiste foto's is te zien op een tijdelijke website www.laminutesauvageixelles.com van 26 mei tot 26 juli 2020.

Meer info...

Herstart van de controle op betaald parkeren

Na de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal de controle op het betaald parkeren vanaf maandag 18 mei 2020 in alle 19 gemeenten van onze hoofdstad worden hervat.

Een terugkeer naar zo'n controle is belangrijk, om het risico van een massale terugkeer naar het privégebruik van de auto over zeer korte afstanden te beperken, en om de overstap van de auto naar alternatieven te stimuleren. Het is ook essentieel om te zorgen voor een roulatiesysteem van het parkeren in commerciële gebieden én om bewoners en hun bezoekers makkelijker te laten parkeren in de woonwijken.

De parking.brussels vestiging (Lesbroussartstraat 64) is opnieuw open voor het publiek van maandag tot vrijdag, enkel 's morgens van 8.30 tot 13 uur. Er worden slechts twee personen tegelijk toegelaten.


Meer info...

#MaZone - een online platform voor lokale Elsense handelaars

Verre van de modellen van het type "Amazon", mobiliseren de gemeente Elsene, Groupe One en urbike zich om #MaZone te lanceren, een e-commerce platform gewijd aan de lokale economie.

#MaZone biedt kleine lokale handelaars de mogelijkheid om hun krachten te bundelen en hun producten via één aanspreekpunt te verkopen. De levering per fiets wordt gezamenlijke georganiseerd in lokale rondes.

Heb je een bedrijf in Elsene en wil je je producten verkopen?

Schrijf je in via het onderstaande formulier (in het Frans).

Meer info...

Coronavirus: administratieve sancties tegen COVID-19

In de afgelopen weken hebben zowel de verschillende Belgische regeringen als de Europese autoriteiten tal van maatregelen genomen tegen het COVID-19 virus.

Om het Noorden niet te verliezen, vind je hieronder een Politiereglement, betreffende de administratieve sancties in het kader van de niet-naleving van de noodmaatregelen, ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Het College van procureurs heeft een circulaire opgesteld die het strafrechtelijk beleid van repressie van strafbare feiten verduidelijkt.

Meer info...

Meer actualiteit...

Web-TV - Elsene: om met elkaar verbonden te blijven

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart