Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2020-09-01&l=N
Rommelmarkten geannuleerd
Heraanleg van het Kasteleinsplein
De pool Rabelais klaar voor openbaar onderzoek
Open Monumentendagen
Mobility Visits
Intergenerationele huisvesting
Covid-19 : de administratie past zich aan

Rommelmarkten geannuleerd

Aangezien de naleving van de COVID gezondheidsmaatregelen niet kan worden gegarandeerd, wordt de Grote Rommelmarkt van Elsene afgelast. Deze zou doorgaan op 4, 5 en 6 september in de Klein Zwitserlandwijk. De vlooienmarkt van 13 september in de Scarronstraat, de Vergniesstraat en de Gangstraat is ook geannuleerd.

Facebook Twitter LinkedIn

Heraanleg van het Kasteleinsplein

De gemeente Elsene hecht fundamenteel belang aan de kwaliteit van haar openbare ruimte en wil daarom het Kasteleinsplein nieuw leven inblazen door de openbare ruimte van gevel tot gevel volledig opnieuw in te richten, met inbegrip van het kruispunt met de aangrenzende straten en de hele Simonisstraat, een verbinding met de Baljuwwijk. Deze missie, waarvoor de gemeente een team zoekt met minimaal één landschapsarchitect en één stedenbouwkundige, maakt deel uit van een doorlopend overlegproces voor het opstellen van een gezamenlijke diagnose en de definitie van een collectieve visie. Interesse? Alle info hier.

Facebook Twitter LinkedIn

De pool Rabelais klaar voor openbaar onderzoek

Dit project in het hart van het wijkcontract Atheneum zal worden voorgelegd aan een openbaar onderzoek, van 20/08/20 tot 18/09/20. Het Atheneum Rabelais, een object van renovatie en reconversie, zal uiteindelijk onderdak bieden aan een nieuw Atheneum, een kinderdagbverblijf, acht sociale woningen, sportzalen, een spelotheek, een horecaruimte, een verenigingsruimte en een openbare zaal.

Facebook Twitter LinkedIn

Open Monumentendagen

Op 19 en 20 september, zullen de Open Monumentendagen plaatsvinden. In 2020 draaien de Open Monumentendagen rond het thema kleur. In interieurs, op gevels of in de openbare ruimte zijn kleuren alom-tegenwoordig. Ze sieren het Brusselse erfgoed en de stad en verfraaien onze dagelijkse leefomgeving.

Facebook Twitter LinkedIn

Mobility Visits

Leer jongleren met je mobiliteit en laat Elsene ademen! Wordt je voertuig getroffen door de lage-emissiezone en wil je de alternatieve vervoerswijzen ontdekken die je in Brussel ter beschikking staan? Neem gratis deel aan de Mobility Visits en ontmoet ons op 22 september 2020 om 12:00 uur op het Flageyplein! Reservering noodzakelijk. Meer info hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Intergenerationele huisvesting

De vzw CECO Home Sharing wil de ontwikkeling van intergenerationele huisvesting in alle gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevorderen. Ben je een senior en heb je één of twee kamers beschikbaar? Je kan je huis delen met een jongere, een stel of een eenoudergezin om de eenzaamheid te doorbreken en anderen de kans te geven om onderdak te vinden. De vzw vindt de juiste persoon of familie en zorgt voor het beheer van de relatie tussen jou en de jongere(n), zodat je zonder problemen een bijzondere band kan smeden. Als je accommodatie moet worden aangepast aan de nieuwe bewoner(s), helpt CECO Home Sharing je met je renovatieprojecten.

Facebook Twitter LinkedIn

Covid-19 : de administratie past zich aan

De diensten van de gemeentelijke administratie worden nu enkel op afspraak geleverd. Sommige diensten kunnen op afstand, vanaf je computer worden uitgevoerd met het online loket. Je kan onder andere een adreswijziging aanvragen of documenten opvragen zoals een verklaring van gezinssamenstelling, nationaliteit of woonplaats, een geboorte- of huwelijksakte, een strafblad, enz. Alle informatie en updates vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.