Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2020-12-01&l=N
Info Elsene november-december
Covid-19 maatregelen
Het OCMW kan je helpen
Online gemeenteraad
Steun voor de horeca
Help een huisdier en z'n baasje
Een virtuele kerstmarkt!
Gezocht: kleren, sokken, tassen en meer..
30 per uur in de stad
Een stage bij de kadetten

Info Elsene november-december

In ons gemeentemagazine van november-december lees je alles over de acties van de gemeente ten dienste van iedereen: de gezondheidsmaatregelen die van kracht zijn om de continuïteit van de openbare dienstverlening te verzekeren, de strijd tegen schooluitval, het verkleinen van de digitale kloof, een interview met de nieuwe directeur van theater Le Rideau, Cathy Min Jung, Manneken Pis in een Elsens kostuum en vele andere onderwerpen. Veel leesplezier!

Facebook Twitter LinkedIn

Covid-19 maatregelen

Heropening van winkels en musea, geen uitbreiding van de contactbubbels, zelfs niet tijdens de vakantie,... Het Overlegcomité van vrijdag 30 november heeft nieuwe maatregelen genomen in de strijd tegen Covid-19 in België. Deze regels zijn geldig tot 15 januari 2021. Hier is de samenvatting betreffende Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Het OCMW kan je helpen

De gemeente wil Elsense eigenaars en huurders informeren over oplossingen voor wie moeilijkheden ondervindt om tijdens deze gezondheidscrisis de huur of afbetaling te betalen. Iedereen die aan inkomensverlies heeft geleden of die moeilijkheden ondervindt door de gevolgen van de crisis kan contact opnemen met het OCMW. Op basis van een analyse van uw dossier, kan steun toegekend worden, zoals het betalen van facturen, huur, informatica-uitrusting voor scholieren en studenten. De opvolging van de dossiers gebeurt bij voorkeur per telefoon 02.563.57.00 of per mail. De organisatie van de OCMW-diensten kan wijzigen in functie van de gezondheidsmaatregelen van de overheden.

Facebook Twitter LinkedIn

Online gemeenteraad

Om het risico van verspreiding van Covid-19 te voorkomen, worden de vergaderingen van de gemeenteraad nu per videoconferentie gehouden en zijn ze dus niet meer toegankelijk voor het publiek. De bijeenkomsten worden nu live uitgezonden via onze WebTV. De volgende gemeenteraad zal worden gehouden op 17 december om 19u.

Facebook Twitter LinkedIn

Steun voor de horeca

Om de horeca en nachtwinkels, die in het bijzonder getroffen zijn door de laatste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, te steunen, heeft de gemeente beslist hen een bijkomende premie toe te kennen. Steunaanvragen kunnen nog tot 4 december 2020 ingediend worden!

Facebook Twitter LinkedIn

Help een huisdier en z'n baasje

Binôme humain-animal is een vereniging die ouderen en hun huisdieren wil helpen. Tijdens deze moeilijke periode steunt de gemeente Elsene hen in hun zoektocht naar vrijwilligers, onder meer om honden van kwetsbare mensen uit te laten. De vereniging beschikt ook over een netwerk van onthaalgezinnen die met plezier een huisdier opvangen wanneer z'n baasje gehospitaliseerd wordt. Ook zoeken ze nog vrijwilligers om boodschappen te doen voor wie dat even zelf niet kan. Draag je graag een steentje bij? Aarzel dan niet om een mail te sturen.

Facebook Twitter LinkedIn

Een virtuele kerstmarkt!

Geen kerstmarkt op het Flageyplein dit jaar, maar de gemeente Elsene en de vzw Fais-le toi-même hebben een virtueel alternatief in petto voor al je kerstaankopen! Tot 23 december kan je kerstcadeautjes kopen in de nieuwe webshop waar duurzaam creëren en lokale ondernemen centraal staan (binnenkort ook beschikbaar via MaZone!) 100% lokale, duurzame en originele kerstcadeaus! Want kerstmis is ook een gelegenheid om anders te consumeren en lokale handelaars te steunen die het door de gezondheidscrisis erg moeilijk hebben.

Facebook Twitter LinkedIn

Gezocht: kleren, sokken, tassen en meer..

Om mensen in nood te helpen, zijn de diensten Preventie, Sociale Zaken en Solidariteit van de gemeente Elsene en het OCMW op zoek naar sokken, ondergoed (mannen en vrouwen), handschoenen, rugzakken, slaapzakken, dekens en menstruele bescherming. Nieuwe spullen of propere en in goede staat kan je afgeven in de Damstraat 10 in Elsene (Wijkhuis Malibran) op maandag en woensdag van 9 tot 12 uur. Kan je je niet verplaatsen? Heb je een vraag? Dan kan je bellen naar het nummer 0498 58 82 01.

Facebook Twitter LinkedIn

30 per uur in de stad

Op 1 januari 2021 treedt het plan Stad 30 in werking in het volledige Brusselse gewest en wordt de maximumsnelheid overal 30 km/uur. Enige uitzondering: de grote assen waar de toegelaten snelheid 50 of 70 km/uur blijft. Het doel is om het aantal ongevallen, de lawaaihinder, de files, de vervuiling, de verkeersstress... naar beneden te halen en zo de levenskwaliteit in de stad te verbeteren. De hoofdwegen in Elsene waar je wel nog 50 km/uur kan rijden zijn de Generaal Jacqueslaan, een deel van de Kroonlaan, een deel van de Triomflaan, de Louizalaan en de kleine ring.

Facebook Twitter LinkedIn

Een stage bij de kadetten

De politie Brussel-Hoofdstad-Elsene biedt jongeren van 15 tot 18 jaar de kans om deel te nemen aan stage bij de kadetten tijdens de zomer. Je hebt uiteraard interesse in het werk van de politie, een goede fysieke conditie, zin voor avontuur en actie en beschikt over een voorbeeldig gedrag. Inschrijving tot 18 december.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.