Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-10-01&l=N
Veertiendaagse van de Allerkleinsten
Kunstenaars ontdekken bij BrAMS
Elsene danst!
Informatiesessie digitaal bankieren
Schoolbegeleiding
Elsene groeit!
Club Sans Souci

Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Elk najaar organiseert de gemeente Elsene de Veertiendaagse van de Allerkleinsten. Dit evenement is in de eerste plaats bedoeld voor kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders, maar ook voor professionals in de sector, verenigingen, enz. De gemeente en talrijke verenigingen bieden ludieke en educatieve activiteiten voor oud en jong - maar ook voorstellingen, workshops en praatgroepen. Afspraak van 1 tot 15 oktober op verschillende plaatsen in Elsene. Ontdek hier het programma!

Facebook Twitter LinkedIn

Kunstenaars ontdekken bij BrAMS

Je kan een reeks uitzonderlijke artiesten ontdekken in een prachtig herenhuis aan de Boondaalsesteenweg 388. De tentoonstelling "BrAMS Numero Due" (Brussel-Athene-Marseille-Santa Cruz) brengt de talenten samen van de gekke straatkunstenaar Denis Meyers, de briljante fotograaf Didier Engels, de komiek Pascal Duquenne, de grillige Yorgoland, de gekke lijmmaker JPMDR, en vele anderen, waaronder onze favoriet, de schilder Serge VanKerck (foto), een meester van intieme portretten, transparantie en delicatesse.

Een reis naar het land van de ongebreidelde fantasie, lief, gek, brutaal, en offbeat... niet te missen! Tentoonstelling te zien tot 20 oktober. Meer info hier.  

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene danst!

Zin om samen met de Elsense dansscholen en -gezelschappen een paar danspassen te komen zetten? Hip hop, folk, rumba, afro, tango of mbalax staan op het programma van deze feestelijke dag voor beginners en ervaren dansers, jong en oud. Dans met ons mee tijdens participatieve sessies! Met: Get Down, Nosotros Tango, Move Dance Zone, Yantra, Folk Addikt, ASSBE, Tango Factory, Kimuntu.

Zaterdag 8 oktober van 14.00 tot 20.00 uur op het Fernand Cocqplein, de Oude-Lindesquare en het Kasteleinsplein. Gratis. Ontdek het volledige programma hier

Facebook Twitter LinkedIn

Informatiesessie digitaal bankieren

Heb je problemen met je bank-app? Zit je met vragen over de veiligheid? Het Brussels Gewestelijk Informatica Centrum, easy.brussels, Febelfin en je gemeente bieden informatiesessies over online bankdiensten, waarbij je de kans krijgt om vertegenwoordigers van de banken te ondervragen en begeleid te worden bij het gebruik van de applicaties.

Afspraak op 19 oktober van 14 tot 16 uur in restaurant Vandenbroeck, Vandenbroeckstraat 58. Neem bij voorkeur je smartphone mee om een persoonlijke begeleiding te krijgen. Inschrijven kan via creapass@ixelles.brussels of 02 515 60 62. 

Facebook Twitter LinkedIn

Schoolbegeleiding

Er is meer dan een maand verstreken sinds het begin van het schooljaar... Desorganisatie, gebrek aan motivatie, schooluitval? LCS is een dienst die kosteloos leerlingen begeleidt bij hun schoolproblemen en die de Elsense scholen steunt in hun strijd tegen schoolverzuim. Aarzel niet om langs te komen! LCS is een gratis en vertrouwelijke dienst.

Inloopsessies op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer info hier

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene groeit!

Maak je straat groener, samen met je buren, dankzij de steun van de gemeente, die je gratis technische expertise en materiaal ter beschikking stelt! Dit is geen droom... Het is het proefproject "Elsene groeit" dat door de gemeente Elsene is gelanceerd! Als je één van de bewoners bent van de op deze kaart aangegeven pilootstraten, kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdag 13 oktober om 18 uur in het gemeentehuis. Meer informatie hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Club Sans Souci

Nog op zoek naar een leuke kinderactiviteit op woensdagnamiddag? Woensdag 5 oktober start Club Sans Souci en er zijn nog enkele plaatsen vrij! Neem deel aan creatieve taalworkshops voor kinderen van 9 tot 12 jaar, begeleid door Villa Basta. Maak een reis door de wereld van letters en klanken en leef je uit met je pen en je stem. Van theater tot poëzie en humor: ontdek het plezier van spelen met woorden! Inschrijving in de bib of online via deze link.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.