Menu overslaan

Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Veertiendaagse van de Allerkleinsten - Van 30 september t.e.m. 14 oktober

De gemeente Elsene organiseert elk jaar de Veertiendaagse van de Allerkleinsten. Het evenement vindt begin oktober plaats en is voornamelijk gericht op kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders, maar ook op mensen die werken met kleine kinderen en verenigingen... De gemeente en tal van verenigingen organiseren tijdens deze twee weken leuke en educatieve activiteiten die je samen met je baby of peuter kan beleven maar ook voorstellingen, workshops en lezingen-debatten. Alle informatie is te vinden in onze folder met het volledige programma.

Elsene, een kindvriendelijke gemeente

Er zijn in Elsene veel organisaties die instaan voor de opvang van onze allerkleinsten vooraleer ze naar school gaan: 12 gemeentelijke crèches, een twintigtal privécrèches, twee spelotheken, speelpleinen, de jeugdbibliotheek, allerhande verenigingen...

De gemeente Elsene kan ook rekenen op heel wat instellingen die sociale, medische of psychologische hulp verlenen aan jonge kinderen en hun ouders.

Een netwerk voor de allerkleinsten in Elsene

Sinds 2010 werken al deze organisaties samen om een programma samen te stellen voor de Veertiendaagse van de Allerkleinsten. Crèches, verenigingen, een spelotheek, een kraamkliniek: allemaal openen ze hun deuren voor workshops, lezingen en andere evenementen in verband met de ontwikkeling van de allerkleinsten.

Met deze Veertiendaagse willen we banden smeden tussen alle belanghebbenden in deze sector. Dit moet een goede basis vormen voor de groei van een (h)echt netwerk voor de allerkleinsten in Elsene.

Samen met de brochure "Elsene, een kindvriendelijke gemeente", geeft deze website een overzicht van alle betrokken instanties, hun gegevens en wat ze allemaal doen. Een handig werkinstrument, zowel voor experts als voor ouders!

Zie ook: Dienst Allerkleinsten

Laatste verandering: 2024-05-31 10:50:21