Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-10-01&l=N
Veertiendaagse van de Allerkleinsten
Gelukkige 30ste verjaardag, Beliris!
Hulp voor een gezond gewicht
Help het dierenasiel
Nacht van de duisternis
Lente onder de bomen
Mobiel Recypark in jouw buurt

Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Sinds 2010 werken een aantal spelers samen aan het programma van de Veertiendaagse van de Allerkleinsten, dat dit jaar doorgaat van 30 september tot 14 oktober. Kinderdagverblijven, een speelgoedbibliotheek, verenigingen en een kraamkliniek openen allemaal hun deuren om workshops, conferenties en evenementen rond voorschools leren voor de allerkleinsten aan te bieden. 

Leuke en leerzame activiteiten om samen met je kleintjes van te genieten, voorstellingen, workshops, discussiesessies, enz. Het evenement is in de eerste plaats gericht op kinderen van 0-3 jaar en hun ouders, maar ook op professionals uit de sector en verenigingen. 

Lees hier meer over het volledige programma.

Facebook Twitter LinkedIn

Gelukkige 30ste verjaardag, Beliris!

Al 30 jaar voert Beliris dagelijks bouw-, renovatie- en restauratieprojecten uit in uiteenlopende domeinen: mobiliteit, sociale huisvesting, groene ruimten, wijkvernieuwing, cultuur, erfgoed, sport, enz. Tijdens het weekend van 7 en 8 oktober viert Beliris haar verjaardag door haar verwezenlijkingen in de Brusselse regio in de kijker te zetten. De festiviteiten omvatten concerten, animatie, straatkunst, rondleidingen en nog veel meer. De Kroonwijk in Elsene is één van de 6 wijken die dit weekend gevierd worden!

De inwoners van Elsene kunnen onder andere genieten van concerten en animaties in het Viaductpark en van de officiële inhuldiging van de nieuwe trap die de wijken Scepter en Grey verbindt, op zaterdag vanaf 12 uur.

Ontdek hier het volledige programma.

Facebook Twitter LinkedIn

Hulp voor een gezond gewicht

Wil je om gezondheidsredenen afvallen? Weet je niet waar je moet beginnen? Op 14 oktober, van 9u tot 14u, organiseren de ziekenhuizen van Iris Zuid Elsene een dag gewijd aan het Centrum voor Gewicht en Gezondheid. Op deze dag kan je meer te weten komen over het medische en chirurgische traject voor iedereen die op een rustige en gezonde manier wil afvallen. Programma en praktische informatie vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Help het dierenasiel

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Dierenwelzijn organiseren heel wat Brusselse gemeenten, waaronder Elsene, een grote inzamelingsactie voor dierenasielen. Tussen 4 en 11 oktober 2023 kan je je donaties afgeven op verschillende plaatsen in onze gemeente.

De officiële donatieceremonie vindt plaats op 14 oktober 2023 om 15u in het Astridpark (naast het Egide Rombauxplein) in Anderlecht.

Waar kan ik een donatie doen?

 • Tom en Co
  Pleisterstraat 57/61, 1050 Elsene
  Tel: 02 675 36 21
 • Animal Store 
  Kasteleinsstraat 10, 1050 Elsene
  Tel: 02 538 03 80
 • Oisellerie des Etangs - Perfect Pets Corner
  Elsensesteenweg 303, 1050 Elsene
  Tel: 02 648 52 75
Facebook Twitter LinkedIn

Nacht van de duisternis

Op 14 oktober doet de gemeente Elsene opnieuw mee aan de Nacht van de duisternis, door de lichten in het gemeentehuis uit te doen. Hiermee willen we erop wijzen dat de nachtverlichting in onze steden elk jaar toeneemt. Hoewel daar een aantal redenen voor zijn, is de lichtvervuiling die ze veroorzaakt niet zonder schadelijke gevolgen.

Door de energie die het verbruikt, verhoogt het de energierekening van de overheid en dus van de gemeenschap, en het draagt ook bij tot de klimaatverandering. Bovendien heeft lichtvervuiling een impact op onze gezondheid - door de kwaliteit van onze slaap te verstoren - of op ecosystemen en het verlies van biodiversiteit.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Lente onder de bomen

Van dinsdag 3 tot en met maandag 16 oktober 2023 vindt "ARBR'EMOTIONS" plaats: een uniek, ludiek en artistiek evenement rond bomen en de herverbinding met de natuur. 

Op het programma: conferentie-debat met Ernst Zürcher, happening & tentoonstelling, Shinrin Yoku wandeling (Japanse term voor sylvotherapie of "bosbaden"), workshops (boomzaden, plantenmuziek, tatakizome of plantenprinten, enz.), verhalen vertellen voor kinderen in een boomhut, avondwandelingen, rondleiding, dansvoorstelling in de bomen, enz.

Klik hier voor het volledige programma.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Mobiel Recypark in jouw buurt

Profiteer van de 5 dagen van Mobiel Recypark om je grofvuil gratis te sorteren en af te voeren. We kijken uit naar je komst van 9u tot 18u:

 • 2/10 Italiëlaan
 • 3/10 Félix Boviestraat
 • 4/10 Camille Lemonnierstraat
 • 5/10 Mercelisstraat
 • 6/10 Hellenenstraat

Bij de ingang van het Recypark zijn twee oplossingen beschikbaar om je voorwerpen, in goede staat, een tweede leven te geven:

 • De schenkzone zal enkel schenkingen inzamelen die bestemd zijn voor de "sociale vestiaire" (tassen, koffers, slaapzakken, enz.) en het OCMW (gezelschapsspelen, speelgoed, enz.).
 • Hergebruiken? Dit is een gloednieuwe dienst aangeboden door Net Brussel in samenwerking met de vzw Spullenhulp. 

Bekijk de nieuwe flyer voor meer informatie en ontdek wat wel en niet kan worden afgegeven. Zoals altijd zal een team je verwelkomen en je wegwijs maken in de verschillende zones.

Info en contact: Dienst Netheid - 0800 85 150

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.