elsene.be

Actualiteit

Europese actiedag tegen woninginbraken

Wist je dat er in België meer dan 144 woninginbraken per dag worden gepleegd? De sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: jaarlijks meer dan 350 miljoen euro...

Op 19 juni zal de eerste Europese actiedag tegen woninginbraken plaatsvinden. Op deze dag zullen wij woningdiefstallen voor het eerst bestrijden op Europees niveau.

Meer info...

Een helpende hand bij je belastingaangifte

Net als de voorbije jaren komt de FOD Financiën in de maand juni naar de Opperstraat 38 om de inwoners van de gemeente te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte via taxonweb.be. De dienst is beschikbaar van 5 tot en met 26 juni, behalve op 10 en 17 juni. Breng zeker mee: je elektronische identiteitskaart en de nodige attesten en bewijsstukken voor de fiscale aftrekbaarheid van bepaalde kosten. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Uitbesteding van het parkeerbeheer

Vanaf 1 april 2019 wordt het parkeerbeheer in Elsene overgenomen door parking.brussels, het Parkeeragentschap van Brussels Gewest.

Voor de inwoners zal de overdracht zonder grote veranderingen verlopen. Enkel de aanvragen voor een vrijstellingskaart of voor de vernieuwing ervan dient nu rechtstreeks ingediend te worden bij het Elsense bureau van parking.brussels - Lesbroussartstraat 64 (het voormalige bureau van Streeteo), bij de hoofdzetel van het Agentschap (Gasthuisstraat 31, 1000 Brussel), bij de verschillende antennes (Molenbeek, Vorst, Jette) of via de website parking.brussels.

De tarieven en de parkeervoorwaarden blijven ongewijzigd.

Meer info...

Meerderheidsakkoord 2018-2024

De nieuwe meerderheid stelt haar bestuursakkoord voor de komende zes jaar voor.
Je kan het online lezen of een exemplaar aanvragen via info at elsene punt brussels

Meer info...

Stoep sneeuwvrij maken

Afdeling 13 van het algemeen politiereglement stelt dat trottoirs die bedekt zijn met sneeuw of ijzel geruimd of slipvrij gemaakt moeten worden en dit over een breedte van minstens 1,5 m naargelang de breedte van de stoep.

Bent u (mede-)eigenaar, huurder, conciërge, portier, wachter of een andere persoon die instaat voor het dagelijkse onderhoud van de plaats, dan dient u hiervoor te zorgen, zo niet riskeert u een boete. Bovendien is het uw verantwoordelijkheid indien iemand zich verwondt bij het vallen voor uw woning.

Meer info...

Meer actualiteit...

Agenda

Het Kindermuseum : Vleugels om te groeien

Van woensdag 26 juni tot woensdag 31 juli 2019

De 17de tentoonstelling van het Kindermuseum,"Vleugels om te groeien", wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen.

Deelname aan de workshops is in de prijs inbegrepen :
* Keuken workshop.
* Bouwen workshop
* Sprookjes
* Knutsel atelier van Emile
* Theater workshop

Meer info...

"Vooruit met de wijk"

Op dinsdag 2 juli 2019

Zin om mee te werken aan een duurzamer levenskader in uw wijk? De projectoproep "Vooruit met de wijk" van Leefmilieu Brussel is er om u te begeleiden bij de verwezenlijking van uw collectieve wijkprojecten en kan u financiële ondersteuning tot 15.000 euro bieden.

Meer info...

Brocante van de ter Kamerenabdij

Op zondag 25 augustus 2019

We verwachten jullie allemaal op deze 10de editie. Eten, drinken en animatie op een van de mooiste domeinen van onze hoofdstad, wat wil je nog meer...
Info en reserveren via Facebook : Brocante de l'Abbaye

Meer info...

Telen in de Stad: Mijn permacultuurtuin

Van donderdag 12 september tot donderdag 26 september 2019

Een permacultuurtuin aanleggen,om u te voeden terwijl u bijdraagt aan de kwaliteit van uw omgeving, iets voor u ? Deze workshop bestaat uit drie sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Meer info...

de terugkeer van de dunces

Op zaterdag 21 september 2019

Start van het nieuwe cultuurseizoen voor het jonge publiek op zaterdag 21 september.

Meer info...

Picnic

Op zaterdag 21 september 2019

De sfeer van een picknick in de tuin, met rinkelende kopjes en tinkelende lepeltjes, een piano, een een ukelele en lakens die drogen in de zon.

Meer info...

La bibliocyclette

Op zaterdag 21 september 2019

Melina en haar vrienden Valentin en Pomme reizen rond met hun fietsbibliotheek om de kinderen verhalen te komen vertellen.

Meer info...

Walspost

Op zaterdag 21 september 2019

Een komische postbode doet zijn ronde tussen de rekken van de bibliotheek, op de koer of onder de bomen van een bosje... Een voorstelling die je zin geeft om te lezen en te schrijven!

Meer info...

sysmo game

Op zaterdag 21 september 2019

Een muzikaal spel waarbij het publiek een volledig geïmproviseerd muzikaal stuk componeert onder leiding van 3 zangeressen, een slagwerker en een spelmeester.

Meer info...

Il est où le A du zébu

Op zaterdag 21 september 2019

Grappige, surrealistische en nauwkeurig afgemeten scènes met 25 letters en één Afwezige, de letter A.

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: van 8u tot 13u

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

Kermis van Elsene

Kaart