elsene.be

Actualiteit

Laten we onze trottoirs proper houden !

De trottoirs en bermen moeten worden onderhouden ongeacht het seizoen, dat betekent onkruid verwijderen, dorre bladeren bijeenrapen en zout strooien op de trottoirs in de winter. Bent u eigenaar ? U bent verplicht het trottoir en de berm van uw gebouw te onderhouden, het maakt niet uit of het gebouw bewoond is of niet. Indien er meerdere bewoners in uw gebouw zijn, dient u iemand aan te duiden die voor de schoonmaak zal instaan of u kunt die taak overdragen aan een conciërge, bewaker of een andere persoon belast met het dagelijkse onderhoud van het gebouw. Bent u mede-eigenaar ? Tijdens een vergadering van mede-eigendom dient over de modaliteiten voor het onderhoud van het trottoir beslist te worden. Bent u huurder ? Opgelet, het is niet noodzakelijk de huurder van de benedenverdieping die voor het onderhoud van het trottoir moet instaan. Vraag de eigenaar om inlichtingen. Bent u handelaar, eigenaar of gerant van een horecazaak ? U dient er met alle gepaste middelen (vuilnisbakken, asbakken, schoonmaak, ...) op toe te zien dat de openbare ruimte rondom het gebouw niet bevuild wordt door bezoekers (klanten en personeelsleden). Indien u het Politiereglement van Elsene niet naleeft, riskeert u een boete tot 350 euro!

Feestelijke etalages 2019

Nu de eindejaarsfeesten naderen, organiseert onze gemeente de wedstrijd Feestelijke etalages 2019.
We rekenen op u om de etalages, wijken en galerijen van Elsene te versieren en te laten schitteren.

Deelnemen kan zowel individueel als met uw handelaar(ster)svereniging. Deelnemen is zeer eenvoudig. U hoeft ons gewoon de bijgaande deelnemingsbon terug te sturen tegen 6 december 2019.

► per e-mail: handel@elsene.brussels
► per fax: 02/515.67.70
► of per post: Elsensesteenweg 168 te 1050 Brussel

Een jury komt vóór de feesten de etalages, wijken en galerijen bewonderen en de prijzen worden begin 2020 uitgereikt. Zoals elk jaar ontvangen de deelne(e)m(st)ers een prijs gaande van 25,00 tot 200,00 EUR voor de categorie "individueel" en van 300,00 EUR voor de categorie "vereniging".

Wij wensen u alvast uitstekende eindejaarsfeesten en rekenen op uw gewaardeerde deelneming om de etalages, wijken en galerijen van Elsene op te luisteren.

Meer info...

Burgerontmoetingen: volgende data!

De gemeente heeft besloten om burgerontmoetingen op te starten in wijken op basis van een gloednieuw model. De participatie van de wijken is essentieel bij het opstellen van een overheidsbeleid dat hen rechtstreeks aanspreekt. We willen iedereen een stem geven en rekening houden met zijn of haar vragen en meningen en prioriteiten laten vaststellen voor zijn of haar wijk.
 
Wat gaat er veranderen? Om de behoeften en prioriteiten te identificeren die tijdens deze burgerbijeenkomsten voor elke buurt zullen worden aangepakt, nodigen we lokale wijkcomités, buurtverenigingen en winkeliers uit voor een voorbereidende vergadering, gebaseerd op een proces van collectieve intelligentie. Vervolgens organiseren we burgerontmoetingen die voor iedereen toegankelijk zijn, gericht op de actieve participatie van de omwonenden, en de co-constructie van deze prioriteiten voor elke buurt. We worden hierbij ondersteund door Particitiz, specialist in de organisatie van participatieve processen op basis van collectieve intelligentie.
 
Dit zijn de data van de ontmoetingen per wijk:
 
Wijk Elsene-West
Alle straten ten westen van de Louiselaan - 14 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in de zaal van School 9, Amerikaansestraat 136
 
Wijk Elsene-Zuid
Alle straten ten zuiden van de Generaal Jacqueslaan, 5 november van 19u tot 22u in de Omnisport zaal van School 7 en 8, Terkamerenboslaan 211
 
Flagey Wijk
Alle straten tussen de Generaal Jacqueslaan, de Louizalaan en de as Vleurgat-Malibran-Scepter, 28 november van 19u tot 22u in de voormalige Home Van Aa, Boondaalsesteenweg 94
 
Noord Wijk
Alle straten tussen de Louizalaan, de as Vleurgat-Malibran-Scepter en de kleine ring, 12 december van 19.00 tot 22.00 uur in de Sporthal Atheneum Charles Janssens, Waversesteenweg 152.
 
U ontvangt een uitnodiging in uw brievenbus voor de vergadering die betrekking heeft op uw wijk!
 
U kom toch ook?

Migratie platform wifi.brussels

In 2016 telde het gratis gewestelijke wifinetwerk (toen nog Urbizone) minder dan 100.000 gebruikersaccounts. Vandaag zijn er dat al bijna twee miljoen. Het platform dat de gebruikersaccounts host, kan zoveel gebruikers niet meer aan en moet worden bijgewerkt.
We voorzien dan ook een migratie van het volledige platform op 4 november.

Alle bestaande gebruikersaccounts verdwijnen (alle bestaande gebruikersnamen en wachtwoorden vervallen meteen). We vragen dan ook aan alle bestaande gebruikers van wifi.brussels om na de migratie een nieuw account aan te maken. Zo kunnen ze verder blijven genieten van gratis wifi. Die procedure is gewijzigd en vereenvoudigd. Ze zal uitgebreid worden toegelicht op www.wifi.brussels.

Meer info...

MUSEUM AAN HUIS

Op 1 december 2019 stellen tien bewoners uit de omgeving van Naamsepoort/Sint-Bonifaas wijk hun huis voor u open. In een originele context laten ze u kennismaken met hun keuzewerk uit de verzameling van het Museum van Elsene.

Infopunt en plattegrond van het parcours: Elsensesteenweg (op de hoek van de Vredestraat). Vrije toegang.

Helaas zijn veel van deze woningen enken toegankelijk met trappen wat het moeilijk kan maken voor bezoekers met beperkte mobiliteit.

MUSEUM AAN HUIS is een project van het Museum van Elsene en Patrimoine à roulettes. Met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Geweest, de Burgemeester, de Schepen voor Cultuur, en van de leden van het College van Burgemeester en Schepenen van Elsene in het kader van Duurzaam Wijkcontract Atheneum. Het Museum van Elsene en Patrimoine à roulettes zijn heel blij met het label "aKCess" dat het collectief aKCess van Prométhéa hun heeft toegekend!

Meer info...

Meer actualiteit...

Agenda

Burgerontmoetingen

Op donderdag 12 december 2019

Burgerontmoetingen: samen bouwen aan een stad voor iedereen!
De gemeente heeft besloten om burgerontmoetingen op te starten in wijken op basis van een gloednieuw model. De participatie van de wijken is essentieel bij het opstellen van een overheidsbeleid dat hen rechtstreeks aanspreekt.

Meer info...

Kerstmarkt 2019

Van donderdag 19 december tot zondag 22 december 2019

Afspraak van 19 t.e.m. 22 oktober op het Heilig-Kruisplein voor een nieuwe editie van de kerstmarkt van Elsene! Tot dan!

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: Gesloten

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart