Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Covid19 steunmaatregelen

Call Center

Call center : 0800.35.058

Web-TV

Web TV

Participatieve begroting

Ondersteunende acties voor handel

#MaZone

Actualiteit

Info Elsene in je brievenbus

Deze week krijg je het magazine van de gemeente in je brievenbus ! Je leest er alles over de acties die de gemeente onderneemt ten dienste van iedereen, zoals :

· De tweede golf overwinnen
> Rubriek Actualiteit: COVID-19: ook tijdens de nieuwe gezondheidsmaatregelen zorgt de gemeente voor een ononderbroken openbare dienstverlening.
· De strijd tegen schooluitval staat centraal bij de Lokale Cel Schoolbegeleiding
· Biodiversiteit en circulaire economie voor een beter milieu
· Elsene, Stad 30
· Een nieuw Marie-Joséplein !
· Een toegankelijke en zichtbare cultuur
· Laten we samen de digitale kloof overbruggen
· Nieuw elan voor het openluchtcentrum Madeleine Clément
· Een groene administratie in een groene gemeente
· Natuur, cultuur en burgers op hoog niveau !

Veel leesplezier!

Meer info...

Sinterklaas bij het OCMW

In 2019 deed het OCMW van Elsene een oproep tot giften zodat alle kinderen een mooi Sinterklaasfeest konden beleven. Het was een groot succes! In 2020, terwijl Covid ons van elkaar probeert te isoleren, hebben we meer dan ooit behoefte aan solidariteit. De dienst Maatschappelijke Participatie van het OCMW van Elsene heeft besloten dat deze pandemie kinderen op geen enkele manier meer mag benadelen dan ze al zijn.

Daarom hebben we jullie allemaal nodig!

Ook dit jaar verzamelt het OCMW weer speelgoed, strips, knuffels, bordspellen,... actueel, nieuw of in uitstekende staat voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Om de veiligheidsmaatregelen in verband met de pandemie te respecteren, zijn we van plan om deze inzameling te organiseren via afspraken waarbij je je donaties kan meenemen. Ze worden dan gedesinfecteerd en in twee weken tijd ingebracht.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met :
- Valérie Lacagnina 02/563 57 79 valerie.lacagnina@cpasixelles.brussels
- Annick Elonga 02/641 55 27 annick.elonga@cpasixelles.brussels

Meer info...

Op zoek naar kleding, slaapzakken, dekens...

Om mensen in nood te helpen, zijn de diensten voor preventie, sociale zaken en solidariteit van de gemeente Elsene en het OCMW op zoek naar volgende items (nieuw, proper of in goede staat) :

- Sokken
- Ondergoed (mannen en vrouwen)
- Handschoenen
- Rugzakken
- Slaapzakken
- Dekens
- Hygiënische bescherming

Een gift doen kan in de Damstraat 10 te Elsene (wijkhuis Malibran), op maandag en woensdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Kan je je niet verplaatsen? Heb je een vraag? Neem dan contact op met Aurélie op 0498 58 82 01. Dank je wel voor hen!

Meer info...

Schoolbegeleiding

Na deze lange maanden zonder naar school te gaan, en met de huidige gezondheidsmaatregelen, heeft het begin van het schooljaar dit jaar een bijzondere smaak. Merk je dat je kind moeite heeft om zijn/haar ritme te vinden? Om weer in de schoolse gewoontes te komen? Om zijn/haar manier van werken te (her)vinden? Voel je je overweldigd door het onderwerp?

Je bent niet alleen! Voor al deze vragen over schooluitval, aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Meer info...

Strijd tegen Covid: nieuwe maatregelen in Elsene

Na de laatste vergadering van de Nationale Veiligheidsraad zijn de verschillende maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, geëvolueerd. De epidemiologische situatie vereist inderdaad dat we onze inspanningen handhaven en de barrièremaatregelen blijven toepassen.

Daartoe zijn verschillende maatregelen genomen door de minister van Binnenlandse Zaken en de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze zijn opgenomen in twee besluiten (hier en hier). Deze bepalingen maken dat het niet langer verplicht is om overal een masker te dragen, maar enkel op drukbezochte plaatsen en/of wanneer de fysieke afstand van 1,5m niet mogelijk is. Daarnaast moeten de bars en cafés tussen 23.00 uur en 6.00 uur sluiten, evenals nachtwinkels, die om 22.00 uur moeten sluiten.

Naar het voorbeeld van andere gemeenten heeft de burgemeester van Elsene deze bepalingen aangevuld met een verordening waarin de zogenaamde "drukke verkeersgebieden" op het grondgebied van de gemeente nauwkeurig worden vastgesteld. Er wordt ook bepaald dat het dragen van maskers verplicht is in de buurt van scholen.

Deze epidemie duwt ons al enkele maanden in het nauw en dwingt ons om onszelf opnieuw uit te vinden. De gemeente Elsene doet haar uiterste best om je in deze ongekende context zo goed mogelijk te blijven steunen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het callcenter op 0800 35 058.

Laten we voor onszelf en voor anderen blijven zorgen.

Meer actualiteit...

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Facebook

Facebook overslaan

Agenda

Pauline Leblond Double Quartet

Op zaterdag 16 januari 2021

Het Pauline Leblond Double Quartet is een subtiele mix van jazzkwartet en strijkkwartet, dat een brug slaat tussen jazz en barokmuziek. De acht musici presenteren hun nieuwe repertoire van dansen: originele composities van trompettist Pauline Leblond.
Reservatie verplicht.
In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Meer info...

Le Petit chaperon rouge

Op zondag 17 januari 2021

In deze voorstelling zijn Wolf en Roodkapje niet echt geknipt voor hun rol. Wolf blijft liever in zijn huisje dan dat hij het bos intrekt om kinderen te gaan verslinden. Roodkapje heeft meer weg van een superheld dan van het jonge naïeve meisje en is beslist niet van plan zich te laten opeten.

Leeftijd: 3+ jaar

Compagnie Dérivation

Meer info...

Wave

Op zondag 31 januari 2021

Een vuistslag op de speelplaats van een school. Twee tieners zonderen zich af in stilte: de één in zijn kamer, de andere... in coma. Waarom raakte de vrienden slaags? Niemand die het weet. Maar iedereen voelt de schokgolf die hun omgeving heeft geraakt.

Leeftijd: 9+ jaar

Meer info...

Anne Wolf Quatuor & Magda Mendes

Op zaterdag 6 februari 2021

Anne Wolf Quartet bevindt zich op het kruispunt tussen jazz en klassieke muziek: aan het basistrio piano, bas en drums, wordt een klassieke cellist toegevoegd. Door de Portugese fadozangeres Magda Mendes uit te nodigen voor dit unieke concert komen verschillende muzikale culturen samen.
Mits reservatie. In het kader van "Vrouwenstemmen".

Meer info...

ANIMA Festival 2021

Van vrijdag 12 februari tot zondag 21 februari 2021

ANIMA, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, viert in 2021 zijn 40ste editie! Het enige animatiefilmfestival in België vindt plaats op 3 locaties in Brussel, met Flagey als epicentrum, en zal ook toegangeljik zijn op het nieuwe platform ANIMA Online. Met meer dan 300 films is ANIMA een festival voor klein en groot!

Meer info...

Ik zit hier

Op zaterdag 20 februari 2021

Een wakkere woordarme woorstelling woor de wallerkleinsten.

Meer info...

Hans en Grietje

Op zaterdag 20 februari 2021

Een slapstickvoorstelling die stretcht langs alle kanten! Zelfs de deuren stretchen...

Meer info...

Geluk(t)

Op zondag 21 februari 2021

Twee mensen alleen op zoek naar een thuis, een plekje voor zichzelf. Eén huis. Een lamp, een kast en een stoel. Het lukt. Het is van mij.

Meer info...

Ni oui ni non bien au contraire

Op zondag 28 februari 2021

Professor Pompon krijgt bijna alle dagen post. Hij krijgt allerlei soorten vragen. Hij is de specialist van de vragen. Niet altijd die van de antwoorden, maar hij doet erg zijn best. Soms zijn vragen gewoon mooi. Hebben ze echt een antwoord nodig?

Meer info...

Drie sterke vrouwen

Op zondag 7 maart 2021

Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Beg. Hij komt tegen Malala, Razanna en de oude Anna, die tot zijn grote verbazing véél sterker zijn dan hijzelf...

Meer info...

Meer activiteiten...

Twitter

Twitter overslaan

Laatste veranderingen

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

Internationale seniorendag

Kaart