Menu overslaan

Pasfoto

Een pasfoto is een foto die bestemd is voor een identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort...).

De foto moet recent zijn (minder dan 6 maand) en gelijkend op de dag waarop de aanvraag ingediend en het bewijs afgehaald wordt. Hij moet genomen zijn door een professionele fotograaf of in een fotocabine met een systeem dat erkend is door de FOD Binnenlandse Zaken.

De foto moet 45 mm hoog zijn en 35 mm breed. Het gezicht moet tussen 32 en 36 mm meten, van de onderkant van de kin tot de top van de kruin (zonder haar).

Hij moet duidelijk zijn, niet geplooid en zonder afdrukken. Hij mag niet onder- of overbelicht zijn, juist gecontrasteerd, zonder schaduw op het gelaat of op de achtergrond. Een foto in kleur is sterk aangeraden. De achtergrond moet gelijkmatig zijn, met een heldere kleur, bij voorkeur wit.

In principe moet de persoon zonder hoofddeksel gefotografeerd worden. Een hoofddeksel wordt toegestaan voor religieuze of medische redenen (op vertoon van een medisch attest).

De persoon moet zijn gezicht recht naar de lens richten, met opgeheven hoofd. Hij moet een neutrale gezichtsuitdrukking hebben en een gesloten mond. Het gelaat moet volledig vrijgemaakt zijn, de ogen zichtbaar en open.

Brillen met dikke monturen of getinte (of gekleurde) glazen zijn verboden. Er mag geen reflectie op de brilglazen zijn.

Voor meer inlichtingen

Voorschriften voor foto's (Identiteitskaarten en Verblijfdocumenten, Paspoorten)

Laatste verandering: 2023-08-04 11:39:18