Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Nacht van de Duisternis

  Op 8 oktober neemt de gemeente Elsene deel aan de Nacht van de Duisternis. Dit jaar staat in het teken van de besparingen omwille van de energiecrisis. De nachtelijke verlichting in onze steden neemt elk jaar toe. De lichtvervuiling die het veroorzaakt is niet zonder schadelijke gevolgen. 

  De energie die zij verbruikt, verhoogt de energierekening van de overheid en dus van de gemeenschap, en draagt ook bij tot de klimaatverandering. Bovendien heeft overmatige nachtverlichting een impact op onze gezondheid - door de kwaliteit van onze slaap te verstoren - of op ecosystemen en het verlies van biodiversiteit.

  Meer info...

 • Het fietsknooppuntennetwerk, eindelijk in Elsene

  Brussel sluit zich aan bij het netwerk van Vlaanderen en Wallonië. Je hebt de laatste tijd wellicht overal in het Brusselse Gewest wegwijzers zien opduiken, ook in Elsene. Deze leiden de fietsers langs de 233 kilometer en 66 knooppunten van het netwerk.

  De "knooppunt"-bewegwijzering is een systeem van nummers die aan strategische kruispunten zijn toegekend, gekoppeld aan richtingborden. Zo kunnen fietsers hun eigen fietsroutes samenstellen.

  Meer informatie:

   

   

   

   

  Meer info...

 • Spullenhulp wordt 85 !  

  Spullenhulp werd in 1937 in Elsene opgericht door Abbé Froidure, en is sindsdien sterk gegroeid, met behoud van haar DNA : de ondersteuning van de meest kwetsbare personen, aanmoediging van recycling en bevordering van sociale en professionele integratie.

  We praten met Odile Dayez, sociaal directeur van Spullenhulp. Lees ons artikel in het september-oktobernummer van Info Elsene!

  Meer info...

Meer actualiteit...

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

Persoonlijkheid

Maky

Deze week staat Mathieu D'Angelo - in de urban muziekwereld bekend als Maky - in het Théâtre Marni met "Hymne à l'imperfection". Deze show, die uitverkocht is, is een echt volkslied dat Maky in de oren blaast van alle anonieme imperfecte mensen.

agenda

Meer activiteiten...

Vidéos