Menu overslaan

Naamsepoort

Matonge
Sint-Bonifaas
Gulden-Vlies

De wijk van de Naamsepoort, ook wel de bovenstad genoemd, is een deel van Brussel waar je niet omheen kan. Dit stedelijke kruispunt met de kleine ring is synoniem voor shopping en vrije tijd. De hotels staan er tussen de boetieks, de populaire en gerenommeerde merkwinkels, cafés, theaterzalen, fastfoodketens, bars en restaurants.

Het is er op elk moment van de dag een druk gewemel, er komen dagelijks om en bij de 30.000 voetgangers voorbij.

Aan de ene kant van de Naamsepoort ligt de Gulden-Vlieslaan met haar luxueuze uitstraling, aan de andere kant de Elsensesteenweg met tal van kledingwinkels. Aan het kruispunt met de Waversesteenweg ontvouwt zich de Afrikaanse wijk Matonge. De Naamsepoort is een kruispunt van verschillende werelden.

De Vredestraat verbindt de Elsensesteenweg met de Waversesteenweg. In deze rechtlijnige straat vind je chique winkeltjes en leuke restaurants. De Aziatische, Franse, Belgische en Afrikaanse keuken zijn er allemaal vertegenwoordigd.

De wijk is niet alleen bekend om de vele winkels, maar ook voor de opmerkelijke architectuur. Neoclassicisme en art deco vind je er naast elkaar. In de voetgangerszone van de Herdersstraat en de Keyenveldstraat (de straat waar Audrey Hepburn werd geboren) geniet je, vooral 's avonds, van de gezellige retrosfeer. De buurt herbergt ook de art deco-parel Hotel Berger. Het hotel is gebouwd in 1935 en deed eerst dienst als rendez vous-hotel tot het enkele jaren geleden onder de sloophamer zou gaan. Het werd gered en gerenoveerd: de charme en de geest van het hotel bleven behouden. Het doet dan ook regelmatig dienst als decor voor filmopnames.

Parking Cinéma Théâtre Musée Se loger

Map - Tekst

Laatste verandering: 2019-02-26 14:28:14