Menu overslaan

Mobiele containerparken

Het mobiele containerpark is een "mobiel mini-containerpark" dat samen met Brussel-Netheid wordt georganiseerd om inwoners van Elsene de kans te bieden hun vooraf gesorteerd afval weg te doen.

Het biedt een flexibele oplossing naast de deur voor de inwoners van Elsene, die immers niet altijd een voertuig hebben om naar de gewestelijke containerparken te gaan.

De gemeente Elsene biedt daarnaast een weggeefhoek, waar je voorwerpen in goede en propere staat kunt afgeven. (Zie je iets moois staan? Neem het dan mee en geef het een tweede leven! Het is gratis. Alle giften zijn welkom behalve kleding (hier zijn de kledingcontainers/vestigingen van Spullenhulp voor), boeken en beschadigde voorwerpen.

Toegangsvoorwaarden

  • Uitsluitend voor inwoners van Elsene
  • De hoeveelheid afval mag niet groter zijn dan 3 m³
  • Identiteitskaart tonen
  • Je hebt je afval vooraf gesorteerd
  • Chemisch afval: max. 30 liter voor dekkende producten (harsen, lijmen, vernis, verven, accu's); max. 5 liter voor andere chemische producten
  • Het personeel behoudt zich het recht voor niet-conforme of gevaarlijke voorwerpen te weigeren.

Aanvaard afval

meubilair (gedemonteerde kasten, tafels, fauteuils, spiegels, parasols,...), gereedschap (elektrische grasmaaiers, boormachines, elektrische schroevendraaiers, enz.), harde plastics (speelgoed, emmers, enz.), huishoudelijk klein chemisch afval (verf, frituuroliën, batterijen en accu's, enz.), wit piepschuim (schoon, niet voor voeding), vlak glas, gloeilampen en armaturen.

Geweigerd afval

restafval (witte zakken), papier en karton (gele zakken), PMD-verpakkingen (blauwe zakken), tuinafval (groene zakken), voedingsafval (oranje zakken), glazen flessen en flacons (glasbollen), oplosmiddelen, zuren, basen, kwik, injectienaalden (Proxy Chimik), bouwafval, gasflessen en -patronen, laboratoriumproducten en radioactieve stoffen, auto-onderdelen en brandstof, afgedankte banden

Collecte mobile communale

Naast de mobiele ophaaldagen van het Gewest biedt de gemeente je nog een andere gratis oplossing voor het weggooien van je grofvuil: de gemeentelijke mobiele ophaaldiensten.

De volgende data voor mobiele recyparks & weggeefhoeken bij jou in de buurt kun je raadplegen in de agenda van Elsene.

Laatste verandering: 2024-02-09 13:56:30