Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Nieuw: Gids voor Dierenwelzijn

  Hoe adopteer je een dier onder de best mogelijke omstandigheden? Waar kun je je hond los laten lopen? Wat moet je doen als je een gewond of ziek wild dier vindt? Aan wie kun je je hond of kat toevertrouwen op vakantie? En welke premies zijn er voor het identificeren of steriliseren?

   

  De antwoorden op deze en vele andere vragen kun je terugvinden in de Gids voor Dierenwelzijn van de diervriendelijke gemeente Elsene. 
  Je kunt hier een digitaal exemplaar van deze gids downloaden.

 • Uitrol van glasvezel

  Net als in andere Brusselse gemeenten is een nieuwe telecomoperator momenteel bezig om glasvezel uit te rollen in Elsene, en gaat daarbij te werk door op bepaalde voorgevels technische apparatuur (kabels, behuizingen) te plaatsen. 🏤🏣🏩 

  Nadat jullie een informatieflyer van deze operator in de bus hebben ontvangen, hebben jullie ons massaal aangeschreven. 👉 Om met name gevels die architecturaal van belang zijn in hun oorspronkelijke staat behouden of van buiten werden geïsoleerd te beschermen, kunnen gebouweigenaren hun onenigheid kenbaar maken bij de operator, om die er zo toe te bewegen voor EEN ANDERE TECHNISCHE OPLOSSING te kiezen (bijvoorbeeld door glasvezel onder het voetpad en niet over de gevel te laten lopen). 

  In deze context stelt de gemeente aan haar inwo·o·n·st·ers een standaardbrief ter beschikking die zij aan operatoren kunnen sturen om bezwaar aan te tekenen tegen eventuele werken aan de gevel van hun goed.

  Wil je de operator aanschrijven? Download de standaardbrief dan hier en stuur die naar het e-mailadres dat zich op de flyer bevindt: care@digi-belgium.be 

  Als je deze stap doeltreffender wilt maken, vergeet dan niet om het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) (klachtenbeheer@bipt.be) en de gemeente in cc te zetten bij verzending van je brief: espace.public@ixelles.brussels

 • Gezocht: archieven over de bevrijding

  Op de tachtigste verjaardag van de bevrijding van de hoofdstad organiseert de dienst Erfgoed van Elsene een kleine tentoonstelling voor bezoekers. We zijn op zoek naar archieven van onze gemeente (oude foto's, voorwerpen, ansichtkaarten, brieven, kranten, notitieboekjes, enz.) die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijding op 3 september 1944.

  Heb je interessante archieven die niet eerder het daglicht zagen? Neem dan voor 1 juni 2024 contact op met de afdeling Erfgoed: erfgoed@elsene.brussels

  Als je wil, kunnen we je schatten opslaan in een gemeentelijk archief of ze inscannen en ze meteen teruggeven.

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

De papieren jurken van Isabelle de Borchgrave

In haar atelier, een oase van rust niet ver van het Flageyplein, werkt de internationaal gerenommeerde kunstenares aan kartonnen sculpturen en maakt zij uit papier jurken, accessoires en vouwschilderijen. Isabelle de Borchgrave zou Elsene voor geen goud met Parijs of New York inruilen!

agenda

Autres activités...

Facebook

Passer Facebook

Twitter

Passer Twitter

Instagram

Passer Instragram

Vidéos