Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • WEEK VAN DE VROUWELIJKE ONDERNEMERS

  Neem deel aan de week van de vrouwelijke ondernemers in Elsene van 17 tot 20 april!

  Kom je uit Elsene of Brussel en droom je ervan om ondernemer te worden? Ondernemen XXL en het ondernemersloket bieden je een week vol ontdekkingen, ontmoetingen en kennis! 

  Interesse? Schrijf je in voor de gratis workshops die we deze week aanbieden. 

  Volledig programma en informatie vind je hier!

 • HET HUIS VAN ERNEST EN CELESTINE

  Op 6 maart 2023 werd op de gevel van het Kasteleinsplein 20 een gedenkplaat aangebracht. Het is in dit huis dat Monique Martin (1928-2000), pseudoniem voor Gabrielle Vincent, de moeder van de personages "Ernest en Célestine", woonde. 

  De kleine muis Célestine en de grote beer Ernest zijn bekend van New York tot Tokio, en werden in 1981 in Elsene geboren. Meer nog, de decors van de boeken van Gabrielle Vincent zijn geïnspireerd door onze Elsense straten, net zoals de decors van het huis van Ernest & Célestine replica's zijn van het interieur van het huis van hun schepper! Je kan niet door de wijk lopen zonder aan deze schattige helden uit onze kindertijd te denken... Wil je meer weten over het werk van Monique Martin? Bezoek dan de website van de Stichting.

  Meer info...

 • Denk aan de vogels...

  Ook al staat de lente voor de deur en is het misschien verleidelijk om je haag een "lenteknip" te geven... Dit is niet het moment om bomen te snoeien! Van maart tot augustus is het verboden bomen te snoeien, om de wilde dieren tijdens het broedseizoen te beschermen. 

  Bomen en hagen spelen een essentiële ecologische rol: ze zijn een broedplaats voor vogels en bepaalde kleine zoogdieren. Om de biodiversiteit te beschermen is het belangrijk de broed- en nestperiode van vogels, die loopt van maart tot augustus, niet te verstoren! 

  Voor meer informatie, klik hier.

  Meer info...

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

Proficiat Hopono!

Hopono heeft zojuist een Global Innovation Award (GIA) ontvangen. Aan de wedstrijd namen 27 huishoudelijke detailhandelaren uit 26 landen over de hele wereld deel! Proficiat aan de managers van Hopono (foto) die hun talenten naar Chicago brachten om hun prijs in ontvangst te nemen! (Hopono Chatelain : 55 Rue Simonis - Foto: @Hopono)

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

agenda

Meer activiteiten...

Vidéos