Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Hitte- en Ozonplan: waarschuwingsfase

  Dit weekend belooft erg warm te worden! Op basis van de temperatuurverwachtingen wordt vanaf vandaag donderdag 8 juni 2023 de waarschuwingsfase van het Hitte- en Ozonplan geactiveerd. Hier zijn enkele tips om de hittegolf door te komen!

  • Drink meer water dan gewoonlijk, bij voorkeur twee of vier glazen per uur. Zorg ervoor dat baby's, jonge kinderen, mensen die hulp nodig hebben en ouderen genoeg drinken.
  • Vermijd alcoholische dranken en dranken met cafeïne en suiker. Alcohol zorgt ervoor dat het lichaam vocht verliest, terwijl suikerhoudende dranken langzamer worden opgenomen dan water.
  • Rust veel en beperk lichamelijke inspanning (bijv. sportactiviteiten), vooral tussen 12 en 20 uur.
  • Houd gordijnen en rolluiken overdag gesloten en lucht 's nachts als het weer koeler is.
  • Probeer koel te blijven en/of verfris jezelf regelmatig (douche, bad, zwembad, fontein, enz.). Profiteer van de vele koele plekjes, vooral bij fonteinen en waterpartijen en in de schaduw van bomen in parken.
  • Kleed jezelf en je kinderen op de juiste manier: lichte (katoen), lichtgekleurde kleding, een hoed of pet om ze tegen de zon te beschermen. Bescherm jezelf tegen zonnebrand met zonnecrème.
  • Laat nooit een kind, een gehandicapte of een huisdier achter in een stilstaande of slecht geventileerde auto.
  • Organiseer een intergenerationeel waakhondnetwerk in jouw buurt om een oogje in het zeil te houden op geïsoleerde kwetsbare mensen.
  • Als je bepaalde medicijnen gebruikt, vraag dan van tevoren aan je arts of apotheker of deze een negatief effect kunnen hebben op je gezondheid tijdens een periode van warm weer en of de dosis moet worden aangepast.

  Meer info...

 • Algemene vergadering #3 Duurzaam Wijkcontract Klein-Zwitserland

  In het kader van de nieuwe fase van het Duurzaam Wijkcontract Klein-Zwitserland nodigt de gemeente je uit op haar derde algemene vergadering op maandag 12 juni om 18u30 bij de rotonde van het speelplein Klein-Zwitserland. Kom meer te weten komen over het programma dat werd opgesteld op basis van de diagnose van het studiebureau. Het hele team van het Duurzaam Wijkcontract Klein-Zwitserland zal aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden over de acties van het programma: de straten groener maken, sociale woningen creëren, parken en openbare ruimten nieuw leven inblazen, enz.

  Meer info...

 • Biomarkt op het Flageyplein!

  Ter gelegenheid van de biologische week nodigt de gemeente Elsene je uit op de biomarkt op het Flageyplein op donderdag 8 juni van 16 tot 20 uur!

  Op het programma: kraampjes van lokale producenten; ter plaatse te verorberen duurzame voeding, bereid door Elsense restaurants met het label Good Food; ontdekking van initiatieven voor voedselomschakeling in Elsene... enz. Iedereen is welkom!

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

Sarah Cherpion exposeert bij TiPi

Sarah Cherpion presenteert haar gloednieuwe tentoonstelling "A pen with hair" in Atelier TiPi. Haar poëtische universum wordt uitgedrukt in verschillende technieken, waaronder Oost-Indische inkt, Artline, monotype en lithografie. ▪️ V E R N I S A G E deze vrijdag 2 juni vanaf 18 uur. E X P O tot 6 juli. Te zien in de Viaducstraat 133.

agenda

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

Vidéos