Menu overslaan

Afvalophaling

Wanneer moet de zak buiten?

Alle informatie over je straat/buurt kun je vinden in de ophaalkalender.

De zakken moeten op de juiste manier gesloten worden en mogen niet meer dan 15 kg wegen. Ze mogen geen hinder veroorzaken, vuil achterlaten of dieren aantrekken.

Werd je vuilniszak niet opgehaald?

Sorteergids

De website van Net Brussel legt je uit hoe je je afval dient te sorteren en welk soort afval in welke zak moet.

Gratis containers

Is er een terugkerend probleem met opengescheurde vuilniszakken in je buurt? Dat leidt tot veel overlast en een gevoel van verloedering. Deze overlast wordt geregeld veroorzaakt door vossen, kraaien of zwerfkatten.

Wij besparen je de moeite door je het volgende aan te bieden :

  • zwarte vuilnisbak van hard plastic om je witte en blauwe vuilniszakken te beschermen;
  • oranje vuilnisbak van hard plastic om je oranje vuilniszakken te beschermen

Deze vuilnisbakken zijn gratis en zonder afspraak beschikbaar in Vandenbroeckstraat 58 of Opperstraat 38 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur. Als je niet in staat bent om naar die adressen toe te komen, neem dan contact op met de dienst Dienst Openbare Netheid zodat we je een oplossing kunnen voorstellen.

Zoals in het Algemeen Politiereglement staat bepaald, is het jouw verantwoordelijkheid om het voetpad en de berm voor je woning te onderhouden (art. 22). Als vuilniszakken werden opengescheurd, is die verplichting des te groter. We hopen daarom van harte dat jij (en je buren) deze vuilnisbakken binnenkort zal gebruiken om aan de netheid van onze buurten bij te dragen.

Laatste verandering: 2024-02-07 14:51:31