Menu overslaan

Creapass

Ben je 55 jaar of ouder? Doe mee met de Creapass!

De kaart geeft toegang tot diverse activiteiten en evenementen tegen onderhandelde en betaalbare prijzen, natuur- en biodiversiteitswandelingen, koor met een professionele koorleider, feministische zelfverdedigingstraining, culturele dagtochten, originele activiteiten (Tai chi, dans, creatieve workshops, enz.), deelname aan de kerstmaaltijd of toegang tot maaltijdbezorging aan huis.

Veel activiteiten worden speciaal voor ouderen ontworpen en georganiseerd door de afdeling Animatie. Excursies, wandelingen, culturele activiteiten, rondleidingen, feesten, enz. Het hoofddoel is het isolement te bestrijden: er worden groepen gevormd, verbanden gelegd. Dankzij de activiteiten krijgen sommige mensen weer zin in activiteiten die ze vergeten waren. De leden verplaatsen zich, gaan er even tussenuit, vaak voor een dag, waardoor de beperkingen die langere verblijven zouden vereisen, worden vermeden.

Mensen met beperkte mobiliteit kunnen aan sommige activiteiten deelnemen.

Een lidmaatschapskaart is vereist om deel te nemen aan de door de Animatiedienst georganiseerde activiteiten en aan de door de Sportdienst georganiseerde gymnastiek- en aquagymlessen. Het activiteitenaanbod voor senioren is gebaseerd op een ononderbroken programma, in de zomer verminderd, maar met gemiddeld twee activiteiten per week.

De kaart kan online aangevraagd worden via het e-loket of door je aan te melden bij de dienst Animatie met je identiteitskaart.

Creapass Elsene

De dienst Sociale Zaken biedt nieuwe leden in Elsene het eerste jaar een gratis Creapass-kaart aan (uiteraard zonder verplichting om zich daarna in te schrijven).

Prijs: 4,45€/jaar vanaf het 2e jaar.

Creapass

De gewone Creapass biedt natuurlijk ook mogelijkheden. De Dienst Animatie kan jou hierover meer inlichtingen geven. Iedereen die 55-plusser of uitkeringsgerechtigd is en die woont in een gemeente die aan Elsene grenst, kan deze kaart eenvoudig aanvragen. Kostprijs: €20,00/jaar.

Het reglement betreffende de animaties en de clubs downloaden

Laatste verandering: 2023-06-22 11:57:52