Menu overslaan

Studentenkoten

Er liggen twee universiteiten en een aantal hogescholen op het grondgebied van Elsene. Daarom is de vraag naar studentenkoten (of woningen voor studenten) erg groot. Hieronder vind je een paar tips om een kot te vinden.

Wanneer een kot niet als hoofdverblijfplaats wordt gebruikt, moet je als student een belasting op niet-hoofdverblijfplaatsen betalen, die kan worden verlaagd voor studenten. Om recht te hebben op die korting moet je vóór 31 december van het lopende kalenderjaar een studiegetuigschrift voorleggen waaruit blijkt dat je regelmatig voltijds onderwijs volgt of dat je nog recht hebt op kindergeld.

Op een gemeubelde woning die bewoond wordt door een student die regelmatig voltijds onderwijs volgt, wordt een belasting op het ter beschikking stellen en de verhuur van kamers of gemeubelde appartementen, al dan niet in het kader van een hotelactiviteit geheven. De belasting wordt betaald door de persoon die de gemeubelde woning verhuurt.

Koten aan de VUB

Op zoek naar een kot aan de VUB? Neem dan een kijkje op my.vub.ac.be/op-kot.

Infopunt studenten
Gebouw D - Inkomhal Pleinlaan 2 - 1050 Elsene
ma - vr 09:00 - 18:00
Tel 02.629.20.10
info at vub.ac punt be">info at vub.ac punt be

Woningen bij particulieren

Studentenkamers van de ULB

Op zoek naar een kot van de ULB? Vul het onlineformulier in dat je vindt op de site van het 'Office du Logement' tot 31 mei.

Infor Jeunes

Op de website van Infor Jeunes vind je een databank omet studentenkamers. Vooral in de zomerperiode is het aanbod groot. Bij elke advertentie vind je een beschrijving van de kamer, het tarief, de waarborg,... Deze dienst is alleen toegankelijk voor studenten.

Infor Jeunes Brussel
Van Arteveldestraat, 155 - 1000 Brussel
Tel 02.514.41.11
bruxelles at ijbxl punt be">bruxelles at ijbxl punt be

Laatste verandering: 2024-01-16 12:48:32