Menu overslaan

Spoorwegen

De gemeente Elsene wordt bediend door de stations van Brussel-Luxemburg (vroeger de Leopoldwijk), Mouterij, Etterbeek, Delta en Boondaal.

De NMBS (Infrabel) is verantwoordelijk voor het beheer van de spoorweginfrastructuur op het hele Belgische grondgebied, met inbegrip van Brussel.

De S trein is de voorstadstrein van het Brussels Gewestelijk Expresnet (GEN). Het bestrijkt een gebied van ongeveer 30 km rond de hoofdstad.

Het "S"-netwerk biedt een zeer efficiënt alternatief voor de auto en soms zelfs voor ander openbaar vervoer.

Het "S"-net bestaat uit 8 lijnen (van de 12 in het net) die door een van de 5 stations in de gemeente of aangrenzend aan de gemeente lopen: Luxemburg (Europese wijk), Mouterij (Flagey), Etterbeek (100% in Elsene), Boondaal (dat met name de campus Solbosch bedient) en Delta (aan de rand van de campus Plein).

Zo kan je het station van Etterbeek in 3 minuten (4 treinen/uur) met het station van Boondael verbinden, van Mouterij in 16 minuten (3 treinen/uur) met Bordet, van Boondael in 20 minuten (2 treinen/uur) met Waterloo, van Etterbeek in 25 minuten (1 trein/uur) met de luchthaven, van Luxemburg in 14 minuten (1 trein/uur) met Bockstael of Jette en van Luxemburg in 15 minuten (4 treinen/uur) met Saint-Job.

Laatste verandering: 2021-03-18 17:09:15