Menu overslaan

Tijdelijk gebruik van de openbare ruimte

Wil je een deel van de openbare ruimte gebruiken om er een evenement te organiseren? Iets kleins of groot, feestelijk, folkloristisch, cultureel of sportief?
Bijvoorbeeld: een speelstraat, een rommelmarkt, een buurtfeest, een marathon, een klein concert, een sensibiliseringscampagne...

Of wil je een deel van de openbare ruimte gebruiken om er, eenmalig of regelmatig, informatie te verstrekken of reclame te maken?
Bijvoorbeeld: uitdelen van promomateriaal, kaartjes, flyers; verkoop van bloemen; plaatsen van reclameborden, dennenbomen, tenten, stands; gebruik van reclamevoertuigen, verkoop en/of geldinzameling in het kader van humanitaire acties. In elk van deze gevallen moet je op voorhand toestemming krijgen van de gemeente.

Hoe?

Stuur minstens 20 werkdagen voor de voorziene datum van het evenement je aanvraag naar de Cel Evenementen met behulp van dit formulier.

Verplichtingen van de organisator

Indien het evenement het vereist, moet je als organisator ook de nodige stappen ondernemen m.b.t. auteursrechten, billijke vergoedingen, toezicht, transport en mobiliteit, bepaalde interventies op de openbare weg, elektriciteit, netheid, affichering, het afschieten van vuurwerk, het lossen van ballonnen, sanitaire voorzieningen, de installatie en het implementatieplan voorgelegd aan en gecontroleerd door de DBDMH en een erkend orgaan.

De documenten van de DBDMH moeten minimaal 5 weken voor het evenement worden ingediend bij de Cel Evenementen.

Opgelet, er zijn ook bepaalde plekken met bijzondere eigenschappen (groene ruimten, Ter Kamerenabdij, Flageyplein, esplanade van het Europees Parlement...) die ook om een bijzonder beheer vragen. Het privaat en/of tijdelijk gebruik van deze plaatsen is onderhevig aan een apart reglement.

Aarzel niet om ons te contacteren indien je bijkomende informatie wenst.

Laatste verandering: 2023-04-11 20:23:18