Menu overslaan

Adviesraad voor Europese Zaken

Ben je geïnteresseerd in Europese Zaken? Sluit je aan bij de Adviesraad voor Europese zaken!

De gemeente Elsene heeft een Adviesraad voor Europese Zaken opgericht om het Europees burgerschap te promoten en een dialoog tot stand brengen met de burgers over de toekomst van Europa. Elsene is altijd al sterk verbonden geweest met Europa. Een aantal van de Europese instellingen zijn gelegen op het grondgebied van onze gemeente en een derde van onze inwoners zijn niet-Belgische Europeanen. We zetten ons dan ook dagelijks in om bruggen te bouwen tussen Europa, haar instellingen en haar inwoners.

De Adviesraad is bovenal een plaats waar informatie wordt gedeeld. Elke Europese burger kan op basis van persoonlijke ervaringen meehelpen aan de uitbouw van een netwerk van nuttige informatie voor nieuwe expats. Door lid te worden van de Adviesraad geef je niet alleen Europese medeburgers een duwtje in de rug op het vlak van hun relaties met de Europese instellingen, maar werk je ook op constructieve wijze mee aan de versterking van de banden tussen Elsene en Europa.

Na elke gemeenteraadsverkiezing worden de 50 leden van de Adviesraad voor Europese Zaken vernieuwd. Soms komen er in de loop van de mandaatstermijn plaatsen vrij. Aarzel dus zeker niet om je kandidaat te stellen indien je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent minstens 18 jaar oud;
  • Je geniet de burgerlijke en politieke rechten;
  • Je bent onderdaan zijn van de Europese Unie;Je hebt een band met de gemeente door je woonplaats, beroep of elk ander criterium dat nuttig is voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de adviesraad.

Kandidaten worden verzocht het inschrijvingsformulier in te vullen en te sturen naar europa at elsene punt brussels.

Voor meer inlichtingen kan je terecht bij de dienst Europese betrekkingen: europa at elsene punt brussels - 02.515.67.37

Download het reglement.

Laatste verandering: 2023-11-24 11:42:27