Menu overslaan

Burgerontmoetingen

Om beter te kunnen inspelen op de noden van de Elsenaren organiseert de gemeente participatieve burgerontmoetingen in de wijken, gebaseerd op een participatief model.

De gemeente wil zich beroepen op de Elsenaren en hun kennis over hun wijk als leidraad om het openbaar beleid op te bouwen dat hen rechtstreeks aangaat. Het doel van de vergaderingen is alle Elsenaren de kans geven om deel te nemen aan een open en gedeeld beslissingsproces. Het model dat gekozen werd voor deze vergaderingen is er een van collectieve intelligentie waarbij iedereens mening gehoord wordt. De gemeente hoopt Elsenaren van diverse achtergrond bijeen te brengen om de diversiteit die onze gemeente karakteriseert zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Iedereen is welkom op deze ontmoetingen.

Tijdens de vier burgerontmoetingen in 2019 werkten de ongeveer 600 deelnemers in groepen aan prioritaire thema's voor hun wijk. Ze formuleerden vragen (er werden meer dan 900 Post-its verzameld!) en selecteerden er enkele om rechtstreeks aan de burgemeester en de aanwezige schepenen te stellen.

De overige vragen werden bewaard, gesorteerd en opgeschreven. De wil van het college is om gezamenlijk de antwoorden op een aantal van de gestelde vragen te geven. Voor andere vragen bestaan de antwoorden al. Het is daarom dat we deze FAQ hebben gemaakt.

De FAQ is onderverdeeld in 5 hoofdcategorieën:

  • Mobiliteit en gemeentewegen
  • Stedenbouw, Wonen, Stadsrenovatie
  • Milieu, Netheid
  • Veiligheid, Hinder en Preventie
  • Socio-cultureel leven, Gebruiksvriendelijkheid, Solidariteit, Jeugd

Je kan er toegang toe krijgen door op de volgende logo's te klikken:

Milieu, Netheid Mobiliteit en Openbare Ruimte Stedenbouw, Wonen, Stadsrenovatie Socio-cultureel leven, Gebruiksvriendelijkheid, Solidariteit, Jeugd

Voor meer informatie en voor het raadplegen van de verslagen van de ontmoetingen:

Laatste verandering: 2020-11-10 10:09:57