Menu overslaan

Verkiezingen: Toegankelijkheid en Onthaal

We willen het voor iedereen makkelijker maken om te stemmen.

In het kader van de verkiezingen van 9 juni hebben de gemeente en de verschillende instanties die de verkiezingen organiseren concrete maatregelen genomen om dit doel te bereiken:

 - Aangepaste voertuigen zullen beschikbaar zijn om de mensen in rolstoel te vervoeren naar hun stembureau. Voor meer informatie: Aangepaste voertuigen

- 31 van de 52 stembureaus zullen in Elsene worden uitgerust met stemhokjes die aangepast zijn voor PBM-kiezers. Deze bevinden zich in alle stembureaus van de gemeente en worden duidelijk aangegeven. Moest uw stembureau geen deel uitmaken van één van hen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de onthaalmedewerkers zodat zij u toegang kunnen geven tot een geschikt stembureau.

- Als u een handicap heeft, hebt u de mogelijkheid om u te laten bijstaan door een vertrouwenspersoon van uw keuze wanneer u het stemhokje betreedt. Dit gebeurt altijd met instemming van de voorzitter van het stembureau. De wetgeving staat deze laatste toe om te weigeren. De reden van de weigering zal worden opgenomen in de notulen van de verkiezing. U wordt dan bijgestaan door de voorzitter of een ander lid van het stembureau. 

-  Heeft u problemen met de stemprocedure? Dan hebt u ook de mogelijkheid om u te laten bijstaan door de voorzitter van het stembureau. De voorzitter kan ook een lid van het stembureau aanduiden om u te helpen. Indien nodig kunt u echter worden geweigerd en de reden voor deze  weigering wordt opgenomen in de notulen van de verkiezing. Voor meer informatie over de stemprocedure en de electronisch stem :

In het algemeen kunt u de dag van de verkiezingen, ongeacht het probleem dat u in uw stembureau tegenkomt, dit probleem melden aan één van de onthaalmedewerkers die tot uw beschikking staat.

Voor meer informatie over de toegankelijkheid van stembureaus:

bevolking at elsene punt brussels

 

Laatste verandering: 2024-05-31 16:26:41