Menu overslaan

Eenoudergezin

Eenoudergezinnen zijn een steeds belangrijkere realiteit in onze samenleving, vooral in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waarin één op de 3 gezinnen beschouwd alse en eenoudergezin. Elsene is geen uitzondering op dit fenomeen en is zelfs de Brusselse gemeente met het hoogste aantal alleenwonenden (62%), gevolgd door Etterbeek en Sint-Gillis .

Bovendien loopt bijna de helft van deze eenoudergezinnen (40%) 4 keer meer risico om in kansarmoede te verzeilen (onvoldoende inkomen, problemen met toegang tot diensten, uitsluiting op de arbeidsmarkt...) en dit tegenover 9,8% bji gezinnen met 2 volwassenen.

Praktische gids voor de eenoudergezinnen

De gemeente Elsene heeft verschillende gemeenschapsdiensten en -verenigingen samengebracht om oplossingen te bieden aan gezinnen die geconfronteerd worden met het alleenstaand ouderschap. Een van de eerste initiatieven die uit deze bijeenkomsten naar voren is gekomen, is de brochure Praktische gids voor de eenoudergezinnen, met nuttige informatie om de betrokken gezinnen in Elsene optimaal te ondersteunen.

De brochure is in de eerste plaats bedoeld voor professionals in het veld. Ze kunnen kopieën aanvragen bij de dienst Gezinnen, via de mail familles at elsene punt brussels.

Laatste verandering: 2021-01-18 16:11:33