Menu overslaan

"Green Key" premie

Het gemeentebestuur van Elsene verleent financiële steun aan de in de gemeente gevestigde hotelketens om het internationale label voor duurzame ontwikkeling Green Key te behalen.

Dit ecolabel, in 1994 in Denemarken in het leven geroepen, staat voor de verbintenis van de beheerders van toeristische voorzieningen, zoals hotels, om ambitieuze sociale en milieunormen in acht te nemen. Het label stelt toeristen ook in staat een duurzame keuze te maken bij de keuze van hun toeristische accommodatie. Vandaag is het "Green Key" label HET internationale referentielabel voor duurzame ontwikkeling in de toeristische sector. Het feit dat gecertificeerde inrichtingen regelmatig worden gecontroleerd, garandeert een hoog niveau van milieunormen.

In Brussel wordt het Green Key-label gezamenlijk beheerd door Inter-Environnement Wallonie (IEW) en GoodPlanet. Momenteel zijn 39 instellingen in Brussel houder van het label, waarvan 2 in Elsene. De stappen om dit label te verkrijgen hebben een kostprijs en de gemeente wil de hotels in Brussel aanmoedigen om zich te engageren voor deze duurzame aanpak door hen financieel te ondersteunen. Concreet kunnen alle in de gemeente gevestigde hotels die het Green Key-label behalen, een subsidie van maximaal 500 euro krijgen om de inschrijvings- en auditkosten te dekken.

Om de subsidie te verkrijgen, moeten de hotels het onderstaande formulier invullen en het binnen 6 maanden na het verkrijgen van het label terugsturen naar de eenheid Toerisme. Deze subsidie kan elk jaar dat een audit wordt uitgevoerd opnieuw worden aangevraagd.

Met deze subsidie wil de gemeente Elsene de hotelketens ertoe aanzetten zich in te zetten voor duurzaamheid.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de dienst Toerisme: 02.515.67.37 - tourisme at elsene punt brussels

Zie ook: Reglement betreffende de toekenning van een premie aan de hotelbedrijven op het grondgebied van de gemeente Elsene voor het behalen van het duurzaamheidslabel "Green Key"

Laatste verandering: 2021-05-26 15:08:18