Menu overslaan

Elsene groeit

Wat als we samen de straten van onze gemeente groener maakten?

De gemeente zet haar engagement voort door een proefproject te lanceren voor de participatieve vergroening van enkele van de straten van de gemeente die het meest te lijden hebben onder het fenomeen van dehitte-eilanden.

Het doel?

Onze trottoirs en gevels vergroenen om onze straten te verfraaien, de biodiversiteit te vergroten en sociale banden in de buurt te versterken.

Hoe?

De inwoners en ondernemingen van depilootstraten worden uitgenodigd op een voormiddag van collectieve diagnose (van 9u tot 12u30, vertrek Dublinstraat 13) samen, op basis van een catalogus, beslissen welke groenvoorzieningen collectief zullen worden aangebracht (klimplanten, vergroening van de voet van bomen, aanleg van bloembedden, trottoirbanden, bloeiende hagen, bloembakken, enz.)

De geselecteerde middelen (die voldoen aan de technische eisen die de stedelijke kenmerken van elke straat stellen) zullen door de gemeente samen met de bewoners worden geïnstalleerd. Deze laatste zal ook vergezeld gaan, ter gelegenheid van de regelmatig tuinieren in groepsverband, om te leren hoe je deze ruimtes moet onderhouden en beheren.

Deze sessies, evenals de diagnosevoormiddag, worden geleid en georganiseerd in samenwerking met de vereniging APIS Bruoc Sella, die al 15 jaar in Brussel actief is om de natuur in de stad te promoten. De kosten van de plantenbakken, de planten en de voortdurende technische ondersteuning gedurende de komende drie jaar zullen volledig door de gemeente worden gedekt.

  • Woon je in één van de pilootstraten aangegeven op deze kaart  en wens je deel te nemen aan de verkennende wandeling op zondag 27 november? Schrijf je in door contact op te nemen met Marina Rechul van Apis Bruoc Sella: marina.rechul at apisbruocsella point be - tel: 0470.74.20.37.
  • Je maakt geen deel uit van deze proefstraten? Vertel je buren over het initiatief en aarzel niet om ook jouw gevel te vergroenen door een aanvraag in te dienen:vergroeningsvergunning. Voor collectieve aanvragen van minstens 5 inwoners/bedrijven zal de gemeente de nodige putten maken langs de voorkant van je huis.

Laatste verandering: 2022-11-24 15:26:07