Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Feest in Flagey!

  Niet te missen! Deze woensdag 31 mei staan jongeren van 12 tot 26 jaar in de schijnwerpers op het Flageyplein met My XL Feest

  Voor deze eerste editie biedt dit feestelijke evenement, volledig gewijd aan de Brusselse jeugd, een heleboel activiteiten van 12 tot 19 uur. Wat staat er op het programma? Een 150 m lange opblaasbare hindernisbaan "Ninja Warrior", concerten, een make-up stand, een verenigingsdorp, een ruimte voor artistieke expressie met zeefdruk en graffiti, boks- en circusinitiaties en... andere verrassingen!  

  Iedereen is welkom!

 • Oranje zak vanaf 15 mei verplicht in Elsene

  Voor inwoners van Elsene wordt het gebruik van de oranje zak voor organisch afval vanaf 15 mei 2023 verplicht.

  Waar kan je oranje zakken kopen?
  Oranje zakken zijn te koop in de meeste voedingswinkels en supermarkten in het Brussels Gewest. Je vindt ze in rollen van 15 zakken van 30 liter voor de prijs van 1,5 euro.

  Bron: Net Brussel

  De kleine oranje container
  Om het sorteren van voedingsafval makkelijker te maken, heeft Net Brussel kleine oranje containers die heel handig zijn en die je gratis kan verkrijgen.

  Je kan zo'n container in je keuken houden en buiten zetten voor de ophaling.

  In de keuken kan je er je dagelijks voedingsafval in werpen, altijd in een oranje zak. Die zak kan je goed dichtmaken, zodat je geen geurhinder of last van insecten krijgt.

  Deze containers zijn verkrijgbaar bij:

  Elsene - Dienst Openbare Netheid

  Openingsuren
  Op afspraak: bellen naar 0800 85- 150 of 02 515 68 68
  De container kan worden opgehaald in de Vandenbroeckstraat 56-58 - 1050 Elsene (bellen aan de parlofoon) of in de Opperstraat 38 - 1050 Elsene, van maandag tot vrijdag van 8 tot 15 uur (behalve op feestdagen).

  Nieuwe sortering blauwe zakken

  Vanaf 15 mei 2023 wordt ook de sortering van plastic verpakkingen en ander plastic afval in de blauwe zak verplicht. Voor een gedetailleerd overzicht van wat wel en niet thuishoort in de blauwe zak verwijzen wij u naar Net Brussel.

  Gelieve voor de ophaaldagen van de oranje zak de kalender te raadplegen via de website van Net Brussel. Hier kunt u ook terecht voor al uw andere vragen in verband met de ophaling. 

 • "Elsene in de bloemtjes" is terug!

  Ben je een bewoner, winkelier of een collectief en wil je onze mooie gemeente helpen vergroenen? Deze wedstrijd is de gelegenheid bij uitstek om onze wijken te verfraaien met een bloembak, een plantenbak, een begroeide gevel, ... Voer je beplanting bij voorkeur uit met inheemse soorten, waardoor ze bestendiger en duurzamer zijn, en kies voor honingdragende soorten, want zij voeden bestuivende insecten, en die zijn essentieel voor onze ecosystemen. 

  Om in aanmerking te komen voor de wedstrijd moet je beplanting zichtbaar zijn vanaf de openbare ruimte. Inschrijven kan tot 16 juni 2023! Meer info: 02 515 67 66 of clim@ixelles.brussels.

  Meer info...

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

Proficiat Hopono!

Hopono heeft zojuist een Global Innovation Award (GIA) ontvangen. Aan de wedstrijd namen 27 huishoudelijke detailhandelaren uit 26 landen over de hele wereld deel! Proficiat aan de managers van Hopono (foto) die hun talenten naar Chicago brachten om hun prijs in ontvangst te nemen! (Hopono Chatelain : 55 Rue Simonis - Foto: @Hopono)

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

agenda

Meer activiteiten...

Vidéos