Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Gezocht: archieven over de bevrijding

  Op de tachtigste verjaardag van de bevrijding van de hoofdstad organiseert de dienst Erfgoed van Elsene een kleine tentoonstelling voor bezoekers. We zijn op zoek naar archieven van onze gemeente (oude foto's, voorwerpen, ansichtkaarten, brieven, kranten, notitieboekjes, enz.) die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijding op 3 september 1944.

  Heb je interessante archieven die niet eerder het daglicht zagen? Neem dan voor 1 juni 2024 contact op met de afdeling Erfgoed: erfgoed@elsene.brussels

  Als je wil, kunnen we je schatten opslaan in een gemeentelijk archief of ze inscannen en ze meteen teruggeven.

 • Fresco-feest!

  Kom op 3 april 2024 van 18u tot 21u naar de Viaductstraat 14 om het Klimaatfresco te ontdekken!

  Op het programma: een speelse workshop voor iedereen vanaf 14 jaar om de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering te bespreken en in kaart te brengen. Aan het einde van de bijeenkomst kunnen we onze gevoelens en indrukken na de workshop delen onder het genot van een hapje en drankje. 

  Inschrijven is gratis en verplicht. Schrijf je hier in

 • Hier begint de zee 2024

  In het kader van de campagne Hier begint de zee 2024 worden gedurende de maand maart tags opgehangen naast rioolputjes. Maar waarom "Begint de zee" in Brussel, zo ver van de kust? Omdat alles wat in de riolen terechtkomt, via onze rivieren en kanalen ook in zee kan belanden.

  Meer informatie en actie ondernemen? Klik hier!

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

De terugkeer van François Schuiten

"Het was tijd voor mijn wandeling en ik zag hem niet. Hij moet toch ergens op me wachten...". Met het tekenen van Jim, zijn onlangs overleden hond, heeft François Schuiten in de stripkunst opnieuw een manier gevonden om de leegte in hem op te vullen en te eren wat hem dierbaar is. Lees ons interview in de Info Elsene van januari-februari.

agenda

Autres activités...

Facebook

Passer Facebook

Twitter

Passer Twitter

Instagram

Passer Instragram

Vidéos